Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
20 minut temu, JarekBazydlo napisał:

I co zrobisz jak nic nie zrobisz. Nie będziesz inwestował to będziesz się cofał w dzisiejszych czasach.

Zależy jak na to patrzeć, ale dla mnie to nic innego jak wyścig szczurów 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Wyścig szczurów jest wtedy gdy nie masz celu tylko jak kolega wyżej pisał trzeba mieć realny cel do osiągnięcia.

jaki masz cel?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

3 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Wyścig szczurów jest wtedy gdy nie masz celu tylko jak kolega wyżej pisał trzeba mieć realny cel do osiągnięcia.

Tylko właśnie w rolnictwie a zwłaszcza hodowli cel jest nie do zdobycia, nawet jak będziesz blisko to okaże się że trzeba poprzeczkę przesunąć i dalej za***rdalać 

Opublikowano
debrzyna napisał:

2 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Nie będziesz inwestował to będziesz się cofał w dzisiejszych czasach

I to po mojemu to złe założenie Dobrze byłoby zainwestować za młodu i potem spokojnie żyć Ale poprzeczka życiowa musi byc zawieszona na wysokości którą można łatwo pokonać a nie pod sufitem  bo będziemy podskakiwać i nigdy nie przeskoczymy

Debrzyna w tej branży sukces jest wtedy gdy niewiele się inwestuje. Jedna z niewielu, gdzie im mniej włożysz tym więcej zostanie. To nie mleko że jak w krowe zainwestujesz to się odpłaci. Mięśniak zawsze da tylko jednego cielaka na rok a ładowanie papu w byka żeby rósł więcej niż sąsiada to zwykła dziecinada. Jak chłopcy co siedzą w piaskownicy i oglądają który ma większego. Kiedyś myślałem jak Jarek i jemu podobni, na szczęście opamietalem się wcześniej niż na emeryturze.

• Like 1
Opublikowano

tylko nie za szybko!!

1 minutę temu, debrzyna napisał:

Ja pierniczę rzeczywiście to temat o cenach a nie o wyścigach Zmykam ☹️ 

Opublikowano
Przed chwilą, JarekBazydlo napisał:

Pisałem już o tym nie raz 😉

wybacz. przegapiłem.

Opublikowano

moim zdaniem nie będą. nie rób popłochu. za kulturalną rozmowę punktów tu nie dają.

Opublikowano

Skoro temat o cenach. Jak na dzisiaj stoi jałówka odsadek. Był facet chce kupić 10-15 sztuk. Mam takich od 220 do 300kg i mu mówię że 10 netto to minimum o jakim możemy zacząć rozmowę. Twierdzi że drogo bo w terenie idzie od 7 dostać.

Opublikowano
31 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Widać ze mało masz pojecia. Wyścig szczurów jest zawsze, o lepszy traktor, więcej hektarow, lepszy samochód, ciuchy itd. a cel realny do osiągnięcia to sie go określa SMART.

Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Jak myślisz w jakim wieku powinno sie przestać i zacząć żyć z tych inwestycji ? Czy może jest to biznes do deski grobowej 

TO Ty nam powinieneś to napisać

2 godziny temu, Dream1990 napisał:

Jałówki MM dziś sprzedane 7.30 netto za żywą wagę. 18 m-cy średnio prawie 600 kg na czysto każda.

Czyli niec nie dołożyli??

1 godzinę temu, debrzyna napisał:

To ja Ci podpowiem W tym biznesie to robota do końca życia Sukces finansowy marny , poużywać można co najwyżej raz w roku leząc gdzieś nad woda w piachu albo pospacerować po deptaku , pod warunkiem ze tatuś albo inny członek rodziny popilnuje przez tydzień ogonów Myślę że to biznes dla hobbystów i takich jak ja co już maja prawie sto lat i co mieli użyć to juz dawno użyli a teraz robią to z nudów 

Pisz wiecej, mądrego zawsze lubię poczytać

18 minut temu, Yoda napisał:

Skoro temat o cenach. Jak na dzisiaj stoi jałówka odsadek. Był facet chce kupić 10-15 sztuk. Mam takich od 220 do 300kg i mu mówię że 10 netto to minimum o jakim możemy zacząć rozmowę. Twierdzi że drogo bo w terenie idzie od 7 dostać.

Za 7 nie kupi ok 9 bez niczego

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Pisz wiecej, mądrego zawsze lubię poczytać

Tu już przegiąłeś Gdyby na AF bywała moja zona to by Ci napisała co myśli o moich mądrościach ☺️

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v