Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przeczytajcie sobie  to na farmerze,sam minister przyznaje że właściwie to lipa

https://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/czyj-dobrostan-podniesie-dobrostan-zwierzat,91460.html

Opublikowano

Nie myślcie że to tak sobie wypłacać będą jak suszowe, będą kontrole jak się patrzy, wymierzą co do centymetra zwiększone o 20% normy.

Opublikowano (edytowane)

Ja nawet nie zamierzam składać na to wniosku. za 300 zł /sz bede miał ze 3 kontrole w roku. 

Nie mówiąc ze co będzie mierzone w kojcu cały kojec np. z korytem czy powierzchnia podłogi?. Zabaczycie ile ludzi się na tym przekręci.

druga sprawa kto oceni czy tucznik ma 79 kg czy 81 kg ( inna powieżchnia kojca)

pier**le takie interesy  ja wole mieć 11 macior bez dopłaty niż 10 z dopłatą. ta jedna  dodatkowa maciora da mi więcej dochodu niż dotacja na 10 i   bez ceregieli i kontroli

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

Cena w sokołowie w Gądkach 7,30 za E 

Ciekawostka na sumka terenie w Miąskowie  ubojnia obnizyła ceny do 4,8 zł netto ( jaja jak berety i urok powiatu PSR)

2 minuty temu, kopin napisał:

ale dali,dali tylko chłopy jak zwykle w d*pach im się poprzewracało i nie chcą brać bo by trzeba trochę coś zrobić 😉

dodaj jeszcze rząd dba o zwierzęta a kanalie rolnicy wolną się znęcać jak dotacje wziąść

Opublikowano
3 godziny temu, kanalia36 napisał:

Ja nawet nie zamierzam składać na to wniosku. za 300 zł /sz bede miał ze 3 kontrole w roku. 

a na dziki z asf-em coś dopłacają ? bym zgłosił ze tam u mnie w lesie 100 sztuk biega na wolnym wybiegu i niech ich szukają .... a kasa dla własciciela terenu :ph34r:

Opublikowano
10 godzin temu, motorader18 napisał:

6.1 netto bez potrąceń opolskie soft załadunek w wtorek 

co oznacza ten SOFT bo się głowię...

6 godzin temu, motorader18 napisał:

Całe auto ładowane w trzech miejscach. Tylko nie mogą przekraczać 58 % mięsnosci.  Wszystkie poltusze jadę do DE

nie może przekraczać tzn nie może być np 59 ale np 55 już tak ?

Opublikowano

Spółdzielnia opolskie fermy trzody  w ten sposób sprzedajemy już 5 lat odpowiednie żywienie  i zawsze wychodzi 57 -58 % a że tam się trawi jakąś sztuka powyzej lub poniżej to hałasu nie robią  

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

@ws71 jak u Was cena na ten tydzień?? U nas sporo w dół względem ubiegłego tygodnia

15 groszy dorzucił nasz ,,dobrodziej" ,czyli 7,04 netto E ze wszystkimi dodatkami

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, AdamRo napisał:

Sołtys. Na bydełku znam się trochę lepiej ale w temacie świń powiem Ci że będzie lepiej, do lata. Tak myślę ;)

Patrząc po cenach duńskich warchlaków to lato będzie rekordowe, a grille w marketach sprzedawać się nie będą.

Opublikowano

Ostatnio znajomy który siedzi w interesie warchlakowym  mowił że są chętni na duńczyka w najwyższym statusie za 465 zł/netto/30kg/szt , jeżeli są chętni żeby kupić za tyle,to kurczę te 7zł netto chyba żywa będzie[jeśli do jesieni nic nie przelezie za Odrę,bo jak przejdzie to nowi wlaściciele tych warchlakow mogą znaleźć się bardzo niekomfortowej sytuacji delikatnie mówiąc]

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v