Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

te akurat nie bo waga jest zamknięta z powodu covid, czasami przeważamy samochód przed i po, przeważnie jest w plecy ale strata poniżej lub w okolicy 1% rzadko kiedy jest na 0 a tylko dwa razy na pięć lat zdarzyło się na +

Opublikowano

Jestem ciekawy bo mamy tyle organizacji rolniczych i tylu urzędników związanych z rolnictwem a nikt o tych świadectwach nie pomyśli żeby np były w formie elektronicznej. Albo żeby w ogóle ich nie było 

Opublikowano

a o czym teraz myślą ,o tym kiedy Adriana na stołek wsadzić 

wszystko pada z bałaganu,w sąsiedniej wsi jest np,gość ma 50 tyś kurczaków do sprzedania i nie ma gdzie ,nikt nie chce

Opublikowano (edytowane)

Przed chwilą dostałem info , że  chyba drugie ognisko ASF u świń wykryto.... Wieckowice Wielkopolskie. Prosięta z miejscowości Niedoradz tam pojechały....Takie rzeczy tylko w Polsce, Tak działa nasza weterynaria, Brawo Wy!!!! Normalnie ręce opadają...... 

Edytowane przez pabloooo
Opublikowano

Mogę się założyć że ci lekarze weterynarii na oczy tych prosiąt nie widzieli, brawo, państwo kolejny raz zdało egzamin, proponuję niech minister wręczy nagrody i premie odpowiednim osobom albo utworzy kolejną instytucję do wystawiania świadectw 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dzwon i przekładaj na najbliższy termin, przecież jesteś jeszcze w Białej strefie lub żółtej więc mogą iść i nawet jutro 

Edytowane przez pabloooo
Opublikowano

Klucz w którym pobierają krew jest nie do końca pewny. Byłem na szkoleniu gdzie był dr. Pejsak. I mówił o fermie gdzie jak pobrali od 2tys sztuk ponad 1400 próbek to 8 było dodatnich. Tak że tak jak robią po parę sztuk a wszyscy wiemy jak to robią to wyniki i efekty są jakie są. To tak że wina rolników nie tylko weterynarzy wszystko się kumuluje.

Opublikowano
5 godzin temu, kopin napisał:

a o czym teraz myślą ,o tym kiedy Adriana na stołek wsadzić 

wszystko pada z bałaganu,w sąsiedniej wsi jest np,gość ma 50 tyś kurczaków do sprzedania i nie ma gdzie ,nikt nie chce

No trzeba się z tym było liczyć że eksport stanie jak kurniki jeden po drugim stawiał nikt o tym nie myślał za chwilę pod młotek nie jeden pójdzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v