Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak się mówi bydło domowe to jak to jest. Nawet we wniosku covidowym było "bydło domowe" 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Ogarek  toś ty krowy w domu trzymał? 😷

A Ty co z maską do spania się kładziesz? Panie my mamy wolną Polskę a nie jakieś kagance

Opublikowano

Bydło Domowe to nazwa gatunkowa, a gatunek klasyfikuje się jako zwierzęta gospodarskie, nie domowe. Co nie zmienia faktu, że do tego też dojdą za jakiś czas. 

Opublikowano

No co ty zrobią wyjatki tak jak teraz że psa możesz trzymać na 6 metrowym łańcuchu przez 12 godzin, byk jest większy to będzie go można trzymać na 10 metrowym łańcuchu przez 16 godzin 

• Like 1
Opublikowano

Sznur nie może być bo byk może się na nim powiesić a wtedy pójdziesz siedzieć za bestialstwo, musi być taki łańcuch by ten byk sam się mógł z niego zerwać najlepiej podczas wizyty animalsów  

Opublikowano

20 lat temu byki były na łańcuchach. Nie wiadomo jakim cudem dwa byki tak się poplątały że udusiły się oba.

Musiał jeden przeskoczyć przez drugiego jak leżał. Możliwe że się atakowały. Byłem młody, pamiętam  jak na śniegu leżały splątane ze sobą. 

Byki miały prawie 2 lata.

Opublikowano

Od dawna widziałem, że pis tylko udaje, że jest z rolnikami, ale nigdy bym nie przypuszczał, że  chcą całkiem zniszczyć rolnictwo.

Przynajmniej nie przyłożyłem do tego ręki i oddałem głoś na konfederacje. 😷

• Like 5
Opublikowano
3 godziny temu, tomaszmab napisał:

Ty serio to piszesz.. Nie można hodować świń, bydła na łańcuchach, lewacy mogą wejść na podwórko i zabrać Ci bydło a Ty mówisz że nic się nie zmieniło? 🤔😮

A co mam zrobić, pociąć się? Trza żyć dalej i dostowac gospodarstwo do przepisów albo rezygnować, takie życie. Zapewne to nie jedyne zmiany jakie nas czekają , bez znaczenia kto będzie rządził 

Opublikowano
1 godzinę temu, daanny napisał:

Sznur nie może być bo byk może się na nim powiesić a wtedy pójdziesz siedzieć za bestialstwo, musi być taki łańcuch by ten byk sam się mógł z niego zerwać najlepiej podczas wizyty animalsów  

wpuścic ich do obory spuścic byki i podeprzeć drzwi.....  bd  impreza integracyjna:)

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v