Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Bananek napisał:

wyjeżdżać, protestować, ale nie w ten sposób. no powiedz mi w jaki sposób mógł zaszkodzić prezesowi obornik rozrzucony na rondzie czy w srodzie?

no to pwiedz mi co może zaszkodzić dla prezia kłamczyńskiego?

3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Czemu po strajku??? Zaraz jak znajdę podeślę filmik ze to co oni wymagają to mogą sobie... nie będę kończył.

https://www.facebook.com/irokez.slava.9/videos/174332057659808/

kurde ludzie a co wy macie z tym buntem i słuchaniem jakiegoś oszołoma.typ próbuje pokazać ze da się zrobić coś na przeciw władzy i restrykcjom znajdzie się paru gniewnych co będzie go naśladowało, ale pytam sie do czego on i jemu podobni dążą?do tego żeby rząd wprowadził stan wyjątkowy? i wtedy nie będzie gadki że jest sposób na obejście czegoś tylko będzie się stosował bez żadnego ale.a tak typ chce głupotą zabłysnąć, zdobyć popularność i zaistnieć w mediach

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Porwać mu kota 🤨🤪🤪

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Też tak myślę o tym oszołomie ,,ludzie co wy nie inwestujecie,bo ja tak i mam cenę zawsze najwyższą,jakby co to zahandluje się spawareczką i zawsze się zarabia ,kolbe ( w kurydzy ) mam największą w całej Pl ''.Jaruś o co chodzi w czym problem,że zawsze kiedy kpisz ze słabszych dzisiaj chcesz się nimi wydłużyć namawiając usilnie do strajku przecież wiesz że każdy kto czuje potrzebę to wyjedzie.Tak w ogóle to pis mnie też nie żle wkurwił wspierałem ich a tu taka heca,słowa uznania dla Ardanowskiego

• Like 2
Opublikowano

Fabrykę mięsa pinii  i z jedną ferme futerek  z 5cioma norkami sprzedać amerykanom i problem 5ki ginie natychmiast jeszcze tą ustawę zjedzą na oczach Trampa razem z eko oszołomami i popijając tym mlekiem co na rondzie się lało 😉

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, tajwan1986 napisał:

no to pwiedz mi co może zaszkodzić dla prezia kłamczyńskiego?

kurde ludzie a co wy macie z tym buntem i słuchaniem jakiegoś oszołoma.typ próbuje pokazać ze da się zrobić coś na przeciw władzy i restrykcjom znajdzie się paru gniewnych co będzie go naśladowało, ale pytam sie do czego on i jemu podobni dążą?do tego żeby rząd wprowadził stan wyjątkowy? i wtedy nie będzie gadki że jest sposób na obejście czegoś tylko będzie się stosował bez żadnego ale.a tak typ chce głupotą zabłysnąć, zdobyć popularność i zaistnieć w mediach

Stan wyjątkowy i tak i tak będzie.. I tak i tak nie będziesz miał nic do gadania. Powinieneś Jarkowi ukłon zrobić ze chce walczyć o wolność a nie być posłusznym baranem idacym na rzeź!!! Z takim myśleniem jak twoim wolnej Polski się nie zbuduje. Bo powiedzą Ci załóż kaganiec to założysz.. Jutro powiedzą jedz gnój to też będziesz jadł? Ślepe posłuszeństwo władzy to jak nie mieć suwerennego myślenia. Niszczą wszystko to mamy się przyglądać aż będzie za późno!? Ja mam rodzinę i dzieci i dla nich chce walczyć o byt. A Ty co chcesz swoim zostawić?! Dyktature?! 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Niech sobie wsadzą w d..pe tą jałmużne. Niech dadzą nam tylko spokojnie pracować i damy sobie rade. Jak ktoś chętny na wyjazd do Warszawy na protest z okolic Makowa Maz Krasnosielca Sypniewa niech pisze do mnie jak najszybciej na priv. 

Opublikowano

To uni w czasach apokalipsy i pandemji i krateru z budżetu jeszcze będą sypać pieniądze i ciąć dochodowe gałęzie produkując bezrobotnych?No że jeszcze w wiejską pioruny nie biją to nie rozumiem. 

Opublikowano
46 minut temu, lusjan napisał:

W rmfie mówili, że rekompensaty będą tylko do bydła mięsnego...

