Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, miziun napisał:

W lubelskim Biała, skupujacy bydło Jacek kulczyniec dzisiaj dla kolegi dał za Hf czarnego waga 700kg 7,4 zł a za Hf czerwonego 744 kg 7,7 tak więc cena niezła.

Mówił kolega ze dużo wysyła na export że da się z nim dogadać.

Był ten Pan u mnie.

Wspaniały człowiek aż nie wiem jak opisać te wizyty.😂😂

Opublikowano
3 minuty temu, damian007 napisał:

Był ten Pan u mnie.

Wspaniały człowiek aż nie wiem jak opisać te wizyty.😂😂

Tak myślałem ,po tym jak płaci za hfy

Opublikowano
56 minut temu, ab23 napisał:

Moje wyszły 8,77brutto i jakoś poruszenia nie było a było rozliczenie wstawione oj bardzo musicie nie lubić Jarka

Poruszenia niema jak przedstawiasz rozliczenia i wagi

Opublikowano
46 minut temu, miziun napisał:

W lubelskim Biała, skupujacy bydło Jacek kulczyniec dzisiaj dla kolegi dał za Hf czarnego waga 700kg 7,4 zł a za Hf czerwonego 744 kg 7,7 tak więc cena niezła.

Mówił kolega ze dużo wysyła na export że da się z nim dogadać.

trzymaj sie od niego z daleka 

oszust jakich mało 

podobno ludzie po wsi jeżdżą chcą go bić i ubić , topić itp co ja sie o nim nasłuchałem szkoda że na początku piękne lm kl U zabrał a dostałem jak za P kase na konto a żadnych papierów nigdy nie widziałem a miało być WBC bo on tak niby sie rozlicza a opowiada ludzią że wyjdą po 9 zl/kg i wyciąga kalkulator i śmiesznie sobie coś liczy   (chyba ile cie dzisiaj gościu oszukam) 

Opublikowano
34 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

"w domu" zostają tylko gorsze jałówki i krowy

O wypraszam sobie.i moj kulawy przechudzony byk😁

Opublikowano

Jarek sprzedaje przez Genka z Plutycz (niebieska krowa 6 tyś ,kaczka 100 zł)stąd ma takie dobre ceny A tak poważnie to ta cena ponad 8 zł jest realna za dobry towar

Tylko pytanie czy Jarek ma taki towar i to w takiej ilości o której pisał ?

5 minut temu, soltys48 napisał:

Na regionalnej z Poznania był reportaż o MC BEEF

A co u nich bo nie dawno dzwonili za bydłem do mnie 

pewne plajta!

Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał:

waga w oczach?

Wage mam swoją, cena dogadana bydło na samochodzie a zamiast faktury protokół odbioru do podpisania i jak gdzieś tam ubiją i będzie ok to faktura i potem kasa.

Bydło do obory a Pan awanturę pędzi bo jak to tak.

Ale rozmowa fajna uwielbiam takich.

23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Tak myślałem ,po tym jak płaci za hfy

Hf a hf też różnica tego nie stwierdzisz przez internet ile wart. 

Mam takiego z 600 kila w oborze co może służyć jako przedskoczek w Planicy a mam i takiego gdzie nie odstaje od mieszanki przeciętnej.

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, damian007 napisał:

Wage mam swoją, cena dogadana bydło na samochodzie a zamiast faktury protokół odbioru do podpisania i jak gdzieś tam ubiją i będzie ok to faktura i potem kasa.

Bydło do obory a Pan awanturę pędzi bo jak to tak.

Ale rozmowa fajna uwielbiam takich.

Hf a hf też różnica tego nie stwierdzisz przez internet ile wart. 

Mam takiego z 600 kila w oborze co może służyć jako przedskoczek w Planicy a mam i takiego gdzie nie odstaje od mieszanki przeciętnej.

I dobrze zrobiłeś, jeszcze psami trzeba było poszczuć

Opublikowano
rejvas napisał:

26 minut temu, JarekBazydlo napisał: U nas jest -7% w okolicy. A pisze kolejny raz że jestem ryczaltowcem i zamierzam nim zostać jak najdłużej będzie można. czyli sprzedałeś na żywą wage 

A gdzie tak napisałem że na żywą wagę? Napisałem że biorą -7% na brud czy z łańcucha czy z luzu bo u kolegi biorą -5%. Sołtys cena brutto podana. A jak tam kupiłeś to ładowarkę?

Opublikowano

nie kupiłem

Jeśli cena brutto to jeszczce jeszcze

13 minut temu, zbitom793 napisał:

Na TVP3 Poznań  ? W teleskopie ?

NIewiem, teściu przyszedł i pyta czy oglądałem, pokazałem mu na yt i mówi ,ze to

Przed chwilą, Szu15000 napisał:

Sołtys jaka realna cena w przyszłym tygodniu za "normalne" hfy? nie wybitne i nie chuderlaki. 6.3 do osiągnięcia?

niemam pojęcia, biernat za O duzemu 12,4

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Każdy powód jest dobry.

No wiadomo , ale ubojnie bywają w tym kreatywne.   

Cały czas wspominam jak Damian Biernac. rzekł   " lepiej dostać niższą cenę niż zostać ojebanym na wadze przez handlarza" ...  z jego ust brzmi to jak słowa  " idź do sracza a ja popilnuje Ci roweru" wypowiedziane przez cygana 🥴

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A gdzie tak napisałem że na żywą wagę? 

to w końcu napisz nasz tajemniczy handlofcu :D bo tu chłopki rozkminiaja ile dostałes za żywą a ty zaraz wyskoczysz z rozliczeniem WBC kolegi 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
33 minuty temu, marijusz napisał:

Jarek sprzedaje przez Genka z Plutycz (niebieska krowa 6 tyś ,kaczka 100 zł)stąd ma takie dobre ceny

A litkup🍷 czyj był ?🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano

Cybulek toc to prawda.przywiez mi pod brame dam ci 6 bo chandlarzowi daje 7 

Opublikowano
rejvas napisał:

13 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A gdzie tak napisałem że na żywą wagę? 

to w końcu napisz nasz tajemniczy handlofcu :D bo tu chłopki rozkminiaja ile dostałes za żywą a ty zaraz wyskoczysz z rozliczeniem WBC kolegi 

Ozzborn chyba to rozkminiasz ale Ci to słabo wychodzi. Więc myśl sobie dalej przynajmniej może to Ci się będzie opłacać

Opublikowano

ja to już dawno mam rozkminione, cieżki byk LM 6 tys a odsadek prawie 4 tys, nie opłaca sie :D

Opublikowano
5 minut temu, rejvas napisał:

ja to już dawno mam rozkminione, cieżki byk LM 6 tys a odsadek prawie 4 tys, nie opłaca sie :D

Jaki to ciężki LM jak 6 tyś wyjdzie... śmiech na sali... tyle to ja brałem za mieszańce w październiku po cenie 7,7 brutto...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v