Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Nie wejdę z Tobą na temat polityki w tym temacie. Za gówno się należało - Widać żeś Ty świnie widział, chyba tylko na obrazkach. 

Jedni rozkradli, drudzy sprzedali, na jeden ch*j wychodzi, wspolczuć pozostaje, jeśli Ty widzisz w tym różnice. 

21 szt to już naprawdę hobby,  za chwilę i tak nie będzie tych co mieli 20, 50 czy 70.  Asf, PiS - największą zaraza Polskiego rynku zwierząt hodowlanych 😅, eko terroryści. 

Tylko ze co mają 70 mają tyle samo roboty co 700 bo ten mały musi ręcznie nasypac zboze do baka potem łopatą dwa razy wymieszać dodatki i soje a potem jeszcze widłami na taxzke obornik wyrzucać. A ten większy to ma ruszta i srutownik ssaco tloczacy

Opublikowano
19 godzin temu, kopin napisał:

mało pamiętasz zresztą ciężko żebyś pamiętał jak jesteś rok młodszy od mojego syna

To syn ile ma lat

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

Tylko ze co mają 70 mają tyle samo roboty co 700 bo ten mały musi ręcznie nasypac zboze do baka potem łopatą dwa razy wymieszać dodatki i soje a potem jeszcze widłami na taxzke obornik wyrzucać. A ten większy to ma ruszta i srutownik ssaco tloczacy

Ja tam nie wiem, nie mam dużo, ale od dobrych 10 lat jest mieszalnik, od 6 śrutownik s-t, kwestia wybierania gnoju, tylko została na poziomie głębokiej komuny.  Ale jeśli będzie taka możliwość to i to się zmieni. 

A co miało na celu takie porównanie wogole? 

Opublikowano
Przed chwilą, zycietoniejebajka1 napisał:

Ja tam nie wiem, nie mam dużo, ale od dobrych 10 lat jest mieszalnik, od 6 śrutownik s-t, kwestia wybierania gnoju, tylko została na poziomie głębokiej komuny.  Ale jeśli będzie taka możliwość to i to się zmieni. 

A to ze tych małych nazywa się hobbystów a mają tyle samo roboty co więksi hodowcy trzody w odejściu. A ile masz lat i ile hodujesz swin

Opublikowano
47 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

A jak można nazwać hodowcę który trzyma 20 świń na cykl czyli około 60 rocznie? 

A co to przesłuchanie? 😏

Ja to pójdę na koparke może po studiach chyba że robotę gdzieś w biurze dostane np cedrob albo wipasz

Opublikowano
1 godzinę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

No szacunku ja mam już z 30 lat i się nie chwalę 

Opublikowano

Stasek wszyscy wiemy ile ty masz lat a raczej nie masz 😂

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 6465 napisał:

@jarecki ma własną ubojnie? Czy wozi gdzieś do uboju? 

odwozi do ubojni, u mie jest dobrze bo istnieje targowisko gminne  i raz w tygodniu sprzedaje na targowisku a w soboty z wedlinami jezdzi po wsiach z tym żę nie namawia a ma stałych w miare odbiorców , 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano

Panowie mam pytanie, czy jeśli złożyłem wniosek o pomoc dla producentów świń w cyklu zamkniętym w sierpniu czy kiedy tam byłe te nabory już nie pamietam, i dodatkowo dokupowałem prosięta z wolnego rynku czyli jakby prowadziłem produkcję w cyklu otwartym to czy mogę jeszcze złożyć wniosek o pomoc w aktualnym naborze na pomoc covidową dla producentów świń w cyklu otwartym?

Opublikowano
45 minut temu, thefarmer napisał:

Panowie mam pytanie, czy jeśli złożyłem wniosek o pomoc dla producentów świń w cyklu zamkniętym w sierpniu czy kiedy tam byłe te nabory już nie pamietam, i dodatkowo dokupowałem prosięta z wolnego rynku czyli jakby prowadziłem produkcję w cyklu otwartym to czy mogę jeszcze złożyć wniosek o pomoc w aktualnym naborze na pomoc covidową dla producentów świń w cyklu otwartym?

któremu nie przyznano pomocy z tytułu posiadania świń, o której mowa w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 24 sierpnia 2020 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu przyznawania oraz wypłaty pomocy finansowej na operacje typu "Pomoc dla rolników szczególnie dotkniętych kryzysem COVID-19" w ramach działania "Wyjątkowe tymczasowe wsparcie dla rolników, mikroprzedsiębiorstw oraz małych i średnich przedsiębiorstw szczególnie dotkniętych kryzysem związanym z COVID-19" objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 - 2020 (Dz.U. 2020, poz. 1467), alba decyzja o przyznaniu pomocy została uchylona, albo zmieniona w części dotyczącej zmniejszenia kwoty pomocy określonej w tej decyzji o przyznaniu pomocy o kwotę przyznaną producentowi świń z tytułu posiadania świń zgodnie z warunkami określonymi w tym rozporządzeniu

czyli jeżeli teraz dostaniesz to nie możesz składać powtórnie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v