A to wezmę i pier**le kupie troche  maszyn do uprawy warzyw 

Szwagier już kupił siewnik i przystawkę do kukurydzy 👍 tak więc panowie w nie dalekiej przyszosci będę tylko obserwatorem tego tematu 😕

Opublikowano
Ursus932 napisał:

tak więc panowie w nie dalekiej przyszosci będę tylko obserwatorem tego tematu 😕

coś czuję, że podzielę twój los. mam świetny pomysł na biznes, tylko jakoś brak mi swoistego kopa w dupę. może właśnie ten stan jest znakiem żeby rozkręcić coś swojego... a'propos: ktoś korzystał z tej pomocy na rozkręcenie biznesu? czy trzeba przejść na zus? czy trzeba zaprzestać uprawiania ziemi i brania dopłat? chodzi mi o te opcje ze stworzeniem dwóch miejsc pracy. 200tysięcy dają.

Opublikowano
1 godzinę temu, lusjan napisał:

W rmfie mówili, że rekompensaty będą tylko do bydła mięsnego...

Ja czytałam, że w tym zapisie odnośnie rekompensaty to nie chodzi o rekompensatę dla hodowców tylko dla ubojni. Ale czy prawdę słyszałam, to nie wiem. 

Opublikowano (edytowane)

Ja tam też do tej kuli i nogi wiecznie nie zamierzam dokładać W tym roku miałem 9 ha strączkowych Całkiem dobrze na tym wyjdę dodatkowo ponad 700 zł do ha wpadnie i nawet kosić tego dziadostwa nie trzeba Wystarczy talerzowka i stanowisko pod pszenicę jak marzenie 

A bydło niech hodują właściciele zakładów miesnych oni ustalają ceny to im na pewno będzie się opłacało

A najlepszą formą protestu byłoby przestać sprzedawać to co produkujemy tak na dwa tygodnie wszyscy ;mleko zboże trzoda bydło kuraki jabłka Ewentualnie sprzedaż tylko dla bezposrednia konsumenta 

Edytowane przez marijusz
  • Like 2
Opublikowano

Ciekawe co Wy będziecie kosić tymi przystawkami.. Jak bydła nie będzie to tę kukurydzę możecie do rzeki wysypywac, będzie opas ryb..!!! 

Co do tych 200 tysięcy na biznes to ostatnio gość płakał że zaczął biznes a tu koronka i wszystko stoi. A rozliczać się musi bo ma program. Powodzenia życzę 

Opublikowano

5 godzin temu, tomaszmab napisał:

Stan wyjątkowy i tak i tak będzie.. I tak i tak nie będziesz miał nic do gadania. Powinieneś Jarkowi ukłon zrobić ze chce walczyć o wolność a nie być posłusznym baranem idacym na rzeź!!! Z takim myśleniem jak twoim wolnej Polski się nie zbuduje. Bo powiedzą Ci załóż kaganiec to założysz.. Jutro powiedzą jedz gnój to też będziesz jadł? Ślepe posłuszeństwo władzy to jak nie mieć suwerennego myślenia. Niszczą wszystko to mamy się przyglądać aż będzie za późno!? Ja mam rodzinę i dzieci i dla nich chce walczyć o byt. A Ty co chcesz swoim zostawić?! Dyktature?! 

wielki mi zbawca i bojownik o wolność.jak wprowadzą stan wyjątkowy to będziesz miał tyle do gadania co wiesz.nie tylko będziesz musiał maseczkę nosić ale wszystko zrobią co zechca jak wprowadzą stan wyjątkowy wiec ja nie wiem co lepsze.Twoje suwerenne myślenie polega na tym żeby buntować się przeciwko wszystkiemu, nie ważne czy robią coś źle czy dobrze.i tak apropo myślenia to masz myślenie płytkie i ograniczone bo robisz z igły widły i przechodzisz ze skrajności w skrajność, a mianowicie porównywanie noszenia maseczek z jedzeniem gnoju no to widać że coś z głową musisz mieć nie w porządku.myślisz że mi podoba się ta cała sytuacja z koronoświrusem?otóż nie i maseczki prawie nie nosze ale nie będę się z tym reklamował w internecie i filmików nagrywał jak ominąć czy przeskoczyć nakaz noszenia maseczki.a nawet jak już tę maseczkę nałożysz to uwierz mi od tego się nie umiera.i nie wiem też co te noszenie maseczki może zabrać Twoim dzieciom i rodzinie, jak noszenie maseczki niekorzystnie wpływa na poziom życia Twojej rodziny to mi wytłumacz.co niszczy władza prosząc Ciebie abyś w maseczce chodził?

