Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ojojoj podobno zakładom brak towaru a zwłaszcza byka a kontrakty trzeba wyrobić. Myśleli że 2 lata można gnoic rolników ceną poniżej kosztów to będą więcej wstawiać lub o kontrakty się prosić 

Opublikowano
Dnia 27.08.2020 o 18:16, soltys48 napisał:

Przedstawiciel od WUJA dziś jeździł po domach,na pytanie jak z kasą odpowiedział-NORMALNIE,JAK ZWYKLE 14 DNI🤣🤣🤣🤣🤣🤣 

Wiesz że w okolicy Więcborka sprzedaje do niego ok 10 hodowców , regularnie po kilka sztuka co 2 mies ,już kilka lat sprzedają i kasę mają do 14 dni i z nikim więcej nie chcą handlować ciekawa sytuacja

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, ab23 napisał:

Ty tak się nie ciesz za dwa lata chujnia z byka panie Berthold 😉

Ja teraz kupę towaru nakupilem więc nie strasz... Za dwa lata będziemy się z chu... Cen śmiali 😎😎😎

Opublikowano

I co myślisz że tylko Ty wszedłeś w miejsce Wiesława Zetor co zrezygnował sam sobie mówiłem że więcej nie będzie i stało się kurnik zmienił swoją funkcję 🐂

• Haha 1
Opublikowano

I co ktoś był z branży zapewnia zbyt i ustalona jakość towaru wiek i inne wytyczne do produkcji czy dalej koło fortuny?

2 godziny temu, Berthold napisał:

Ja teraz kupę towaru nakupilem więc nie strasz... Za dwa lata będziemy się z chu... Cen śmiali 😎😎😎

A wesoło to jest ubojniom 12 za o patyczkiem na wodzie pisane i towaru nie zabraknie 😃😂

Opublikowano
14 minut temu, ab23 napisał:

I co myślisz że tylko Ty wszedłeś w miejsce Wiesława Zetor co zrezygnował sam sobie mówiłem że więcej nie będzie i stało się kurnik zmienił swoją funkcję 🐂

U mnie kurnik już 12 lat bydło zasiedlilo 😎😎😎 Nawet czasem jak w nocy przechodzę to słyszę jak jalowki gdaczą 😂😂😂

Ja poprostu Kocham kupować te małe muczace  cukierki i znowu napizg...lem 200 😉😉😉

P. S. Środa, czwartek zaczynam kuku siekac... Kosicie czy czekacie... 

Byk od 6,5 do 7,2 netto 

• Haha 1
Opublikowano

Na FB dają po 9 za byka😀

Miałem dzisiaj kosić ale usługodawca dzwonił że zajebał talerzem w kamień i na poniedziałek 

Jakieś głazy porosły zamiast kukurydzy 🤔😀😀

• Haha 1
Opublikowano

A u mnie na odwrót. To co nie wygodne wchodzi eko drób. Łańcuchów nie rwą poidel nie łamią a i zbyt nie problem. Kukurydza może po 15stym jeszcze mleko. Opasa brak znajoma podnajmuje chłodnie to kursy odwołane bo ćwierci zabrakło 

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Servio napisał:

7,3 brutto  za czaarno białe kilka hf kilka mieszanych waga srednia 720kg odebrała firma Darko 

Ten brdak na WZU?

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano

Zkodarski co to za edytowanie?plany wiaty tak szybko legly w gruzach?czy ma to być niespodzianka dla branży mięsnej?

Opublikowano

Myślę że lepiej wstawić zdjęcie czegoś gotowego niż pisać się się ruszyło...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v