Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

no dokładnie. Tak samo Ci co mleko oddają po 1.10 to frajerzy. Powinni to mleko trzymać w zbiornikach na gnojówkę. O hodowcach świń to samo. Trzymać i czekać na lepszą cenę. Albo lepiej do lasu wypuścić. Myślisz gamoniu że jakby ktoś dawał więcej to by nie sprzedali ? sam sprzedawałem w kwietniu i maju i handlarze wielką łaskę robili że w ogóle przyjechali. A ze nie miałem co dać im zryc to na co miałem czekać ?

Racja.....

• Like 1
Opublikowano

U mnie 6.20 + vat za ładnego HF-a to cena obowiązująca od dobrych kilkunastu miesięcy. Ja też przetrzymywałem, ale w sumie nic to nie dało, bo raz w środku epidemii skoczyły na 6.40 na parę dni, a potem spadły na 6.00

Słowem - jak się nie obrócisz, wszędzie d*pa. Kali albo Cybulek pisał, że tuczy intensywnie. Ja też tak robiłem, może palet Sano Bulla nie kupowałem, jak Jarek B., ale sporo u dealera pasz zostawiałem. I wg mnie nie tędy chyba droga. Trzeba ciąć koszty, do bólu. Może nie gałęzie, jak mawiał Nasz Kolega Kanalia, ale pastwisko i odpady. I jak najmniej pracy ludzkiej.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Bugii napisał:

A masz z nim umowe jakas czy  na gebe te jalowki kupione? Przedstawial badania usg czy  cos w jakim stadjum sa cielne?

Wszystko mam, faktury  okres cielnosci itp 

Dnia 12.07.2020 o 23:00, nexeqadore napisał:

Kukurydza tania pasza chyba nie wiesz co mówisz jedna z najdroższych

60-70 zł tona to drogo? 

Co do cen to spokojnie panowie.. Jesienią druga fala domniemanej pandemii (pandemii oczywiście polityczno niewolniczo telewizyjnej).. Czuję że będę rekord niskich cen.. O byśmy się nie zdziwił że 5 zł będzie byk.. 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

No to mozesz sie w sady bawic. Niestety z tym moze troche zejsc. Czasami sprzedaje jalowki to sa klijencji co przy odbiorze przywoza swojego weterynarza aby sprawdzic cielnosci. A niektorym wystarcza tylko slowa. Powiedzialbym ze sam kaczynski inseminowal i by uwierzyli. A prawda jest taka ze wszystko trzeba speawdzac.

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Czyli na fv jest wyraźny zapis ile są cielne? Czy tylko,że cielne?

Na fakturze mam że są to jałówki cielne a na innym papierze mam potwierdzenie usg z miesiącami cielnosci do danej sztuki kolczyka. Wiem też że numery kolczyków pisał hodowca a weterynarz tylko badał i podawał okres cielnosci .. 

Opublikowano

Marjusz od czego ta podwyżka?zjazd 50 gr potem dwie podwyżki o 10 i 20 gr i tak w kółko. Sumując mamy więcej podwyżek jak obniżek. 😁

Opublikowano

Sołtys a jaktam rozliczyli twojego wbca ostatniego?co ciekawego wyszło?

Opublikowano

Małe i pewnie młode sztuki. Miałeś lepszą ofertę na to żywcem? Te tureckie dawne czasy pewnie nie wrócą gdzie dobry handlarz miał na ubojni pod 14 netto za kg bez limitu wagi w górę i w dół za o klasę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v