Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, tajwan1986 napisał:

no Cie chyba Bóg opuścił.bez przesady.handlarz zarabia sporą kasę ale nie tysiąc na sztuce bo by w miesiąc czy dwa ustawił się na całe życie.sprzedawałeś kiedyś do ubojni na poubojowo czy nie? i co myślisz że handlarz dostaje aż tak dużo wyzszą cenę niż Tobie zaoferują?

Właśnie @AdamRo rolniku hodowco najgorszy,  z handlarzy byś chciał zedrzeć . Wstydź się 😂

16 godzin temu, Pikus2182 napisał:

19.06.2020 pierwszy i raczej ostatni raz sprzedaliśmy byki do firmy "GRAŻKA" Rotkiewicz! Spotkaliśmy się z bardzo nieprzyjemną sytuacją a mianowicie przyjechało 2 "mądrych" pracowników po odbiór bydła (w kojcu luzem 18 szt., na sprzedaż 6 szt.). Upierali się aby bydło było ważone na ogólnej (twierdzi, że bydło z luzu nie nadaje się do łapania i ważenia osobno), jednak ja rozmawiając wcześniej z braćmi uzgodniliśmy, że jak mają wagę to każdy ma być ważony osobno! I tu zrobiło się wielkie halo... Podsumowując, bydło w końcu było ważone osobno ale wypisując papiery powiedzieli o 3 słowa za dużo. Na sam koniec "jesteśmy przez Pana córkę w plecy 2 godziny i na pewno następny raz tu nie przyjedziemy". Panowie! Bydło nie było ładowane 2 godziny! Powiedzcie mi jedno, to kupujący (a raczej pracownicy) będą nam dyktować co mamy robić? Owszem byki, byłyby ważone na ogólnej przy większej partii jak to zawsze robiliśmy ale te 6szt. miało być zważone koniec i kropka! Spotkaliście się kiedyś z podobną sytuacją? Bo u nas osobiście Ci kierowcy są skreśleni! Na dniach zdjęcie byków w galerii! 

Zawsze ważymy  luzaki tylko i wyłącznie pojedynczo.  Ostatnio bodajże 18 sztuk wybierane z 3 kojców i zeszło godzinkę. 

Opublikowano
4 godziny temu, czaro napisał:

Czy ma ktoś w miarę świeży cennik z Węgrzynowa na byki?

waga kg kl E kl U kl R+ kl R kl R- kl O+ kl O kl O- P
461 + 12,5 12,2 11,9 11,9 11,6 11,5 11,4 10,8 KROWA
281-460 13,5 13 12,7 12,5 12,3 12,1 12 11,6
261-280 11,8 11,7 11,7 11,7 11,5 11,3 11,2 10,8
241-260 11,3 11,1 11 11,1 10,9 10,7 10,6 10,1
210-240 CENA KROWY
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Dziś rozmawiałem z panem który mówi mi że sprzedaje K. twierdzi że bardzo w porządku facet ,na brud nic nie "potrącił" 😏

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
11 minut temu, AdamRo napisał:

Hobbyste nam zalało.

Już pokazał zdjęcia w temacie pogoda 

Opublikowano
19 godzin temu, Pikus2182 napisał:

19.06.2020 pierwszy i raczej ostatni raz sprzedaliśmy byki do firmy "GRAŻKA" Rotkiewicz! Spotkaliśmy się z bardzo nieprzyjemną sytuacją a mianowicie przyjechało 2 "mądrych" pracowników po odbiór bydła (w kojcu luzem 18 szt., na sprzedaż 6 szt.). Upierali się aby bydło było ważone na ogólnej (twierdzi, że bydło z luzu nie nadaje się do łapania i ważenia osobno), jednak ja rozmawiając wcześniej z braćmi uzgodniliśmy, że jak mają wagę to każdy ma być ważony osobno! I tu zrobiło się wielkie halo... Podsumowując, bydło w końcu było ważone osobno ale wypisując papiery powiedzieli o 3 słowa za dużo. Na sam koniec "jesteśmy przez Pana córkę w plecy 2 godziny i na pewno następny raz tu nie przyjedziemy". Panowie! Bydło nie było ładowane 2 godziny! Powiedzcie mi jedno, to kupujący (a raczej pracownicy) będą nam dyktować co mamy robić? Owszem byki, byłyby ważone na ogólnej przy większej partii jak to zawsze robiliśmy ale te 6szt. miało być zważone koniec i kropka! Spotkaliście się kiedyś z podobną sytuacją? Bo u nas osobiście Ci kierowcy są skreśleni! Na dniach zdjęcie byków w galerii! 

