Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Unexpected napisał:

Bo nie byłeś w niebieskiej strefie, wtedy zobaczysz czym to pachnie i jaki jest problem.  Wystarczy dziadziunio hobbystycznie z 24szt w odległości do 30km od Ciebie, gmine obejmą blue color i już jesteś ugotowany.

Jesteś w niebieskiej? Jak tak to opisz jak to wygląda w praktyce. Jak Ci wogole hodowla idzie i splata nowego budynku?

Opublikowano
Cytat

Skupnik do pini szuka świń sam dzwoni mówię, że nie mam, jaka cena pytam- po 5zł netto do 10sztuk i mówi jak coś proszę dzwonić...

Tydzien temu 4,2 4,3.

Opublikowano
5 godzin temu, turtojs napisał:

Jesteś w niebieskiej? Jak tak to opisz jak to wygląda w praktyce. Jak Ci wogole hodowla idzie i splata nowego budynku?

Od 17 lutego juz nie jestem, moja gmine zmienili na czerwień. W niebieskiej ok 70gr mniej na kilogramie 

Opublikowano

Byłem przez pewien czas w niebieskiej i po tym dużo gospodarstw zrezygnowało. Teraz jest czerwona i jest troche lepiej. 

Teraz to chociaż nie będziecie mieli problemu ze sprzedażą bo potrzeba tucznika. Jak ja byłem że dwa lata temu w niebieskiej to był problem duży bo dużo towaru. I mało płacili. I najgorsze to było że jeden zakład który odemnie brał to odbierał trzodę w nocy ( o północy albo 1 albo 2 w nocy)

Teraz w niebieskiej będziecie mieli wyrównanie do świń także nie ma czym się martwić aby tylko zabrali. 

Opublikowano

Zakłady wiedziały  już w ubiegły piątek o totalnym braku żywca w poniedziałek podnieśli o 30 groszy, dziś o 90gr to jest rekord w mojej 25 letniej karierze hodowcy trzody o 1,20 podwyżka w ciągu praktycznie 4 dni normalny cyrk, a jeszcze w ubiegły czwartek duży zakład informował pośrednika  że odbiera mu świnie po znajomości i tak w ogóle to mógłby wcale ich nie przywozić, co jest powodem tego gwałtownego wzrostu ceny?

Opublikowano

Takie wahania na rynku to duży problem dla hodowców w cyklu otwartym, bardzo łatwo można utopić kilka albo nawet kilkanaście tysięcy... Coraz bardziej uświadamiam sobie że produkcja w cyklu zamkniętym może i jest praco i czasochłonna to ma się o wiele większy spokój.

• Like 4
Opublikowano

Zakłady ok 26.04 miały gdzieś świnie aż do zeszłego piątku ,  posrednik do którego sprzedaje mógł w tygodniu dostarczyć ok 2 tyś sztuk do zakładu ,limit jaki miał wyznaczony to byl max 700 szt/tyg, wczoraj pojawiły się informacje że za Odrą dwie duże sieci handlowe zanegowały ostatnie podwyżki i zarządaly obniżenia cen od dostawców, ciekawe co zrobi niemiecki rząd i że chiński rynek nadal bierze minimalne ilości z Niemiec skoro sieci handlowe mogą wykonywać takie zgrywki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v