Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak juz wszyscy pisza nie w temacie, to tez sobie pozwole.

Dajecie cos bykom na uspokojenie? Tlenek magnezu dziala? 

Ostatnio to tylko wejdziesz to tylko lancuchy slychac, a najgorsze kuwy to sa HFy, nie odpusci i bedzie walic sasiada... 

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik_Kujawy napisał:

Rejvas a czy Ty za kogoś spłacisz kredyt??? Jest ryzyko jest zabawa. 😊 

ciebie to chyba krawaciarze w każdym banku po plecach poklepują

Opublikowano
15 godzin temu, farmer_89 napisał:

ja mam na myśli ile utrzymam sztuk z produkcji pasz z tych 20 ha bez dokupowania 

Dwa byki na 1 ha.. Załóżmy że 10 cielakow które świeżo wjezdzaja, 10 pół rocznych, 10 rocznych, i 10 półtora rocznych zaraz na sprzedaż. Gnoju sporo z tego będzie, gorzej z kasą.. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Kanalia narzeka na brak opłacalności opasów ale on ma chyba hodowlę mleczną, czyli tutaj można by go zrozumieć.

pierdoxisz pan

Edytowane przez 6MaaJsTeR9
Opublikowano
17 minut temu, asus921 napisał:

Ostatnio to tylko wejdziesz to tylko lancuchy slychac, a najgorsze kuwy to sa HFy, nie odpusci i bedzie walic sasiada... 

Zbilansoj dawkę białka do energii i się na pchają i będą leżeć 

Siedzą sobie Biernat Zakrzewski Kowalczyk i inni debatują czy aby nie zamocno walą gospodarzy po kieszeni i czy aby interes się  nie skończy . wchodzą na af a tam deklaracje że i po 3 zł będą hodować że cena pasi tylko z 50 na 120 trzeba i uspkojeni otwierają francuskiego szampana w limuzynie rechoczac że Eldorado trwać będzie 

Opublikowano

Otóż to.nie tylko na af.ludzie zgłupieli do reszty.niedługo będziemy drugimi chinami.jebać będziemy za miskę ryżu.

Cena już by rosła gdyby handlarze widzieli że ludzie opróżniają obory a nie napychają jeszcze więcej,psy pod chmurką stoją bo cielaki w budzie siedzą.

Opublikowano
39 minut temu, HF86 napisał:

Siedzą sobie Biernat Zakrzewski Kowalczyk i inni debatują czy aby nie zamocno walą gospodarzy po kieszeni i czy aby interes się  nie skończy . wchodzą na af a tam deklaracje że i po 3 zł będą hodować że cena pasi tylko z 50 na 120 trzeba i uspkojeni otwierają francuskiego szampana w limuzynie rechoczac że Eldorado trwać będzie 

Mistrzowski tekst..

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Dawka jest zbilansowana...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, asus921 napisał:

heheh , skąd ja to znam.  Jak będą większe to łańcuchy bedą zrywać, pasy pękać , nawet koryta betonowe co Simy nie ruszyły rozpiepszać, gówna będą po ścianach i suficie a i Ty nie raz kopytem dostaniesz. Urośnie do wielkości konia , zebra bedą wystawać a na koncu sprzedaż za miskę ryzu jeszcze handlarz cię 70 kg ojebie.

Chcesz lek ..... siekierą po łbie innego lekarstwa na Haefostwo  nie widze

1 godzinę temu, HF86 napisał:

święte słowa

ps. dsbh ja nigdy nie miałem krów mlecznych nie licząc jakiś nieplanowanej ciąży u jałówki jak się jakiś jebanieć hf nie spuścił

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
4 godziny temu, ab23 napisał:

Ale pier**lisz moi rodzice mieszkają osobno   opłacam prąd i opał i nawet nie miał bym śmiałości prosić o jakieś dokładanie   a rzepaku nie uprawiam a jeśli chodzi o buraki to już nie raz słyszałem że jedyny zysk to wysłodki po za tym cukrownia płaci ratami przez pół roku a nawet niektórzy plantatorzy musieli oddać trochę kasy z 2018

Pewnie niemieckie cukrownie. Kujawy trzepią kasę na uprawach, tylko susza trochę przeszkadza. Miałem krowy, opasy i świnie i wiem jedno. Na dobrych ziemiach wyciskać z pola ile się da, a szopki pozamykać na klucz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, bobienko napisał:

Otóż to.nie tylko na af.ludzie zgłupieli do reszty.niedługo będziemy drugimi chinami.jebać będziemy za miskę ryżu.

