Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, komizmo napisał:

Słuchajcie, a jakby to było jakby im powiedzieć żeby wypierdalali z tą kontrolą? Ile wezmą z dopłat? I czy tylko raz czy k**wiszony już prześladować będą dalej?

Będą mieli na Ciebie wyebane i zablokują Ci siedzibę stada, sam będziesz za nimi latał

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

jakie masz nieprawidłowości? łba nie urwą. tam też pracują ludzie

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, soltys48 napisał:

Dokładnie, kontrole ARiMR przy nich to pikuś

a arimr co takiego sprawdzi ?

ja mam argument ze jak robilem na warsztacie to inspekcji auta sie robilo , to im bede wypominał :D 

Edytowane przez DANDYS
Opublikowano
4 minuty temu, komizmo napisał:

No dobra, a jakbym przyjął i miał nieprawidłowości, i nie miał zamiaru ich poprawić, to co dalej ?

Pojadą po doplatach i tyle. Sam zaproponowałem że z 2 tygodnie bym odpocząć mógł na koszt podatnika w więzieniu skoro taki ze mnie kryminalista to tylko z szyderczym uśmiechem odpowiedź była "Żebyś lepiej miał jak na tej gospodarce "I po wszystkim prawie 2 tysiące z dopłat już nie moje 😪

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

ja mam argument ze jak robilem na warsztacie to inspekcji auta sie robilo , to im bede wypominał :D 

Kontrola cross-compilanse czy jakos tak sie to nazywa jebia wszystko od góry do dołu 

Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

Pojadą po doplatach i tyle. Sam zaproponowałem że z 2 tygodnie bym odpocząć mógł na koszt podatnika w więzieniu skoro taki ze mnie kryminalista to tylko z szyderczym uśmiechem odpowiedź była "Żebyś lepiej miał jak na tej gospodarce "I po wszystkim prawie 2 tysiące z dopłat już nie moje 😪

za co Ci jebli tyle ? 

Opublikowano (edytowane)

Za psa na łańcuchu. U znajomego to ich najbardziej interesowało.

Nie mówię że mam nieprawidłowości,ale co by było gdybym miał i nie chciało mi się poprawiać

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
3 godziny temu, DANDYS napisał:

i jak to się rozpisuje ?

Najpierw musisz policzyć ile masz tego gnoju a później to już z górki

Opublikowano

Dokładnie z weterynarią trzeba bardzo grzecznie to wtedy zazwyczaj to i oni inaczej na to patrzą i dadzą czas na poprawy niedociągnięć. A jak będzie się cwaniakowac to moment usadza na dupie bo wszystkiego będą się czepiać a nie ma opcji mieć wszystko tip top.

Opublikowano
6 minut temu, DANDYS napisał:

wszystko ale z tych co mnie kontrolowali to mało pojęcia mieli i szło im makaronu na uszy ponawijać

2 minuty temu, pafnucy napisał:

przyzna się który za co np takie kary??

5% zajumali za to,ze sztuka była po terminie przemieszczona. Sprzedałem koledze jałówkę i prosiłem żeby zrobił obustronne przemieszczenie on ZAPOMNIAŁ i wpadła kontrola IW no i pani inspektor pyk....zaczęła od 500 mandatu ale miała do mnie dila i po ok tygodniu jak przyjechałą odebrać mocz cielunów do badania to wypisała tylko 20,- a z dopłat łącznie ponad 3 tyś poleciało

Opublikowano
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Najpierw musisz policzyć ile masz tego gnoju a później to już z górki

ale trzeba sie sugerowac tym ze roczna  dwuletnia iles tam wydali tego gnoju ? jeszcze jakas tabele wypisujesz oprocz tego ? 

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

5% zajumali za to,ze sztuka była po terminie przemieszczona. Sprzedałem koledze jałówkę i prosiłem żeby zrobił obustronne przemieszczenie on ZAPOMNIAŁ i wpadła kontrola IW no i pani inspektor pyk....zaczęła od 500 mandatu ale miała do mnie dila i po ok tygodniu jak przyjechałą odebrać mocz cielunów do badania to wypisała tylko 20,- a z dopłat łącznie ponad 3 tyś poleciało

sporo dopłat masz ja to 5%

Opublikowano

A np w paszarni na półce młotek łapka i fleks .taki przybornik szybkiej reakcji jak jajcuny szybką dezercje planują lub który umysli sobie że na łańcuchu się powiesi to wielkie zło bo jak młotek kilowy w osypke wpadnie to krowy zjedzą i chore będą. I wróbel w magazynie zboża latał fakt że szkolony żeby na ziarnku kupki nie robił ,ale nie uwierzyły

Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

ale trzeba sie sugerowac tym ze roczna  dwuletnia iles tam wydali tego gnoju ? jeszcze jakas tabele wypisujesz oprocz tego ? 

Trzeba w systemie IRZ to policzyć

Opublikowano
32 minuty temu, komizmo napisał:

Nie mówię że mam nieprawidłowości

masz. Po to jadą,żeby je u Ciebie znaleźć i dać mniej.

27 minut temu, pafnucy napisał:

sporo dopłat masz ja to 5%

Czy ja wiem... Przeciętnie. U mnie była weterynaryjna i się pytam ile zabiorą to baba mówi tak z 5%, od razu policzyła, że około 1500-2000zł ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v