Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Sprzedajesz tam? Warto sie w to bawic?

Wedlug mnie to wyglada tak, ze ktos sobie specjalnie cennik zanizyl, zeby laskawie dac bonus, ktory wyrowna cennik do wartosci rynkowej. No wielka mi laska. Jakby ceny byly rynkowe + jakies dodatki to wtedy to ma jakis sens, a tak to robienie z rolnika debila moim zdaniem.

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, chuck00 napisał:

Jak będziesz 1t w plecy to zaczniesz wypinac. Wielu kierowców ma to opanowane perfekt, może być 500kg albo znacznie więcej. Z naczepą tak nie zrobią. 

Ciekawe rzeczy

1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

"Certyfikat jakości" czy jakoś tak, przyjezdzają na kontrol i sprawdzają paszę i w jakich warunkach są zwierzęta utrzymywane i wtedy dostajesz certyfikat a kontrakt podpisujesz z nimi i w nim podajesz +/- ile sztuk do nich w tym roku sprzedaż, co roku na początku roku podpisuje się taki kontrakt

Tu jeszcze ciekawsze.....

Oddałem tam raz i mam certyfikat 

1 minutę temu, Sharma1910 napisał:

witam Panowie w poniedziałek ma do mnke przyjechać Biernacki po bydło jak u nich z płatnością?

Co Ty czytać nie umiesz?

• Haha 1
Opublikowano

już tu był kiedyś taki specjalista od wagi stacjonarnej 1 tonowej z barierkami wkoło i do góry, co twierdził że byk na wadze tymi barierkami o chmury się zapierał i cięższy był. Dawno to było i szczegółów nie pamietam ale @chuck00 to chyba nie ty ? Ktoś może przypomni to. W okolicy cena spadła o 20gr do poprzedniego tygodnia.

Opublikowano (edytowane)

Ja do osi nigdy nie oddawałem , a pewnego dnia przyjechał przedstawiciel osi i wręczał mi ten wspaniały certyfikat od ręki. Jaja jak berety

Edytowane przez juzek89
  • Like 1
Opublikowano

E to slaby hodowca jestes jak musiales sprzedac zeby dostac certyfikat, do "moich" rolnikow certyfikaty przysylali i cuda obiecywali nawet bez sprzedazy jednej!

• Haha 2
Opublikowano
8 minut temu, juzek89 napisał:

Ja do osi nigdy nie oddawałem , a pewnego dnia przyjechał przedstawiciel osi i wręczał mi ten wspaniały certyfikat od ręki. Jaja jak berety

Dokladnie o tym pisalem ale nie widzialem Twojego posta.

Opublikowano
14 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Certyfikat może i dali a jak byś zaczął do nich sprzedawać to na kontrolę by przyjeżdżali co jakiś czas 

@soltys48

Bez złośliwości to piszę tylko z ciekawości. Po jaka cholere mi te kontrole , ktoś obcy ma mi się kręcić po oborze, spełniać jakieś wymogi,  jak osi ma ceny równe rynkowych lub niższe. ?

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, juzek89 napisał:

Bez złośliwości to piszę tylko z ciekawości. Po jaka cholere mi te kontrole , ktoś obcy ma mi się kręcić po oborze, spełniać jakieś wymogi,  jak osi ma ceny równe rynkowych lub niższe. ?

Przecież de facto nie powinieneś ich wpuszczać do obory. Jakim prawem? 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

A ktoś ci karze do nich sprzedawać ? U nas jest do nich sprzedawane bo do skupu jest 10km i przyjadą po każdą sztukę nie ważne czy 900kg byk czy 300kg zdechlak 

Kazdy Ci zabierze i 900kg i 300kg zdechlaka, skonczcie wytykac, ze ktos nie wezmie sztuki 300kg bo wezmie kazdy, tylko na zywa jak slyszycie cene za takie cos to was boli a na WBC to co bedzie to bedzie.

• Like 4
Opublikowano

Każdy weźmie ? Co chwilę ty czytam i wysłuchuje na youtubach jak handlarze wybrzydzają bo ten za niski.. tamten za chudy... ten ma jaja za małe ... Tamte są zboczone ... No k**wa nie wciskaj mi kitu że tak nie jest 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

@Rolnik7343 a jak tam w tym wspaniałym OSI z problematycznymi sztukami?

Opowiem historie.

Przypadkiem poznalem kierowce ktory zbieral bydlo na OSI.

Jak tylko sztuka lekko kulala to jej nie zabieral bo nie musi.

Dostawalem telefon i adres, 100 dla kierowcy.

Koniec historii. :))

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

Każdy weźmie ? Co chwilę ty czytam i wysłuchuje na youtubach jak handlarze wybrzydzają bo ten za niski.. tamten za chudy... ten ma jaja za małe ... Tamte są zboczone ... No k**wa nie wciskaj mi kitu że tak nie jest 

Jak swoją wiedzę czerpiesz z yt to gratuluje

• Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v