Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 15.11.2020 o 21:12, zkordalski napisał:

A w wiadomościach na Polsacie że rolnictwo produje 30%smogu czytaj dwutlenku węgla

Ja jak się najem cebuli albo czosnku to zdecydowanie przekraczam 30% wydawanych gazów cieplarnianych 😁

Opublikowano

A niech te eko lewaki w zaciasnych rurkach i aktywistki z nie doczorchanym bobrem się dowiedzą co to fotosynteza. Ile CO2 przetwarza kuku lub trawy intensywnie uprawiane nie jakieś tam posusze koszone raz na 3 lata. W ich pustych łbach tylko krzaczek w ich wybetonowanym parku tlen produkuje. W ich myśleniu rolnictwo trzeba zlikwidować  bo biedronka i tak ma produkty na półkach a skąd to poco to wiedzieć. Jak nie węgiel i drewno to rolnictwo całym złem świata 

Opublikowano

Jak kilku gejów wyjdzie na ulice z transparentem to we wszystkich wiadomościach będą. A jak kilkanaście tysięcy rolników  na proteście w Wawie to najlepiej byłoby nic nie wspomnieć. Miałem rozmowę z panią z gusu. Pytania typu ile % działek dolega do rowu. Ile produkcję obornika i po jakim czasie przykrywam. Już wiem jaki był cel tych pytań i jaki będzie finał. Efekt tych pytań będzie głośno nagłośniony. Pytania o m2 obór i o to czy mam staw z rybami?

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Niech zobaczą dokładnie ile fotowoltanika a raczej jej produkcja daje zanieczyszczeń a to dopiero początek bo utylizacja to dopiero bedą koszta i problem. 

ale na czyms trzeba zarabiac. ciemnogrod lyka teksty o ekologi i produkcji pradu  i kupuje na potege.interes sie kreci. glupi nie rozumie a madry sie smieje. podobnie z autami elektrycznymi ciemnocie tyle ze z miasta wciskaja i sie cieszy gawiedz z ekologi. a jaka prawda to szkoda gadac. bardzej ekologiczny 30 letni deiesel niz ten nowy elektryk i w dodatku jakie koszty utrzymania.

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
17 godzin temu, komizmo napisał:

Scenariusz jest jasny. Likwidacja rolnictwa. Lewica jest dobra w te klocki. Patrz: hołodomor na Ukrainie, albo klęska głodu w Chinach lata 50. W gmeraniu przy rolnictwie są zajebiści. Także najlepsze przed nami 😁

W zasadzie to nie lewica, tylko bolszewicy, lewacy

Kanalia dobrze prawił

Opublikowano

Ja k**wa za duży na małych a za mały na dużych i nic mi sie nie należy ....

Opublikowano

To samo mam. Nic nie skaplo. Nawet z młodego mnie skreslili bo współwłaściciel w spadku po ojcu od dzieciaka. Przynajmniej ściany nie podziorawione od przybijania tablic dziekczynnych dla UE 😁

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

To samo mam. Nic nie skaplo. Nawet z młodego mnie skreslili bo współwłaściciel w spadku po ojcu od dzieciaka. Przynajmniej ściany nie podziorawione od przybijania tablic dziekczynnych dla UE 😁

Witam w klubie, też mam współwłasność i młody rolnik poszedł koło nosa 🤷‍♂️

A znam takich co w mieście mieszkają a wielkie rolniki na młodego wzięli a nawet nie wie gdzi ma ziemię bo rodzice zapierdalają🙆‍♂️

Opublikowano
9 minut temu, marek80z napisał:

Słyszałem w RMF  dziś że 5 ķłamczyńskiego poprawia jakiś poseł x a zna go puda. Jak on ją poprawi to .......

dziś na fb widziałem odnosnie tej piatki coś było ze duda nie podpisze tego , co Ci ludzie wypisywali, wszyscy nagle obrońcami zwierząt sie stali , jechali po rolnikach jak  po szmacie ale k**wa jak majówka to leca do sklepów po karkówke  ze miasta poblokowane  , a jak zjebane matkki maltretuja dzieci czy wyrzucaja na smietniki to tego nie potępiają, może była w szoku albo psychika wysiadla , japierdole do czego to wszystko zmierza . 

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, przemek28_28 napisał:

Do wojny. Raz na 30-40 lat była zawsze wojna w historii która czyściła stado z odmętów😂😂😂

no wkoncu musi to kiedys jebnac bo to ludzia w glowach sie przewraca 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Witam w klubie, też mam współwłasność i młody rolnik poszedł koło nosa 🤷‍♂️

A znam takich co w mieście mieszkają a wielkie rolniki na młodego wzięli a nawet nie wie gdzi ma ziemię bo rodzice zapierdalają🙆‍♂️

Ja mam nadzieje ze dostane rmg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v