Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7PiS i PO to jest to same łajno.. Tu jest tylko gra polityczna aby nas oglupic.. Czy wybralibyśmy PiS czy PO to dalej polska będzie grabiona i nsizczona. Rozliczyl PiS np Donalda Tuska? Nie, Tusk sprzedał pół Polski i się śmieje na emeryturze i baluje i odpoczywa za nasze pieniądze 

Opublikowano (edytowane)

Jak wejdzie ten  zakaz ubóuj rytualny, to będzie pisowski gwóźdź do trumny, nie mówiąc o gosp które zbudowały bukaciarnie na modernizację. Gdzie ten stary kacap ma łeb, poskładać na raz tyle gospodarstw rodzinnych?

Edytowane przez Unexpected
  • Like 5
Opublikowano (edytowane)

PiS od dawna pokazuje że w d*pie maja rolnika. Był niby ASF u nas na Podlasiu to ludziom zdrowe świnie zabijali, niszczyli wieloletnia pracę hodowlana w Polsce.. Niektórzy do dziś nie dostali odszkodowań. A dziki nie tkniete no bo przecież nie można zwierząt zabijać.. Co powiedzą ekoterrorysci? Świnie i maciory zdrowe można zabijać u rolnika w chlewni a dziki na wolności już nie???!!! Rozwalili cały rynek wieprzowiny czyli coś w czym Polacy byli świetni i mało tego przecież statystyczny Polak je najwięcej mięsa wieprzowego. Rozwalili cały system cukrowni w Polsce. Byliśmy drudzy w Europie!!! Teraz nagonka na zwierzęta na łańcuchach i wywyzszanie zdemoralizowanych spoleczniakow na obrońcow praw zwierząt (Ci sami paradoksalnie są za aborcją i LGBT). Za chwilę zakaz uboju rytualnego i zakaz trzymania zwierząt na uwiezi czyli większość małych hodowli pójdzie w odstrzal. PiS i PO już ponad 10 lat niszczą polskie rolnictwo a ludzie dopiero teraz zaczynają to widzieć... Oni już są tak śmiali w tym co robią że nawet chcą wysyłać animalsów do naszych obór. Po co Inspekcja Weterynaryjna? Lepiej wysłać jakiegoś odszczepienca co kocha zwierzęta a człowieka nienawidzi i jest za zabijaniem dziecka w łonie matki.. Ja znam jednego co tak kocha zwierzęta. Jak ojcu pomagał doić krowy ręcznie już jakiś 6 lat temu to kopał je i bił bo ta go ogonem walila albo stać nie chciała. A potem po Facebookach wrzuca posty typu Stop zabijaniu dzikow, stop znęcaniu się nad zwierzętami.. Dodam jeszcze że z mieszkania gdzie dostał je od siostry zrobił taka meline że szok. Nikogo tam nie zapraszał a i tak kipy leżały np w patelnii która stała obok łóżka na krześle. Woda lala się ze spluczki to po pół roku dopiero sie dowiedzieli jak przyszła faktura za wodę.  Można? No pewnie ze można.. I tacy ludzie mają nam mówić jak hodować?! 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
5 minut temu, MariuszKlim napisał:

Wam też w pomocy za covid-19 dostaliście mniej niż w stawce jest napisane za bydło?

u mnie za ponad 3 byki wyszło 2800zł pomocy zamiast 5100

Toć jeszcze nabór trwa wniosków a Ty już kasę dostałeś ? 

