Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj rozmawiałem z kolego co to nie widziałem jakiś czas i tak gadamy co wozi itp.bo kupił chłodnie nie dawno. A on mi mówi że teraz był z wątroba bydleca na Ukrainie a jakiś czas temu z językami też wołowymi. Kurde nic się nie marnuje wszystko idzie i wcale się nie zdziwię gdyby te języki i wątroba były droższe niż nam płacą za kg mięsa na wbc 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

ubojnia na śląsku idzie pełną parą, zero robienia zapasów, wszystko schodzi na samochody - także popyt jest tylko cwaniaczki nas kroją jak cho...a. wiadomość z pewnego źródła. nie ma jedności w naszym środowisku i dlatego rżną nas jak tanie kur ....y .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Ogólnie  powiem  wam tak- mieso na zachód  idzie pełną  parą,  italia Hiszpania, Francja,  na ubojniach brakuje żywca,  a szefowie maja coraz  wiekszy kłopot bo bydlo tanie a euro podrożało i by kase zarobili ale nie chcą podnosić  ceny bo chlop głupi  i tak przyprowadzi wreszcie bydlo do sprzedania. 

• Thanks 1
Opublikowano

Witam. Panowie jestem z łodzkiego i szukam jakiejś ubojni z dobrymi cenami do sprzedania mam byka i jałówkę miesnę oba i do tego dwie krowy. Ktoś sie orientuje jakie ceny w łódzkim ? sprzedawać czy czekać ? jakie prognozy ceny bedzie coś więcej?

Opublikowano (edytowane)

sluchalem dzisiaj o 16:45 w radiowej trojce wywiadu z ministrem rolnictwa- pare zdan na temat cen bydla- polacy nie lubia wolowiny i jej nie kupuja, rynek sie zalamal i bedzie sobie lezal na dnie az nadejda zmiany- czyli gdy gospodarki wloch i turcji sie odbuduja-czytaj  dluuuuuugo, mieso jest tanie wiec nikt rozsadny nie zaplaci duzo za zywiec, ue moze wprowadzi interwencyjny skup wolowiny-kiedys moze..

czyli- ciesze sie ze w tamtym roku zamknalem drzwi obory-nie ze nie otwieram -mam kury i jajka trzeba zbierac,na pewno wiecej zarobie niz przy ogonach, 

lepiej to juz bylo, teraz pare lat wegetacji.

jest jakis tam komisarz rolnictwa-ale on pochodzi z nic nie znaczacego kraju a jego rzad nie ma nic do powiedzenia,do tego jest prominentym bylym komunista-wiec nie nie moze 😂

jeszcze zapomnialem -to samo czeka producentow mleka-tak dla pocieszenia.

Edytowane przez jacus
  • Thanks 2
  • Sad 1
Opublikowano

za to cielaki cenę od handlarzy będą trzymać:D bo jak już kryzys minie to byki będą mieć  za***iste ceny)))))) tak handlarze obiecują:D

Opublikowano

W agro biznesie pokazywali irlandie i zalamany rynek wolowiny. Takze wolowina wszedzie lezy i kwiczy. Raczej godnej ceny szybko nie zobaczymy. A powodem jest to co juz kiedys pisalem. Wiekszosc wolowiny byla jedzona w restauracjach, burgerach i kebabach. Gdy to zamkneli wolowiny zrobilo sie za duzo i ceny pierdyknely. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v