Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znaczy już się śmiejemy soltysik czy jeszcze czekać? 

Bo mam 30 szt byka na styczen/luty.. 🤔

Opublikowano

Problem żeby Cielaka kupić, w moich stronach trzeba się najezdzic... Handlarze maja terminy od 2 tyg i lepiej... Piszcie jakie ceny młodego Hfa u was ( około 2 tygodnie)  u nas 700 /750 brutto - taniej bez faktury 

Duże państwowe  gospodarstwa zaczynają jeszcze lepiej - od 14 zł netto... 

Opublikowano

Coś sie ruszyło i to mocno za cielunem, wcześniej dzwonili właściciele żebym zabierał teraz klientów full zęby coś dowieźć

2 minuty temu, ogarek napisał:

O kurna to po co żeś mnie oszukiwał 😋

a co sam będę sie w gooownie babrał

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Berthold napisał:

Problem żeby Cielaka kupić, w moich stronach trzeba się najezdzic... Handlarze maja terminy od 2 tyg i lepiej... Piszcie jakie ceny młodego Hfa u was ( około 2 tygodnie)  u nas 700 /750 brutto - taniej bez faktury 

Sam bym  dokupił z 5, ale po 1500 za SM to nie dam 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 minutę temu, Berthold napisał:

Duże państwowe  gospodarstwa zaczynają jeszcze lepiej - od 14 zł netto... 

To po co kupujesz w tych cenach? Ludzie znow dostali pierdolca na opasy, przyszły rok moze byc jeszcze spoko ale 2022 to bedzie masakra. U mnie w okolicy pokończyli bo ceny nie było, dziś znow maja😂😂😂😂

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Bananka to zazwyczaj takie przed selekcja naturalną

A myślałem że może dopiero słomki od inseminatora 🙃

Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

a co sam będę sie w gooownie babrał

Ja ostatni rzut i żeby nawet złotem płacili to wysiadam z tego i uj... Zero byka i tyle.. 

Opublikowano
1 minutę temu, Berthold napisał:

Pewnie Podlasie... Ja też Hfa staram się za 600 kupić ale teraz to problem w Wlkp

MIałem do odebrania od koleżanki 2 jeden to MM z AN  drugi HF , dzwoni wieczorem czy koniecznie chcę oba bo sąsiad koniecznie chce jednego i daje 800 to jej powiedziałem,ze niech bierze HF🤣 Cielaki 6 dni a on już dziś zabiera , mój czeka jeszcze min tydzien

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, przemek28_28 napisał:

Sąsiad z 30 zwiększył na 80 bo jak to mówi ,, cena musi kiedyś przyjść”😂😂😂😂

a potem placz ze po 6 zl kartofel nasadzili bo  w tamtym roku byly po 2 a teraz  powodzenia

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Sam bym  dokupił z 5, ale po 1500 za SM to nie dam 

Ja też nie- dlatego szukałem 30 hfów po 600zł, jeśli więcej to wiek miesiąc dwa(max 825 złbrutto). Dzisiaj skończyłem kompletowć partie. Wolę Hfa za 600 niż Sima który po dwóch latach może się okazać RW, albo mieszanka montbeliarda i pójdzie w O klasie ... Ciężko o dobry mieszkańców towar, a jeśli to cena zaporowa... Wczoraj sprzedałem 3 szt. 24 miesiące Hf średnio 850 kg netto za 7,15 zł ( również netto) brali górale waga moja. Wyszly ładnie, nawet bardzo 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v