Opublikowano (edytowane)

Ja wczoraj słyszałem z kolei że Ci co dostali pieniądze to będą musieli je zwracac bo coś tam źle sformułowane było.. Nie wiem dokładnie o co chodziło ale tak słyszałem. Ja mam to w d*pie czy to dostanę czy nie.. Niech dadzą lepiej to animalsom bo przecież na Nich bardziej zależy Jarkowi Kaczyńskiemu 

Opublikowano
9 minut temu, ogarek napisał:

Toć jeszcze nabór trwa wniosków a Ty już kasę dostałeś ? 

sory pomyliłem się :D we wniosku pisze covid i juz myslalem ze to ta pomoc, a to za suszowe, jedna decyzja o umorzeniu sprawy a druga przyznanie pomocy w jednej kopercie :D, to 2 lata temu wieksza pomoc była już chyba oszczedzają pieniążki, bo podatki  i coraz więcej biurokracji więcej

Opublikowano

Ludzie nie wpadajcie narazie w panikę, jeszcze ustawa nie przeszła a ja wierzę w ojca Tadeusza bo ma chłop silne lobby, poprzednie zapowiedźi podobnej ustawy poszły do kosza 

Opublikowano

Wątpię aby Duda zawetował ustawę, która wyjdzie z parlamentu - niby druga i ostatnia kadencja, ale później co dalej? Przydałaby mu się jakas ciepła posadka w eurokołhozie więc nie narazi się ekooszołomom. ani kaczorowi bo z jakiej listy będzie startował?

Opublikowano
6 godzin temu, Ursus932 napisał:

Ludzie nie wpadajcie narazie w panikę, jeszcze ustawa nie przeszła a ja wierzę w ojca Tadeusza bo ma chłop silne lobby, poprzednie zapowiedźi podobnej ustawy poszły do kosza 

tylko problem taki że Kaczyński zaprzągł do roboty oszołomów od prawa do lewa i już ojcu Tadeuszowi łatwo nie będzie

Opublikowano

A może Panowie to jest właśnie taką zagrywka że niby chcą wprowadzić a potem Duda zawetuje żeby pokazać jak on broni rolników. Nie ma co za wczasu płakać. Sołtys co do ceny jaką pisałem jest taka różnica że u wuja na kasę trzeba czekać a tu kasa wciągu tygodnia albo i szybciej na koncie.

Opublikowano
38 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A może Panowie to jest właśnie taką zagrywka że niby chcą wprowadzić a potem Duda zawetuje żeby pokazać jak on broni rolników.

coś mi się wydaje że się niemiło zdziwimy

• Sad 1
Opublikowano

Już mnie szał ogarnia... Gdzie nie zadzwonię słyszę :

"Panie spada bo nie wiadomo co z ubojem rytualnym będzie "   Spekulacja je..... ana. Nie ma bardziej prostytuujacej się branży niż handel żywcem (zwłaszcza bydłem)... Kobieta lekkich obyczajów powinna się czuć przy niektórych handlarzach jak niewinna dziewica 😑😑😑

• Like 2
Opublikowano

Zaczynam się zastanawiać czy nie jest to trollowanie opozycji. Konus przepchnie to przez sejm i senat, dudex wyśle to do trybunału w trosce o rolników, trybunał stwierdzi, że ustawa jest niekonstytucyjna,a kaczor powie - to jak drodzy miłośnicy zwierzątek, trzeba przepchnąć zmiany w konstytucji żeby je uratować. I tak oto będzie mógł przy niej pomajstrować. Dudex okaże się obrońcą rolników, trybunał niezależny, a opozycja jeśli się nie zgodzi zostanie oprawcami zwierzątek

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Moja to taka

Ubój dozwolony  a co za tym idzie wzrost ceny handlarze przebijają się w poszukiwaniu 🐂 a my już nie hodujemy dla obornika 🤑

Edytowane przez ab23
  • Like 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Ja myślę że to może nie przejść ta ustawa o ochronie zwierząt, bo oni chca przepchnac ustawę bezkarnosc plus i ta pierwsza to tylko zasłona dymna .. Tez jest wprowadzana ustawa o stacjonowaniu wojsk USA w Polsce teraz, także nie wiadomo o którą chodzi bo aż trzy są antypolskie.. Jeszcze czegoś takiego nie było, żeby aż trzy ustawy niszczące Polaków były wprowadzane w tym samym czasie. PiS już przebija nawet PO. No ale ja zawsze mówiłem że to to samo, tylko z innej strony nas podchodzą.. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v