Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
robi57362 napisał:

podeslij linka do tego wniosku bo ja chyba ślepy jestem

https://www.arimr.gov.pl/pomoc-unijna/platnosci-bezposrednie/pomoc-dla-rolnikow-szczegolnie-dotknietych-kryzysem-covid-19/wniosek-i-formularze-zalacznikow-do-pobrania.html

Opublikowano

Nie wchodzicie nigdy na stronę ARiMR tam zawsze wszystko ładnie opisane dziś wszystko można zrobić przez tą stronę  i się dowiedzieć co cię interesuje

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

8 netto czy brutto?16 miesiecy ,nie myslales potrzymac jeszcze?

Musiałem zwolnić miejsce bo kupiłem 6 cielaków, i za miesiąc przyjadą kolejne 6, a trzymam bydło luzem i klatka potrzebna 

Opublikowano

no a komu pieniądze nie są potrzebne?

2 godziny temu, dzikidaniel napisał:

Jaki mędrzec myśli się odezwał. Podstawowe pytanie: skąd agencja wie że tobie są potrzebne te pieniądze? Skoro wniosku nie złożysz to widocznie nie potrzebujesz pomocy. Skoro złożysz i ci się należą to otrzymasz, O co cię ta d... boli? Że 3 strony papieru zużyjesz? Czy że 2 minuty wypełniać będziesz? Nie chcesz do agencji jechać to idź na pocztę nadać dokumenty.

Po każdą zapomogę idzie się z wnioskiem (nie tylko do arimr). Widziałeś by gdziekolwiek było inaczej?

Ponawiam pytanie: jakie prognozy na przyszły tydzień?

no a komu pieniądze nie są potrzebna?znasz taką osobę?trochę głupi masz tok myślenia ale nie będę na siłę próbował cię zmieniać,to jakiś błąd przy produkcji musiał być.dlaczego nie mogą przyznać pieniędzy bez wniosku skoro się należy?tylko trzeba chodzić i żebrać o te pieniądze co się należą każdemu bo każdy hodowca stracił na tym wirusie, a powiedz to czego potrzebna ci ta biurokracja i setki urzędników którzy później muszą czytać te wnioski i bić na nich pieczątki.chyba że pół twojej rodziny pozatrudniane jest w agencji i temu tak tobie pasuje ten chory system.

• Like 1
Opublikowano

Ale kto mówi że musisz? Jak ci to urąga to nie idź po to. Na jakiejś podstawie muszą ci te pieniądze przelać, jest proty wniosek na 3 strony, z czego wypełnia się 2. Chcesz zbawić świat? Idź do UE, zmień traktaty i może na uśmiech kasę będą ci dawać...

Opublikowano
10 godzin temu, dzikidaniel napisał:

Ale kto mówi że musisz? Jak ci to urąga to nie idź po to. Na jakiejś podstawie muszą ci te pieniądze przelać, jest proty wniosek na 3 strony, z czego wypełnia się 2. Chcesz zbawić świat? Idź do UE, zmień traktaty i może na uśmiech kasę będą ci dawać...

nie wiem co bierzesz ale bierz pół.ja nigdzie nie napisałem że muszę po to iść, ale chyba każdy czy mniejszy czy większy stracił na tym zamieszaniu z wirusami jak wszystko pozamykali, więc jeśli dają powinni dać odpowiednio każdemu bez łaski.pieniądze mogliby przelewać na podstawie rozporządzenia czy zarządzenia ministra rolnictwa każdemu proporcjonalnie do hodowli.od zbawiania świata był kiedyś człowiek to źle skończył.nie wiem co mają traktaty ue do biurokracji ale ok niech ja będę głupszy

Opublikowano

To mają że każda tego tupu kasa musi iść za zgodą UE. UE ustala na jakiej podstawie mają być te pieniądze wypłacane. I powtarzam, na ładne oczy pieniędzy nikt nie wypłaca, musi być wniosek z podpisem. Tym bardziej gdy składasz wniosek o pomoc, a nie wyrównanie strat (jak zapewne w twoim mniemaniu to powinno wyglądać).

Skończ temat bo jałowa dyskusja nic nie wnosząca tylko twoje żale że nie wypłacą pieniędzy nieboszczykowi co zmarł 30 maja bo przecież miał bydło na 1 marca (bo mu się należy bo przecież też miał stratę).

I powtarzam, nie musisz żebrać jeśli ci to urąga. Siedź wygodnie w fotelu albo podgarniaj siano bydlakom z honorem że nie żebrzesz za zapomogą...

• Like 1
Opublikowano

dzikidaniel masz racje ! ja znam rolników którzy nawet dopłat bezposrednich nie biorą Nikogo na siłę nie można uszczęśliwiać Wniosek nie taki problem i jesli chcesz kasę wniosek musi być! Jaki byłby jazgot jak by przelali kasę komuś kto jest obrażony na łunię i nie bierze  honorowo udziału w żadnych programach pomocowych jak by mu obligatoryjnie kasę na konto wcisnęli .

Opublikowano
3 godziny temu, vat napisał:

Jaka cena wydojonej krowy ponad 650kg na Podlasiu?

Jak bez mleka to 650x5= 3250 zł. Jak z mlekiem a da załóżmy 20 litrów x 1 zł to będzie 3250 + 20 = 3270 zł. 

Opublikowano
1 godzinę temu, tomaszmab napisał:

Jak bez mleka to 650x5= 3250 zł. Jak z mlekiem a da załóżmy 20 litrów x 1 zł to będzie 3250 + 20 = 3270 zł. 

Pisałaem, że wydojona także bez mleka ;) zresztą po 1zł  to wolałbym sam te mleko wypić

Opublikowano
44 minuty temu, vat napisał:

Pisałaem, że wydojona także bez mleka ;) zresztą po 1zł  to wolałbym sam te mleko wypić

W centralnej Polsce okllice złotówki to średnia cena za mleko 

Opublikowano

Odnośnie tej jałmużny co mają dawać na bydło. Jak myślicie,jakie mogą być konsekwencje oprócz tego że nic nie dadzą gdy zgłoszę 3 sztuki byków z czego dwa nie mają wymaganego wieku na dzień 1 marca?

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

skoro wiesz, że nie mają wymaganego wieku to się równa ze składaniem fałszywych zeznań i próbą wyłudzenia. A na to już są paragrafy...

No właśnie tak z żoną myślimy,a teść chce żeby składać. On nie będzie później odpowiadac za to i mnie to trochę denerwuje.

Opublikowano (edytowane)

Chyba jebne😅😅😅👍 we wniosku piszesz, czy miałeś przynajmiej trzy sztuki, czyli czy się kwalifikujesz w ogóle, resztę sami weryfikują, bo pomoc jest inna dla tych co mają do 20 sztuk, a inna  dla tych co ponad 30,40,50

Kurła się znalazł mądry😂 a chcesz to pisz, chu ci zrobią, ale po co zawracać dupe

Edytowane przez Winnetou
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v