Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, kanalia36 napisał:

ogarek wysokość kary podawałem z pamięci mogłem się pomylić o 2 lata. Pokazuje poprostu przykład ze dany czyn to tzw, interpretacja prawna. Jeden sędzia uzna ze go tylko pobiłem  i przypadkowo poszedł do nieba a inny ze zabiłem dziada wyzyskiwacza.

Tu masz rację bo mogą uznać za np. rozboj jak zażądasz" zwrotu" kasy  i masz do 12lat.... 😂😂

Opublikowano
23 minuty temu, soltys48 napisał:

@karolr2 cały czas obserwuje jego aukcje i nic mi nie wpadło w oko, że niby te AN?

Te za 32tys 

Przed chwilą, ab23 napisał:

To wracamy do cen ostatnio sprzedane jałówki na WBC  R 14,8 i po ch*j to pisać

To już dobra cena 

Opublikowano
5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Temat ceny bydła 2020 umarł. Proponuję go zamknąć i zrobić na nowo kolejny.

umarł ? on żyje jak mało który na tym forum :D

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Może wreszcie Ty napiszesz jakie ceny miałeś. Ja ostatnio wstawiałem zdjęcie faktury z sprzedaży więc możesz sprawdzić sobię ceny.

ja wole o opłacalnosci pogadac bo ceny stoją w miejscu i o czym tu pisac :D 10 groszy w lewo w prawo nie gra roli

zresztą jak sie kiedys o cene zapytałem to mi kazałeś do ubojni zadzwonić a teraz co sie pytasz :D

Edytowane przez rejvas
Opublikowano

Ab23 netto czy brutto?dalej ponawiam wstawienie rozliczenia nie boli i to do wszystkich 

Opublikowano
7 godzin temu, farmer_89 napisał:

no wlasnie jaka macie oplacalnosc na dzień dzisiejszy na byku? pochwalcie sie

Cisza spokój jakby makiem zasiał. Masz odpowiedz na swe pytanie

Opublikowano
8 godzin temu, HF86 napisał:

Ab23 netto czy brutto?dalej ponawiam wstawienie rozliczenia nie boli i to do wszystkich 

Zajrzyj na profil szukaj pod rozliczenie

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, farmer_89 napisał:

no wlasnie jaka macie oplacalnosc na dzień dzisiejszy na byku? pochwalcie sie

Każdy ma swoją lub jej nie ma, zależy od kalkulatora🤔

Edytowane przez Rolnik_Kujawy
Opublikowano
55 minut temu, Pitraszek napisał:

Caka doplata zostaje. A nawet dwie. Chyba ze upadki lub leczenia. W tej chwili slabo to wychodzi. Przyczyny niskie ceny i susza. Paszy malo a kupowac bez zensu

czyli wiecej niż 20 szt nie ma sensu trzymac bo tylko do 20szt jest dopłata :D

Opublikowano
23 godziny temu, Mikruss napisał:

opasow na ta chwile 70 i w tym roku plan jest na 120 szt. Dodatkowo sprzedaje ok 100 ton zboza rocznie (sruty zbozowej u mnie bydlo nie widzi) a do pracy nie chodze i dzialalnosci nie mam kilka lat....

dobrze robisz że zboże sprzedajesz zamiast śrutować i dawać tym darmozjadom, kiszonka z qq jako podstawa ? 

Opublikowano (edytowane)

ququ sianokiszonka i max 2 kg sruty rzepakowej dziennie na szt. Dzieki temu ze nie idzie zboze itp to jest lekko 20 tys zl do przodu rocznie....

Edytowane przez Mikruss
Opublikowano

na dzień dzisiejszy to nic poza paszami objetościowymi bym nie dawał opasom, nie ma sensu

Opublikowano (edytowane)

wiem o moczniku ale wez to wymieszaj z rzepakiem i dopiero posyp a wozu paszowego na razie nie ma bo nie mialbym go jak wykorzystac

@rejvas zrobilem tak na probe przez 3 miechy jedna grupa szla bez niczego tylko ququ i trawa a druga grupa rzepak.... Roznica kolosalna.... Bez paszy bym musial ze 3 lata byli trzymac do wagi ponad 700 kg. Dobra pasza to buraki cukrowe ale wiadomo to na krotko ale efekt jest bajer.

Edytowane przez Mikruss
Opublikowano

to zależy też od genów bydlaka, jak haefostwo to wiadomo że bedzie tragedia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v