Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, soltys48 napisał:

Kolega dostał w piątek decyzję......z tym że odmowną

Sprawdzają wnioski. Wujek też dostał odmowną, bo mi się byk z jałowicą pomylił🙆 i miał tylko 2 sztuki spełniające kryteria. Wszystkie 3 wnioski zanosiłem osobiście do tej ich całej urny pod drzwiami pierwszego dnia. Po kilku dniach pocztą przyszło potwierdzenie przyjęcia dokumentów.

Opublikowano (edytowane)

Godzinę temu pojechało 15 szt za 2,50 brutto strefa niebieska, WLKP

Kolega miał przerośnięte tuczniki powyżej 170 kg to pojechały za 1,30

Żyć nie umierać..

Edytowane przez Lisek66
  • Sad 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Lisek66 napisał:

Żyć nie umierać..

Jakie Polskie rolnictwo jest rozwojowe i przyszłościowe aby tak dalej to wszystko będzie w Niemczech produkowane .

Opublikowano
1 godzinę temu, Lisek66 napisał:

Żyć nie umierać..

a w sklepie kiełbasa po ponad 20 zł/kg brak słów tylko się k... na usta cisną 

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, tomekZ058 napisał:

to co się dzieje teraz z cenami za żywiec to jest k..wa jakiś dramat,jak można wykorzystywać tak drugiego człowieka płacąc mu w dzisiejszym czasie 1,70 czy 2.50 zł

Nic się nie martw, te zakłady które tyle płacą niedługo będą nam życzyły wesołych świąt bez żadnego skrępowania. 

I minister też nam złoży życzenia 

Edytowane przez krilan06
Opublikowano
18 minut temu, galan99 napisał:

Wolny rynek jest tak czy nie .

Gdzie masz wolny rynek, jeżeli Niemcy do środy mieli 1,27  czyli 5,71 zł kg kl E[ cena podstawowa płacona rolnikowi] a w Polsce było ok 5,50 i to niemieckie mięsko ląduje w kraju w cenie ok 50 gr taniej[dochodzi do tego jeszcze transport,koszty pracownika] jak nasze to chyba przeczy istnieniu wolnego rynku i równości podmiotów na nim działających.

• Like 3
Opublikowano
38 minut temu, galan99 napisał:

Przeczy istnieniu dokładnie powiedziane jaki jest temu cel że tak się dzieje .

A to takie proste mają swoje sklepy masarnie a gdzie nasze NIEMA . Wiec cena jest taka jak jest .

To właśnie nasze z typowo polskim kapitałem są pierwsze w kolejce po to mięsko, gdzies wcześniej w tym temacie wrzuciłem listę z kujawsko-pomorskiego zakładów które biorą półtusze praktycznie z całej Europy[ nawet z Hiszpanii] i z zachodnim kapitałem nic nie mają wspólnego

Opublikowano

Nie bez powodu wielu ludzi mawia ze polak to najwieksza k**wa dla drugiego polaka

My nie mamy szacunku dla siebie nie umiemy szanowac siebie i tego co nasze to jak mamy byc szanowani przez kogos obcego ?

Ale  nie martwcie sie podobno 2 kowidowe bedzie znowu tvpis nagłosni o miliardach euro dla rolników z czego połowa nie dostanie kasy bo albo za mało sprzeda albo mu za mało sie urodzi

• Like 3
Opublikowano
Dnia 19.11.2020 o 13:06, Bartek933 napisał:

3,2netto....a owies mogę sprzedać po 800zł tona

U mnie świniaki po 3,7 netto często gęsto niżej .

Kolego owies po 800? to chyba ktoś ostro popił ,że tyle proponuje ?

Ja mam ofertę dwie przyczepy na wagę 8/8.5 tony łącznie po 500 brutto tona .Mieszankę piękną jęczmień pszenica owies 1.1.1 w takiej proporcji po 560zł brutto zakupiłem.

Opublikowano
23 godziny temu, krilan06 napisał:

Nic się nie martw, te zakłady które tyle płacą niedługo będą nam życzyły wesołych świąt bez żadnego skrępowania. 

I minister też nam złoży życzenia 

no tak najpierw cię w h**a zrobią a potem życzenia złożą ale tacy wstydu nie mają, ja dzisiaj sprzedałem swoje po 3,90 netto co tydzień cena leci w dół 20 groszy

Opublikowano
8 godzin temu, RafaKdziela napisał:

U mnie świniaki po 3,7 netto często gęsto niżej .

Kolego owies po 800? to chyba ktoś ostro popił ,że tyle proponuje ?

Ja mam ofertę dwie przyczepy na wagę 8/8.5 tony łącznie po 500 brutto tona .Mieszankę piękną jęczmień pszenica owies 1.1.1 w takiej proporcji po 560zł brutto zakupiłem.

Jak ma pow 50 gęstości to bierz i zarobisz na tym sporo

8 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

Po 800 to pewno do koni, ale to już musi być owies jak na wystawę. 

Tak. Chociaż okoliczny skupnik za owies bez parametrów płacił 560 netto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v