Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Konus chyba myśli, że rozpisze sobie nowe wybory i 50% będzie mieć. No chyba że wyniki są już pewne. Bo teraz będzie trzeba przełknąć niektórych fanatyków i niektóre poglądy i głosować na konfederację

• Like 1
Opublikowano

W najwiekszej polskiej wsi jest taki mały kotek i mam podejrzenie że źle mu w tej willi. Jest pewnie przekarmiony i za dużo glaskany  a w dodatku boi się wyjść na spacer bo pełno piesków do okola. 

Opublikowano

Miło było być członkiem społeczności zajmującej się hodowla bydła opasowego, chyba nikt o zdrowych zmysłach nie będzie trzymał opadów po 5zl i czekał w strachu na eko złodziei zwierząt. Już to widzę jak ktoś z agencji udostępnia adresy i stan posiadanych zwierząt a eko terroryści rozsyłają swoje bojówki.

Opublikowano

A myślałem że nigdy tego nie powiem, ale nawet dla tego że lubię to nie będe hodować 

Opublikowano (edytowane)

@soltys spadnie cena na 2,95?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 minuty temu, dzarjan8111 napisał:

Miło było być członkiem społeczności zajmującej się hodowla bydła opasowego, chyba nikt o zdrowych zmysłach nie będzie trzymał opadów po 5zl i czekał w strachu na eko złodziei zwierząt. Już to widzę jak ktoś z agencji udostępnia adresy i stan posiadanych zwierząt a eko terroryści rozsyłają swoje bojówki.

Niekturzy musza, ludzi zainwestowali pieniadze skorzystali z PROW wzieli kredyty i maja zobowiazania co reraz zrobia - sznur na szyje. To sie w glowie nie miesci jak ta ustawa przeszla bez konsultacji, bez okresu przejsciowego. Tak po prostu z dnia na dzien. 

Opublikowano (edytowane)

A ubojnie koszer i halal proponuje przerobić na muzea jakiś powstań. Warunek konieczny: powstanie musiało być przegrane, to bedzie dopłata z budżetu. A na poważnie to i rozwiązał geniusz z Żoliborza kwestię odpadów poubojowych. Jakie odpady?

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

karakan tak popatrzył i stwierdził ze tylko kłopoty z tymi rolnikami. zlikwiduje rolnictwo to i problemów nie będzie. 

a nigdy więcej nie zagłosuję za pisem!

Opublikowano (edytowane)

Ja nie wiem co się tak tego pisu czepiliście. Zobaczcie kto głosował ZA z innych partii. Całe po, lewica, kukiz sam osobiście. Nikomu tym razem nie przeszkadzało że ustawa przegłosowana po nocach z bublami prawnymi w treści. Ważne że śfieszontka będą teraz chronione...

Po prawej stronie nad kolumną NIE GŁOSOWAŁO można sprawdzić wyniki indywidualne. 

https://www.sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=9&NrPosiedzenia=17&NrGlosowania=130

Aż nie mogę się doczekać dożynek za rok, 11 lat nie byłem, a pójdę. Co roku zapraszają i jakieś ordery przynoszą później do domu. To ja im zaniosę laurke...

Edytowane przez Taurus83
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Taurus83 napisał:

Ja nie wiem co się tak tego pisu czepiliście. Zobaczcie kto głosował ZA z innych partii. Całe po, lewica, kukiz sam osobiście. Nikomu tym razem nie przeszkadzało że ustawa przegłosowana po nocach z bublami prawnymi w treści. Ważne że śfieszontka będą teraz chronione...

Po prawej stronie nad kolumną NIE GŁOSOWAŁO można sprawdzić wyniki indywidualne. 

https://www.sejm.gov.pl/Sejm9.nsf/agent.xsp?symbol=glosowania&NrKadencji=9&NrPosiedzenia=17&NrGlosowania=130

Aż nie mogę się doczekać dożynek za rok, 11 lat nie byłem, a pójdę. Co roku zapraszają i jakieś ordery przynoszą później do domu. To ja im zaniosę laurke...

Co się czepiacie? A czyja ta ustawa jest kto takie bzdury wymyślił a no ukochany prezes i PIS.

• Like 1
Opublikowano

R. Ziemkiewicz mial racje . Sklerotyczne urojenia jednego dziadka zabierają chleb ludziom pracujących na to chore państwo 7 dni w tygodniu od świtu do zmierzchu. Sam miałem brać prow na oborę wiec współczuje wszystkim inwestorom którzy zasila konto vivy i greenpeace... Zdrada stanu

• Like 5
Opublikowano

jeszcze kilka lat temu jak u nas na potęgę budowali wielkie kurniki, powstawały duże fermy brojlera, wiele osób, w tym i ja gadalismy, że będzie sporo hal na maszyny jak cena na kurczaka spadnie. A tu się chyba miecz odwrócił, i zamiast maszyny ciagac do kurnikow sam będę miał spory garaż po oborze. 😠

Opublikowano
10 minut temu, Taurus83 napisał:

No to wie każdy głupi że pis to wymyślił ale powiedz mi że teraz zaglosujesz na kogoś z po lub lewicy ?

Jak mam głosować na tych co robią mi na głowę to równie dobrze mogę wcale.

Opublikowano

ja to w sumie widzę to jako taki kop w dupę na zdecydowanie się wreszcie do pójścia na etat. kiedyś pracowałem i był to bardzo fajny okres życia. gospodarstwo to jednak taka trochę uwięziówka. A jeszcze i te papiery, i zależny od kupca. A na etacie rzucasz czapką po 8h i jedziesz do domu ze spokojną głową.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v