Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, damianos95 napisał:

Mozna do 30 listopada jak masz niekorzystnie warunki np mokro albo dopiero co zerbrana kuku na ziarno 

Wiec jak ktos cie podjebie to mowisz ze miales mokro i z glowy

Faktycznie jest taki przepis. Ale jest bardzo nie precyzyjny i wszystko zalezy od interpretacji urzędnika. A jak wiadomo jest z tym roznie.

Opublikowano

Ja interpretuje tak sra 2 miliony do rzeki to ja mogę wozić obornik na pole :D 

Opublikowano
16 minut temu, chuck00 napisał:

Kolega w zeszłym roku rozwozil obornik w Listopadzie i ktoś życzliwy zrobił zdjęcia. Efekt -30% dopłaty. 

Ale w tamtym roku można było wozić do końca listopada przez ta susze. A w tym roku tylko już na łąki do końca listopada na orne lipa

Opublikowano
kolo11 napisał:

MichaTywonek napisał:

To może coś z cen, mazowieckie pojechała krowa 4 lata 570 kg po 5.20 i czerwony hf 560 kg po 7.30. Cena i waga brutto

Jaki wiek byka? Bo waga słaba ale cena ładna.

hf dziad kościsty to widać było że lipa będzie, co żarł warzywa ospę to makaronu kupe pod nim, przez to cholerstwo to przelatuje żarcie a masy nie przybywa, wybitnie marny był. 17-18 miesięcy miał ale ciasno było już i wcielenie za moment więc poszedł plus krowa która ma problem z zacieleniem

Opublikowano

do końca roku dostaniesz.

wypłata ma być w tym miesiącu, w którym wystawiona będzie decyzja. przyjmując 75 dni na wydanie decyzji od zakończenia naboru daje nam decyzję w okolicy 15-20 grudnia. więc do 31.12 kasa ma być na koncie.

Opublikowano
14 minut temu, Bugii napisał:

Wie ktos cos o tej pomocy od korono swira? Kiedy wyplaty itp. Nie ogladam tvpis i nie w temacie jestem z ta propaganda.

A pieniążki darmowe od propagandy już pasują 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)

No i to jest ten brak jakiegokolwiek honoru, będzie pier**lił jeden z drugim jak to źle, jak źle rządzą, jak marnują publiczne pieniądze, w ramach protestu nie ogląda rządowej telewizji, ale pieniędzy jak dają nie odmówi.   :P Bo dobrze wie że z jego opcji uja by dostał.  xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano
4 godziny temu, chuck00 napisał:

Kolega w zeszłym roku rozwozil obornik w Listopadzie i ktoś życzliwy zrobił zdjęcia. Efekt -30% dopłaty. 

ale jak? wzeszłym roku można było wywozić do końca listopada

Opublikowano
2 godziny temu, rafeq napisał:

Sprzedawał ktoś ostatnio do Biernackich? Byki sprzedane ponad miesiąc temu a kasy nadal brak.. 

idz do lidla ,nakupuj wołowiny to szybciej ci zapłacą😀😀

Chwała Bogu że jest taki zakład jak ABP w poniedziałek sprzedane dwie partie bydła jeden przelew we czwartek a drugi w piątek 

5 godzin temu, zkordalski napisał:

Ja interpretuje tak sra 2 miliony do rzeki to ja mogę wozić obornik na pole :D 

Nie wielu z nich bierze dopłaty!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v