Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Berthold - no jeśli nawet sobie poimprezowali w hotelu to co w tym złego? O tobie też np samotny bezdomny może powiedzieć, że się bawisz przy suto zastawionym stole z rodziną i znajomymi. Korzystają z życia na tyle na ile ich stać, tak samo jak ty. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Opublikowano

Kolego żarty sobierobisz??? Wiesz co to zmowa branżowa... Dla ciebie jest normalna sytuacja kiedy wszystkie podmioty w kraju ustalają jedna strategie tym samym kończąc zdrowa konkurencję i wywracając prawa popytu i podarzy... Bez urazy ale jest sobota i wracaj już do tego suto ustawionego stołu ... 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, marijusz napisał:

lepiej by któryś wpadł i mi trawy pograbił bo jutro ma deszcz padać ,a moi pomocnicy już obchodzą wekend 

To miałem więcej szczęścia od Ciebie. Dwie letniczki zwerbowałem do grabienia siana za loda i obietnice niesamowitych wrażeń.

Nie przesadzacie Panowie z tymi wczasami, przecież nie trzeba od razu na Dominikanę, czy do Japonii na trzy tygodnie lecieć. 

Opublikowano

Kurde siano Ci zgrabiły i jeszcze loda zrobiły 😎

To i wrażenia musiały'być niesamowite 

Opublikowano

Myślałem że dostanę za friko A Tu jeszcze stogi stawiać

Opublikowano (edytowane)

Pany, przekręciłem dwie sztuki powyżej 30miesiecy na kilkunastu sztukach. Moja wina. Da  radę się dogadać? Miał ktoś tak? 

Edytowane przez pawlikk18
Opublikowano

Jak mu jeszcze nie sprzdales to pewnie wrzuci do jednego worka albo utnie 20 gr z wbc .Jak nie to szukaj takiego co mu to wisi co ma za cyferki w paszporcie.ssanie jest to powinni lykac 

Opublikowano

Sprzedane dwa byki do Łuniewscy na WBC.

Pierwszy byk na rozliczeniu waga 585 kg brutto wybicie 56,06% waga po uboju 305kg.

Drugi byk na rozliczeniu 589kg brutto wybicie 56,23% waga po uboju 308kg.

Coś tu się nie zgadza,według mojego wyliczenia za pierwszego byka powinno być 585kg x56% =327kg.

za drugiego byka powinno być 589kg x 56% =329kg mięsa po uboju.

Jak Waszym zdaniem ile powinno być mięsa po uboju???

Luniewscy.jpg

Luniewscy (2).jpg

Opublikowano
14 godzin temu, Berthold napisał:

Tak jak mówisz... Ale ja myślę że ta nauka miała miejsce w jakimś hotelu, możliwe że dokładniej w jakuzi, najważniejsi prezesi zebrali się pijąc szampana, był biały proszek i dziewczęta... I w ten oto sposób wielki świat wołowiny stał się małym światkiem... A po imprezie wszyscy jak jeden mąż wjeżdżali najdroższymi sportowymi autami ludziom w przydomowe płoty 😂😂😂 kto wie  o czym pisze to wie 😄... I biznes się kręci - tak to się odbywa!!! 

Wiemy, wiemy. To było Ferrari???😂

• Haha 2
Opublikowano

Polska to jednak dziwny obszar na ternie Europy bo nawet krajem tego nie można nazwać , każdy z buciorami wchodzi i branża po branży jest kasowana na rzecz obcego kapitału za aprobatą polsko jezycznych władz z wiejskiej .

Celowe zanizanie cen jest morderstwem na nas i samobójstwem dla samych sobie , to jest nie logiczne , przecież jeśli by nam uczciwe płacili wtedy gospodarką by się rozwijała , modernizowala z trendem światowym , my jako rolnicy byśmy podnosili jakość produktów które jakością przewyższały by produkty z innych krajów . Wtedy te spasione koty mogil by się szczycić dobrą Polska wołowiną i nie tylko i podbijać gospodarczo zagraniczne rynki a teraz to wygląda tak że jak najszybszej się napełnić i nie myśleć o tym co będzie jutro , czy oni nie wiedzą że jak będą nas Tak dalej gnoic to po nas będzie kolej na nich myślą że co obcą firmą z gigantyczny kapitałem wjedzie na nasze gospodarki i będzie z nimi współpracować , będą szukać wśród sowich a nie z miejscowych zastanych przedsiębiorstw . Silny naród to silna gospodarka i Państwo. 

Będą mieli szczęście jak pozwolą im zatrzymać swoje fortuny , A może puszczą ich w skarpetkach ? .

Czas zweryfikuje

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, pawlikk18 napisał:

Pany, przekręciłem dwie sztuki powyżej 30miesiecy na kilkunastu sztukach. Moja wina. Da  radę się dogadać? Miał ktoś tak? 

a jaki jest sens trzymać byka ponad 30 miesięcy?

4 godziny temu, Honda napisał:

Pierwszy byk na rozliczeniu waga 585 kg brutto wybicie 56,06% waga po uboju 305kg.

Coś tu się nie zgadza,według mojego wyliczenia za pierwszego byka powinno być 585kg x56% =327kg.

Luniewscy.jpg

Luniewscy (2).jpg

i tak napiszą co chcą bo oni w sumie inni też tak biorą że nie ważą na podwórku żywca tylko ładują na samochód i wszystkie wagi sami sobie na zakładzie piszą,więc piszą co chcą.pare razy oddałem do nich i jak żywcem ostatni raz mnie oskubali to więcej do nich nie oddawałem.

Opublikowano
5 godzin temu, Honda napisał:

Luniewscy.jpg

Luniewscy (2).jpg

Jak nie zwazone w gospodarstwie to uj Ci te cyferki dają. Nakarmiony napojony normalnie jak co dzień z wagi zbijasz standardowe potrącenie I czekasz na papiery z ubojni z ilością mięsa. Moje jeździły do różnych ubojni często zywa na pałę wpisana temu jeden chwali a drugi się żali na wbc

Opublikowano
1 godzinę temu, tajwan1986 napisał:

a jaki jest sens trzymać byka ponad 30 miesięcy?

i tak napiszą co chcą bo oni w sumie inni też tak biorą że nie ważą na podwórku żywca tylko ładują na samochód i wszystkie wagi sami sobie na zakładzie piszą,więc piszą co chcą.pare razy oddałem do nich i jak żywcem ostatni raz mnie oskubali to więcej do nich nie oddawałem.

Taki, że mam spory zapas pasz i liczyłem na lepszą cenę. Nie wpadłeś na to? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v