Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Piątka do zamrażarki Posiedzenie komisji odwołane Ciekawe czy jest przepis ile w takiej zamrażarce może leżeć 

To tylko chodzi o to by za dużo ludzi nie przyjechało na protesty do warszawy.zaczeli rolnicy potem covidowcy a potem kobiety..kaczora by nie obronili.

Rozmrozą jak protesty ucichną

Opublikowano
19 minut temu, nikolas29 napisał:

To tylko chodzi o to by za dużo ludzi nie przyjechało na protesty do warszawy.zaczeli rolnicy potem covidowcy a potem kobiety..kaczora by nie obronili.

Rozmrozą jak protesty ucichną

Po lewej kobiety po prawej cowidowcy a po środku ciągniki. Nie będą mieli którędy spiedalac. Kaciorro  z ekipą w podziemiach kanałami jak szczury. Aby im tylko walizki z pieniędzmi nie zamokly w tym szambie którego narobili 😆

Opublikowano
6 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Widzieliście przemówienie kaczora? Drugi Jaruzelski! Teraz to się będzie działo...

Miałem takie same skojarzenia😛 Kurła co to się wyprawia, obejrzałem tez chwile wiadomości, kibice bronią kościołów cyrki cyrki 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.10.2020 o 22:29, artur125 napisał:

by po ludziach pojeździł ,to u siebie znajdzie dwa za tą cenę.

Na Podlasiu w tej kasie to 3szt i córka rolnika na godzinę w stodole🤣

Bo u nas na Podlasiu jest taki stary zwyczaj - jeśli masz cielaki po conajmniej 3 biegunkach, a przyjeżdża jakiś kupiec z innego województwa i kręci nosem, że to zdychy, że to, ze tamto... wtedy mówisz mu, że może "porandkować" z córką w stodole. 

Rzecz jasna w stodole jest jedynie lochająca się świnia, ale on i tak nie kapnie się dlatego, że w jego okolicy (daleko od Podlasia rzecz jasna) dziewczyny są tak brzydkie i grube, że ciężko odróżnić je od świni

- od tego zresztą wzięło się pogardliwe określenie kobiety - świnia. 

No cóż może u nas na Podlasiu mamy specyficzne poczucie humoru, i potem podobno świnia żyga przez kilka dni, ale czego nie robi się żeby pozbyć się cielaków-zdychów.

@artur125 to na Podlasiu kupujesz cielaki...?

Edytowane przez vat
  • Like 1
  • Haha 3
Opublikowano

kurde o co chodzi.żeby starszy pan zastraszał wszystkich ludzi, a wszyscy sie go panicznie bali?przecież po takim przemówieniu od razu powinni go zabrac karetką do specjalistycznego szpitala z podejrzeniem choroby umysłowej

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Właśnie obejrzałem trochę propagandu tvpisu i coraz bardziej skłaniam się ku teorii, że to celowe działanie pis-dzielców z tą "obroną życia" i teraz jeszcze te "orędzie do narodu" kaczki - oni poprostu chcą podkręcić atmosferę, aby ludzie wychodzili na ulicę.

A wtedy będą mieli wymówkę, że wzrost zachorowań, kolejny lockdown i w efekcie wielki kryzys to wina lewaków, wrogich sił, tuska - nieważne.

Ważne że NIE ICH WINA - oni teraz będą bronić kościołów, życia nienarodzonych dzieci, tradycji itp.

A rolnikom narazie odpuścili bo to ich naturalne zaplecze - lewacy, tęczowi i atakujący kościoły lepiej nadają się na winowajcę wszystkiego co nas czeka.

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, vat napisał:

@artur125 to na Podlasiu kupujesz cielaki...?

gdzie tam na Podlasiu, ja to lokalnie +50km

Ale na Podlasiu kiedyś pracowałem, dlatego trochę zazdroszcze lajtowego życia

Sołtysa wsi ,się o 6 do sklepu zawoziło, a już naprany chodził🤣

Sąsiada pierwszy raz na oczy widzisz, a za 15min już bigos w domu wpierniczam i z grzeczności literata bimberku🤣

piękna kraina, super ludzie

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

To nie pisz takich brzydkich rzeczy o podlasiankach, bo one z chłopem do stodoły to idą tylko z miłości ;) ewentualnie dla

ale nigdy dla zysku

Edytowane przez vat
Opublikowano

""Rząd zamierza na nowo napisać ustawę o ochronie zwierząt. Tym razem ma to zrobić minister rolnictwa. W projekcie będą utrzymane zapisy o ograniczeniu wchodzenia aktywistów na teren gospodarstw oraz nie będzie zakazu uboju rytualnego drobiu.""

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v