Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co z tego ze by dzilili jak i tak by w agencji bylo przemieszczenie i brak doplaty ? 

Czemu w niemczech moze tak byc a u nas nie ?

Teraz doplat nie masz a swinie po 3zl a 5tys nie jest malo w niemczech moze byc dopata i swinie w normalnej cenie a u nas jak zwykle jakis problem

Opublikowano
6 minut temu, kopin napisał:

i dlatego właśnie w Polsce nic sie nie udaje 

bo jak rozmawiają 3 osoby to mają 4 różne zdania

To nie tak tylko jak u nas zaczną do czegoś dopłaty to zaraz cena leci bo wszyscy się na to zucaja 

7 minut temu, damianos95 napisał:

Co z tego ze by dzilili jak i tak by w agencji bylo przemieszczenie i brak doplaty ? 

Czemu w niemczech moze tak byc a u nas nie ?

Teraz doplat nie masz a swinie po 3zl a 5tys nie jest malo w niemczech moze byc dopata i swinie w normalnej cenie a u nas jak zwykle jakis problem

Jak nie mam mam dobrostan owe coś koło 30 tysięcy   covid 31 więc nie jest źle z po nic nie dali zboże było po 1000 zł wtedy to była bida

Opublikowano (edytowane)

Ale teraz nie masz doplat i masz swinie tanie a tak mialbys chociaz doplaty 

Tak samo mialo bydlo staniec mleko bo do krow bydla doplacaja jakos nie odbilo sie to na cenie 

Najlepiej inne kraje moga ciagnac kase z ue a my zawsze jakis problem a kolega trafnie napisal z takim podejsciem nic sie nie uda 

Po 2 maja zachecac do zaikszenia liczby swin napewno by sie tak stalo a po 2 to powinien byc program 5 lat by wykluczyc tych z doskoku 

Ale to ma byc wsparcie dla malych gospodarstw a nie ze ktos ma 600 czy 1000szt on ma inna cene inne warunki odbioru niz ten co ma np 100szt rocznie

Edytowane przez damianos95
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Dnia 15.12.2020 o 21:32, nie napisał:

to 470zł za świniaka 126kg - a ja za 15kg mięsa (szynka, schab, boczek) na wędzonkę zapłaciłem 370zł 

To wujek pośrednikowi po 3 zł 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ 126x3=378 🤦‍♂️

Przy takich cenach zamówiłem jedną u niego bo zamrażarka pusta się robi 

12 godzin temu, kopin napisał:

i dlatego właśnie w Polsce nic sie nie udaje 

bo jak rozmawiają 3 osoby to mają 4 różne zdania

A nawet 5 zadań 😎

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

To wujek pośrednikowi po 3 zł 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ 126x3=378 🤦‍♂️

Przy takich cenach zamówiłem jedną u niego bo zamrażarka pusta się robi 

A nawet 5 zadań 😎

3zl z vatem czy + vat ? Do kogo oddaje ? I kiedy sprzedawal ? Ogolnie ceny to porazka 

Opublikowano

3,4 zł netto na żywą, dobrze, że chociaż dali to covidowe za wiosnę wreszcie ( firmy dostały od razu a my rolnicy musieliśmy tyle czekać ), za kilka miesięcy powinni dać drugą transzą za duże jesienne i zimowe straty.

• Haha 1
Opublikowano

Jak do armir dzwonilem kiedys o to covidowe obecne co placa to pytalem czy jest szansa na jakas pomoc to uslyszalem ze juz tyle dostalismy pomocy i ze znowu liczymy na pieniadze ze nawet ci z otwartego dostali wiec chyba kazdy zadowolony a ja ze ciekaee czy ona chcialaby pracowac miesiac i niewiedziala ile dostanie pensji ze w 1 miesiacu 1000 w innym 1500 a jeszcze w innym bo ktos tak chce 2500 to przepraszala ze ona rozumie i ze raczej innej pomocy nie bedzie

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, raul7031 napisał:

3,4 zł netto na żywą, dobrze, że chociaż dali to covidowe za wiosnę wreszcie ( firmy dostały od razu a my rolnicy musieliśmy tyle czekać ), za kilka miesięcy powinni dać drugą transzą za duże jesienne i zimowe straty.

Na nic wiecej nie licz,kasa z PROW-u się skonczy od złej Unii to od naszych rządzących nie masz co oczekiwać

• Sad 1
Opublikowano

Panowie mam pytanko znajomy dzwonil z pytaniem ma postawiony garaz zplyt betonowych 36m2 ocieplony okna itd ale zbytnio go nie uzytkuje i chce przerobic to na warchlaki ma cykl zamkniety czy weterynaria sie nie bedzie czepiac ?

Opublikowano

Nie mam świń ale po dzisiejszej nocy bardzo wam wszystkim wspolczuje tej hodowli. O 1 w nocy obudziła mnie syrena karetki, patrzę przez okno to u dalszego sąsiada no ale to rodzina więc się ubieram i idę. Na miejscu okazuje się że gospodarza w ostatniej chwili odcięli a syn ja to zobaczył to uciekł w pola i 10 ludzi do 8rano go szukało. Na szczęście nic sobie nie zrobił. Ratę kredytu mają do spłat a jedną już odroczyli bo myśleli że swinie trochę zdrożeją więc teraz mają dwie do spłaty. A h..... z tymi swiniami i bankami. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

A później będzie płacz, że budynek 36 m2 będą kazać zabezpieczyć przed ASF. Za co i gdzie przy tej skali produkcji i metrażu?

Troche gąbki i virkonu no i siatki do styropianu w okno

2 godziny temu, krilan06 napisał:

Wg mnie nie powinno być problemu

Dzieki za odpowiedzi on ma 4 maciory chce miec 6 ale nie ma miejsca na prosiaki po odsadzenu do tych 40-50 kg a taki budynek sie nada na spokojnie :)

Edytowane przez damianos95
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v