6 minut temu, marijusz napisał:

Ja tam też do tej kuli i nogi wiecznie nie zamierzam dokładać W tym roku miałem 9 ha strączkowych Całkiem dobrze na tym wyjdę dodatkowo ponad 700 zł do ha wpadnie i nawet kosić tego dziadostwa nie trzeba Wystarczy talerzowka i stanowisko pod pszenicę jak marzenie 

A bydło niech hodują właściciele zakładów miesnych

jak dobrze wyjdziesz na strączkowych skoro tego nie kosisz, nie zbierasz tylko talerzujesz?weżmiesz dodatkowe 700 zł dopłaty a ile wydasz na uprawę, zakup nasion i zniszczenie potem tej uprawy?to się nie opłaca skóra za wyprawkę.

ja za bydłem nie przepadam i staram się powoli z tego wychodzić, ale jak ktoś lubi trzymać te bydło to niech trzyma i trzeba walczyć z tymi durnymi ustawami o ochronie zwierząt bo jak nie będzie hodowli to te zboże będziesz sam jadł albo gromadził sobie w garażach i silosach bo ceny nie będzie, więc nie tylko Ci co hodują bydło powinni walczyć z tą chorą ustawą ale wszyscy rolnicy

40 minut temu, marijusz napisał:

A najlepszą formą protestu byłoby przestać sprzedawać to co produkujemy tak na dwa tygodnie wszyscy ;mleko zboże trzoda bydło kuraki jabłka Ewentualnie sprzedaż tylko dla bezposrednia konsumenta 

aha ciekawe co byś z tym co produkujesz zrobił jak byś tak przestał sprzedawać i jaki bezpośredni konsument Ci mleka np z 2000 litrów weźmie.sam sobie w stope strzelasz

niech oni Ci z rządu nic nie dają, ale i nie przeszkadzają ludziom prowadzić gospodarstw durnymi ustawami, bo ludzie nie potrzebują jałmużny a bez dodatków i zakazów rolnik sprzeda z zyskiem to co produkuje 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, tajwan1986 napisał:

wielki mi zbawca i bojownik o wolność.jak wprowadzą stan wyjątkowy to będziesz miał tyle do gadania co wiesz.nie tylko będziesz musiał maseczkę nosić ale wszystko zrobią co zechca jak wprowadzą stan wyjątkowy wiec ja nie wiem co lepsze.Twoje suwerenne myślenie polega na tym żeby buntować się przeciwko wszystkiemu, nie ważne czy robią coś źle czy dobrze.i tak apropo myślenia to masz myślenie płytkie i ograniczone bo robisz z igły widły i przechodzisz ze skrajności w skrajność, a mianowicie porównywanie noszenia maseczek z jedzeniem gnoju no to widać że coś z głową musisz mieć nie w porządku.myślisz że mi podoba się ta cała sytuacja z koronoświrusem?otóż nie i maseczki prawie nie nosze ale nie będę się z tym reklamował w internecie i filmików nagrywał jak ominąć czy przeskoczyć nakaz noszenia maseczki.a nawet jak już tę maseczkę nałożysz to uwierz mi od tego się nie umiera.i nie wiem też co te noszenie maseczki może zabrać Twoim dzieciom i rodzinie, jak noszenie maseczki niekorzystnie wpływa na poziom życia Twojej rodziny to mi wytłumacz.co niszczy władza prosząc Ciebie abyś w maseczce chodził?

Kolego to niszczy że niedługo będą przymusowe szczepienia, przymusowe kwarantanny, nie wejdziesz do sklepu bez szczepienia itp. Będziesz uważany za trędowatego. Normalni ludzie widzą że tak pandemia to kłamstwo i ściema. Rząd celowo zabija gospodarkę i przy okazji ograbia nas, ta piątka dla zwierząt to celowe działanie ażeby dobić rolnictwo!!! Niedługo będzie wielkie bezrobocie i bieda.. Potem wyślą nas na wojnę. Przeczytaj Apokalipse Św. Jana i wtedy możemy podyskutować!!! 

Opublikowano
tomaszmab napisał:

Co do tych 200 tysięcy na biznes to ostatnio gość płakał że zaczął biznes a tu koronka i wszystko stoi. A rozliczać się musi bo ma program. Powodzenia życzę

A dziękuję za słowa uznania. akurat biznes, który mam w głowie jest głęboko związany z rolnictwem, które działa mimo koronki. lokalizacja mojego zamieszkania i to, że wokół rozsiane jest mnóstwo gospodarstw, ziemi pozwoli na rozkręcenie tego. Tym bardziej, że w okolicy jeszcze tego nie ma.

Opublikowano

@Bananek powodzenia życzę. Ciekawe tylko jak długo te gospodarstwa nabędą przy tych działaniach rządu. Mimo to życzę jak najlepiej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Dodaj nową pozycję...
v