Cena już by rosła gdyby handlarze widzieli że ludzie opróżniają obory a nie napychają jeszcze więcej,psy pod chmurką stoją bo cielaki w budzie siedzą.

bobienko obory oprózniane są przez małych hodowców takich jak ja ale Ci wieksi wstawiają cały czas ich tekst bydło się nie opłaca ale trzeba kupować bo jak za 2 lata ludzie polikwidują to cena poszybuje wtedy do góry. Efekt jest taki ze minoł rok od afery lezakowej ceny  zamiast rosnąć spadają, w Agronędzy podają ze niskie ceny nie odstraszyły rolników od hodowli bo pogłowie jest o 1,5 % wieksze niż w roku 2018. A japa takim sołtysą ( sprzedawcy cielaków ) i Kentarą się z radości śmieją. 

Zreszta sczytałeś sołtysa wczoraj ile to powiększył gospodarstwo i powymieniał mark maszynowy, z gospodarki tego nie zrobrobił tylko z handelku o majątku Kentara to już wogóle nie będe wpaminał bo ten i jego rodzina tak pomagają rolniką ze aż głodem przymiera w marmurowym i klinkierowym nędznym małym domeczku:D a nerwy koją w jakimś bananowym dzikim kraju)))

Opublikowano
31 minut temu, kanalia36 napisał:

.

ps. dsbh ja nigdy nie miałem krów mlecznych nie licząc jakiś nieplanowanej ciąży u jałówki jak się jakiś jebanieć hf nie spuścił

najpierw zerwał potem spuścił

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Chcesz lek ..... siekierą po łbie innego lekarstwa na Haefostwo  nie widze

dobre :D

44 minuty temu, WiesławZetor napisał:

a szopki pozamykać na klucz. 

jak starodawne dziadostwo to zburzyć, gruz sprzedać tym co obory budują i porządek na podwórku bedzie, no i korcić nie bedzie żeby byki wstawić :D

Opublikowano

Oj kanalja na odcisk nadepnoles.ja myślałem że tak sobie się droczycie i podzielisz kolegów resztą rogatego dziadostwa po 5 zł za kilo aby pochowali i dołożyli do biznesu 

Opublikowano
4 godziny temu, HF86 napisał:

siedzi sobie Zakszewski i kombinuje skąd wziąć 20 mln . na zapłate za bydło rolnikom bo go Kania ojebał na 20 baniek .

• Haha 1
Opublikowano

nie wiesz co zrobi ? skupi teraz bydła za 40 baniek, ogłosi upadłość i bedzie 20 do przodu :D

Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

siedzi sobie Zakszewski i kombinuje skąd wziąć 20 mln . na zapłate za bydło rolnikom bo go Kania ojebał na 20 baniek .

Myśleć to ma rząd .mało mnie interesuje jak Kania Zbyszko czy walenski zbankrutował .wjazd na cały majątek i nie interesuje mnie czy opisał na bezrobotną żonę czy dzieci na studiach .czemu zus energetyką i inne państwowe zobowiązania idą w pierwszej linii a dostawcom to się zobaczy czy starczy 

Opublikowano

prawo jest w miare ogarniete , tylko brakuje woli po stronie sądów żeby skazać kilku oszustów dla przykładu na wyrok maksymalny , a tu już wiadomo jak jest z linią orzekania , a Sąd Najwyższy w obecnym składzie raczej nic nie zrobi bo i do tej pory nic nie robił .

Opublikowano
1 godzinę temu, bobienko napisał:

Ten sam

Ale on tam skupuje tez na tej bazie czy tylko jezdzi po rolnikach? Konczysz z bykami doswiadczenie masz to mozesz startowac CV zlozyc😉

Opublikowano
16 minut temu, artek27 napisał:

Ale on tam skupuje tez na tej bazie czy tylko jezdzi po rolnikach? Konczysz z bykami doswiadczenie masz to mozesz startowac CV zlozyc😉

Tylko tam zwozi,a potem kamiony z różnych ubojni przyjeżdżają po bydło.i tacy mali handlarze do niego sprzedają 🤔

Opublikowano
Dnia 7.02.2020 o 16:15, JarekBazydlo napisał:

A i jeszcze dodam że gospodarka w tych czasach to jest prawdziwy biznes lub można nazwać duża firma 

ten tekścior mnie rozwala jak o nim pomyśle, porównywać pare opsasów wyrwanych ludziom po taniości na mazurach do dużej firmy to trzeba mieć fantazje :D mała firemka co zatrudnia powiedzmy 10 pracowników na dzień dzisiejszy musi miec prawie 400 tys na samych pracowników na rok, a to tylko wypłaty i zusy, a ten sie porównuje do dużej firmy, no kabaret :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v