Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, damianos95 napisał:

To musze sprawdzic w banku bo 22 nie bylo nic a Ty chyba tez ARIMR belchatow jak kojarze ?

Nie masz jakichs namiarow na byczki takie 2 tygodniowe ? ?

Tak to biuro 

Narazie nic nie wiem 

Opublikowano
4 godziny temu, rafeq napisał:

Sprzedawał ktoś ostatnio do Biernackich? Byki sprzedane ponad miesiąc temu a kasy nadal brak.. 

Standardowy termin zapłaty to 100 dni, więc jeszcze trochę. I tak od 20. lat.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, chuck00 napisał:

Standardowy termin zapłaty to 100 dni, więc jeszcze trochę. I tak od 20. lat.

wy na zachodzie Polski macie prze.. z tymi biernackimi itp,dobrze że u nas na wscjodzie jest Tarnów i kasa pewna na drugi dzień na koncie

• Like 2
Opublikowano
14 godzin temu, Michciubar napisał:

wy na zachodzie Polski macie prze.. z tymi biernackimi itp,dobrze że u nas na wscjodzie jest Tarnów i kasa pewna na drugi dzień na koncie

Są rejony gdzie płaci standardowe 14 dni i to od lat ciekawe od czego to zależy

Opublikowano
15 godzin temu, Michciubar napisał:

Są plusy i minusy jednego i drugiego.

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, damianos95 napisał:

To musze sprawdzic w banku bo 22 nie bylo nic a Ty chyba tez ARIMR belchatow jak kojarze ?

Nie masz jakichs namiarow na byczki takie 2 tygodniowe ? ?

664744548 jak szukasz byczków dzwoń rolnik co ma duże gospodarstwo 

Opublikowano
53 minuty temu, krzysztof1987 napisał:

664744548 jak szukasz byczków dzwoń rolnik co ma duże gospodarstwo 

Jakie okolice ? Ma mieszance czy hf tylko? Jak mozesz to daj nazwisko i jakie ceny ma ? Moze byc na priv brales od niego ?

Opublikowano
Szymi40 napisał:

@WojtekBuawski    dawno temu   ale pewnie  ,,kroi''   jak dawniej   lub jeszcze   lepiej....   U  nas w okolicy  już  mało jeździ. Ale to znaczy, że oszukiwał na wadze czy jakie przekręty robił? Co można o nim powiedzieć to, że płaci w terminie.

Opublikowano

Szymi40 napisał:

Na  wadze kroi,  przyjeżdża  nie w terminie,   płacił  na czas  nawet  tego samego dnia. Czyli czeka tak długo aż się coś wydarzy z ceną. Od kilku lat oddajemy tylko do Kulwickiego i fakt, faktem tak jest, że nie przyjeżdża w terminie. nawet 2 tygodnie przerwy mimo że się dzwoniło albo gatka szmatka przez telefon jaką cenę oferuje a ten przyjeżdża i zaraz coś tam pod nosem piepszy że takie , owakie itp. i cena też inna niż telefonicznie było gadane

Opublikowano
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

Widzieli 😊 @6MaaJsTeR9 👍

Pewnie ci byli przeciw piątce dla zwierząt !!!!

Dnia 31.10.2020 o 17:26, mikcom20 napisał:

tylko szkoda że to ABP ceną nie powala, ale coś za coś

Ostatnie byczki w R wyszły 13,4 to jeszcze chyba nie tak żle na obecne czasy!

Opublikowano
7 minut temu, marijusz napisał:

Pewnie ci byli przeciw piątce dla zwierząt !!!!

Dajta już spokój z tą 5.Byk mi się tak przeją  tym burdelem że odechciało mu się życia. Na szczęście zdążyłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v