Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam jestem ciekaw, większość obstawia lipiec , wydawalo mi się że zakłady umoczyły na kontraktach 9zł netto , ale żeby aż tyle , przy 7,8 dla maluczkich to byłbym szczęśliwy

Opublikowano
5 godzin temu, turtojs napisał:

Czyli co 9 zł za wbc w czerwcu? Tak jak były ponoć umowy podpisywane przez ubojnie na czerwiec? Ws71 chyba Ty mówiłeś o zakontraktowaniu świń na czerwiec w tej cenie?

Nie będzie takich wysokich cen. Ameryka będzie dalej pchała do Chin przez Amerykę południową. A Chiny powoli odbudowują już swój rynek trzody i nie będą płacić takich wysokich cen za mięso z Europy . A jakby Niemiecka giełda poszła mocno do góry to nasi powiedzą że jesteśmy w Polsce i Niemcy nas nie obchodzą 

• Thanks 1
Opublikowano

Tylko ze w Polsce nie ma swin kazdy wstrzymuje sprzedaze nasi nigdzie nie kupia tanio miesa wiec albo bedzie wyzsza cena albo nie bedzie jedzonka w sklepach

A Chiny sa ciete na amerykanow wiec nie bedzie ciekawie no i kolejna kwestia ze nigdzie nie słyszałem o tym ze chiny odbudowuja stado swin fakt oni chca tego i robia w tym kierunku pewne rzeczy ale jak narazie to klapa z tego była

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, wielkopolskibamber napisał:

Dzisiaj animeks -20gr    7,1 poubojowo

A ja słyszałem że chiny zamówiły w europie wszystkie lochy dan bren dwa lata do przodu i ciężko cokolwiek kupić

U mnie w takich transakcjach min 6.5 do łapy za kg

Opublikowano
5 minut temu, wielkopolskibamber napisał:

7% dla ryczałtowca 8% dla Vatowca i o jaką strączke ci chodzi? może sraczke?😁

Chodzi o takie coś jak się np.odejmuje przy bydlę skite to czy przy tucznikach też takie coś jest?

Opublikowano
Pafnucy napisał:

Jest . Najczęściej 4%

Najczęściej chyba najrzadziej, nigdy nie słyszałem o takiej skitce w tuczniku 😳 ludzie ale Wy się dacie rolować, na własne życzenie. U nas różnie, od 2 kg niezależnie od wagi do 2%

Opublikowano

U nas norma . Przy małych ilościach , to można pośrednika cmoknąć , a nie się zastanawiać czy wyrolował .

Opublikowano

@motorader18 ,myślą z dwuletnim wyprzedzeniem jednak jak na razie wychodzi im to średnio najwiekszym obecnie problemem jest skażenie ziemi i wód asf i niby spory procent nowo zasiedlonych ferm łapie zakazenie asf-em , znając podejscie Chińczyków to raczej można się spodziewać w ciągu 2-3 lat dojdą do stanu z przed epidemii ASF-u

Zakład do którego odstawiam tuczniki zaszalał znowu z 7,20 E- spadek na 6,70 E

Opublikowano
ws71 napisał:

@motorader18 ,myślą z dwuletnim wyprzedzeniem jednak jak na razie wychodzi im to średnio najwiekszym obecnie problemem jest skażenie ziemi i wód asf i niby spory procent nowo zasiedlonych ferm łapie zakazenie asf-em , znając podejscie Chińczyków to raczej można się spodziewać w ciągu 2-3 lat dojdą do stanu z przed epidemii ASF-u

Zakład do którego odstawiam tuczniki zaszalał znowu z 7,20 E- spadek na 6,70 E

A w De ładnie szły licytacje, sporo sprzedanych i plus 1, chyba twój zakład szybko chce nakupic świń i specjalnie obniża wywołując panikę. Z tego wynika że do 2 tygodni w górę pójdą świniaki

Opublikowano

Panowie jest problem, świnka wyprosiła 8 prosiaków i padła.Jakieś mądre rady jak uratować prosiaki?Jakiś preparat mleko zastępczy i butelka?Siary raz zdążyły się napić, mają szanse na przeżycie?

Opublikowano

Szanse marne ale... Mój sąsiad wlaśnie odchpwuje 10. Brak pokarmu. Kupuje krowie mleko i daje im regularnie co 3 godziny. Piją prostu z korytka. 

Opublikowano
13 minut temu, Tomek0406 napisał:

Panowie jest problem, świnka wyprosiła 8 prosiaków i padła.Jakieś mądre rady jak uratować prosiaki?Jakiś preparat mleko zastępczy i butelka?Siary raz zdążyły się napić, mają szanse na przeżycie?

Jeżeli piją i są zdrowe to są duże szanse tak jak powyżej napisali dobry preparat  mlekozastępczy dla świń, co 3 h pojenie i mieć pod ręką jakiś antybiotyk[np. enrobiofloks] w razie wystąpienia biegunki

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v