Chudy w okularach (Mariusz) pewnie z kierowcą  ???   trza było dać  im po 100 i by połapali bez gadania. 

Opublikowano
23 minuty temu, Denwer napisał:

Chudy w okularach (Mariusz) pewnie z kierowcą  ???   trza było dać  im po 100 i by połapali bez gadania. 

I jeszcze talon na ku**e i balon.  Chyba sobie żartujesz.  To oni łaske robią ? 

• Like 1
Opublikowano

do mnie kiedyś z łukowa przyjechali dwóch gości auto podstawili i mówią  ładuj A że przeważnie sam ładuje swoje bydło , nie było to dla mnie problemem ale byłem świadomy że za załadunek to oni kasę biorą Krzyknąłem do żonki aby wzieła telefon i przyszła to filmik nakreci z załadunku bydła Panowie radu nie radu wyszli z kabiny i zaczeli ładować ,ale już bez filmowania załadunku

Opublikowano
25 minut temu, soltys48 napisał:

Co??

Płacić dodatkowo żeby sobie jaśnie panowie załadowali?🤣

Te inwigilator😅

No a jak  przecie  to  kierowca  +  klasyfikator   a  nie  ładowacze   u mnie  zawsze  po 50zł  dostaną  i  się cieszą.    

We wtorek  byki  zabrali  w  piątek  była  kasa  na koncie   ze  sporą  premią  za wybicie  :)  

Opublikowano

Sołtys nie za wiele etatów lapiesz?Podlasie byś posprzatal z cielakow 

Opublikowano

Ja ręce załamuje - obdzwoniłem dzisiaj że 20 złodziei i każdego na wstępie pytam :

Ile za hfy???  I co słyszę? 

U krętaczy którzy mnie jeszcze nie znają ceny zaczynały się od 6,3 do 6,5 netto. Natomiast u takich co ze mną handlowali od 6 do 6,20 netto

( wiedzą że ciężko mnie przekręcić). Prawie wszędzie skitka 5 % byki z luzu. Ku.... Mać na jakim świecie my żyjemy... 

Panowie pytanko? U was bliżej jakiej kwoty??? 

Pozdrawiam forumowiczów i miłego wieczoru życzę... 

• Haha 1
Opublikowano

Zadzwoń do K może nie odliczy skitki😎

Dziękuję Ale właśnie spawam przyczepe więc miły wieczór to nie będzie 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, HF86 napisał:

Sołtys nie za wiele etatów lapiesz?Podlasie byś posprzatal z cielakow 

Jadąc po cieluny koło niego przejeżdżam.

A na Podlasie nie jeżdżę,tak w ogóle to już dawno nic mazurskiego nie dowiozlem. Ostatnio to

IMG_20200620_101208.jpg

IMG_20200620_101227.jpg

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, AdamRo napisał:

Hobbyste nam zalało.

Nie zalało, tylko Matka Natura wprowadziła u mnie program "oczko wodne+" i trochę przesadziła z dostawą wody.

Jedna idiotka stwierdziła, że moja obora wygląda teraz tak pięknie jak "Pałac na wodzie".

Szczęście w nieszczęściu, że OSP i lokalny biznes w pierwszej kolejności rzucili się żeby ratować moje zwierzęta, więc pomp i piachu do robienia wałów nie zabrakło i obyło się bez większych strat.

Tylko warzyw szkoda i naszej roboty przy nich.

Po byki to w tym tygodniu też raczej nie przyjedzie.

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Berthold napisał:

Ja ręce załamuje - obdzwoniłem dzisiaj że 20 złodziei i każdego na wstępie pytam :

Ile za hfy???  I co słyszę? 

U krętaczy którzy mnie jeszcze nie znają ceny zaczynały się od 6,3 do 6,5 netto. Natomiast u takich co ze mną handlowali od 6 do 6,20 netto

( wiedzą że ciężko mnie przekręcić). Prawie wszędzie skitka 5 % byki z luzu. Ku.... Mać na jakim świecie my żyjemy... 

Panowie pytanko? U was bliżej jakiej kwoty??? 

Pozdrawiam forumowiczów i miłego wieczoru życzę... 

Może przestań kupować to dziadostwo to i zobaczysz lepsze ceny 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v