Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ruszą, tak z 10 lat i ruszą. na razie dokupować i hodować. :ph34r:

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

a co z tą pomoca do bydla ? 

Jak w poniedziałek skladalem wniosek o suszowe to mówili że za 2 tygodnie ruszy przyjmowanie wnioskow

Opublikowano

sprzedane byki okrąglaki ncb 7,5zł

hf-y 7zł

krowa mała ale upasiona 5zł. ceny brutto

niechlubny rekord , najstarszy hf przekroczył 30m-cy a ważył 530kg😎. Jak ja się cieszyłem , jak tą pokrakę na auto zapakowaliśmy🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, artur125 napisał:

sprzedane byki okrąglaki ncb 7,5zł

hf-y 7zł

krowa mała ale upasiona 5zł. ceny brutto

niechlubny rekord , najstarszy hf przekroczył 30m-cy a ważył 530kg😎. Jak ja się cieszyłem , jak tą pokrakę na auto zapakowaliśmy🤣

To znajomy miał takie jałówki, że jak kupił cielakami to dawał za sztukę 1200 zł żeby potem dostać 1000 zł za sztuke jak sprzedawał w wieku 2 lat :D

Edytowane przez czaro
Opublikowano
11 godzin temu, KamilSokoowski napisał:

Jak myślicie ceny trochę rusza czy czas uciekac z tą zarazą?

Jak dla mnie to uciekać..  Zawsze coś? Teraz ten wybuch 💥 w Libanie to tak jak afera leżaków czy koronavirus.  A Liban jest największym kupcem wolowiny

Opublikowano
artur125 napisał:

ostatnio i ja takiego się wreszcie pozbylem. trzy albo cztery razy zmieniał "kolegów" bo tamci dawno ubici.

Opublikowano
2 godziny temu, nikolas29 napisał:

Jak dla mnie to uciekać..  Zawsze coś? Teraz ten wybuch 💥 w Libanie to tak jak afera leżaków czy koronavirus.  A Liban jest największym kupcem wolowiny

dlaczego ociekać jak cena rośnie... tam gdzie ja sprzedaje 4 tyg temu 12 netto za O teraz 12.9 netto za O sami dzwonili  i pytali czy bydła nie mam na sprzedaż wiec może poczekać aż cena się zatrzyma.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

złotówkę w dół ostatnio pykło jak była afera leżakowa, u mnie podniesli dwa razy z 12 na 12,50 i z 12,50 na 12,90... a nie umiecie się dogadać żeby dali znać jak będą mieli hasło obniżamy cena?? chyba ze ciągle sprzedajecie gdzie indziej to się tak nie da bo będą mieli w d*pie nowego sprzedawce... jak sprzedajesz często jednemu to idzie się dogadać żeby załapać się na cenę przed spadkiem

Edytowane przez Elvis1090
  • Like 1
Opublikowano

A zkiego h*ja oni mają wiedziec jak cena jebnie ostrzegł cię ktoś przed spadkiem cen przez korona albo że TVN dziś puści telenowele o padlinie jak by to wiedzieli to powinni grać w lotto i wygrywać miliony a nie skupować byczki

Opublikowano
soltys48 napisał:

4 godziny temu, Bananek napisał:

ostatnio i ja takiego się wreszcie pozbylem. trzy albo cztery razy zmieniał "kolegów" bo tamci dawno ubici.

Mój jeszcze jest🤦

Bez ogona i ucha🤫

weteran 😀 wczoraj zachodze na wieczorne uprawki A tu dwa byki bez rogów stoją, krew się leje... co ciekawe: oba oddalone od siebie o trzy kajuty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v