Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, darek16 napisał:

Dziś dzwonione i bez zmian

To u mnie propozycja 12 . 40 o i 13.20 r ale sprzedaje tylko na żywo wagę bydło przez handlarza do Biernackiego

Opublikowano

Pokrzywy, mlode gałęzie z wierzby i obowiazkowo źródlana woda z rzeczki. Czasem  trafi się  coś dużego i rośnie tylko ile  to zje miedzy 18-24 miesiącem. Krowa tego nie przez rok ot takie przyrosty...

Opublikowano

dobry hf nie jest zły, a tylko przypomne żę to odpad poprodukcyjny  u mie  hf osiąga wage porównywalną z mieszancami .  rasa typowo miesna powinna być co najmiej 3 zł na kg. zywca wyzsza niz za hf  , bo trzeba doliczyć koszt utrzymania mamki a ten wynosi co najmiej 2 tys .

Opublikowano

W pl nikogo nie interesuje klasa mięsa.o 12 u 12.8 najdrożej na rozliczeniu znalazłem. Mamki mają rację bytu na nie uzytkach jako żywe kosiarki produkujące dopłaty bez kosztów mechanicznych 

Opublikowano

Koszt utrzymania krowy hf jest 10razy większy niż utrzymanie krowy mm mamki bo taka krowa jest jak wyczynowy sportowiec więc takie pierdolenie to wiesz.... 

Opublikowano
jarecki napisał:

dobry hf nie jest zły, a tylko przypomne żę to odpad poprodukcyjny  u mie  hf osiąga wage porównywalną z mieszancami .  rasa typowo miesna powinna być co najmiej 3 zł na kg. zywca wyzsza niz za hf  , bo trzeba doliczyć koszt utrzymania mamki a ten wynosi co najmiej 2 tys .

Tylko wtedy utrzymanie cielaka do 8 miesięcy prawie Cię nie kosztuję

Opublikowano

Prawie.....

11 minut temu, zkordalski napisał:

Koszt utrzymania krowy hf jest 10razy większy niż utrzymanie krowy mm mamki bo taka krowa jest jak wyczynowy sportowiec więc takie pierdolenie to wiesz.... 

A ile razy więcej zysku przynosi?

• Like 1
Opublikowano

A jak tak to co mi o nim powiesz panie Kentar?błąd dwa tygodnie temu zrobiłem?dało się więcej złotych monet osiągnąć za towar pow 24 miesięcy,?

Opublikowano

Jak na wtedy cena dobra. :) Wybicia tez widze ladne, trafiles na dobry dzien u zakrzewskiego. :D Sa dni z lichym wybiciem.

I w ogole co to za okrslenie, ze powyzej 24 miesiecy jak 90% ubojni liczy normalnie do 30?

Chociaz tu na wiele zakladow za duza poltusza i tez by ojebali. :)

• Like 1
Opublikowano

Pośrednik ich trochę pilnuje a nie jest mały. Puszcza tam swoje sztuki co kupuje żywcem. Ode mnie od lat swoją marżę odcina reszta moja na otarcie łez 😭w tych ciężkich kapitalistycznych czasach

Opublikowano

Dzisiejsza propozycja >jałówki R-12.8 krowa R 11 , byk wyjsciowa za O klasę 11,6 Gdybym  miał jednego byka ,a stado jalowek i krów to pewnie bym sprzedał ,ale ze mam odwrotnie to wszystko stoi i ryczy Ale sam powiedział ze pewnie w przyszłym tygodniu za byki poprawi .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v