Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, szaman1 napisał:

Coś się chyba rusza bo dzwonił dziśaj do mnie handlarz co pcha na Włocha i szuka czystego towaru Ch i LM 

Daj  namiary na niego. Kolega w tygodniu po 9.10 netto całe auto 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Kto brał?? Przecież u nas zawsze brakuje do cen ogólnopolskich😏

53 minuty temu, AdamRo napisał:

Kto go tak wyje bał ?

Brał jakiś handlarz z okolic Rawy, jak usłyszałem, że nie sprzedawali do rakowa to nie wnikałem w szczegóły. 

Znajomi z mojego HAM-burga. Zależało im  na szybkiej sprzedaży bo to były ostanie sztuki i kończą z hodowlą.

Lokalny nuworysz kupił sobie 20 koni (dla uroku na podwórku) i lepiej wyjdą sprzedając siano po 200 i słomę po 100.

• Like 1
Opublikowano

Wojak tylko, że u nas na wsi hodowla zwierząt to jest hobby. Jak stać na konia za 20 czy 30 tysięcy to nie będzie pierniczył się w ogłoszenia i kupował siano czy słomę z niewiadomego pochodzenia.

Opublikowano
9 godzin temu, hobbysta82 napisał:

Wczoraj znajomi sprzedali wczoraj 4 hf po 5,7 brutto w wadze ok. 700 kg. Jak widać w łódzkim do magicznych 6 netto sporo brakuje.

Kto brał z łódzkiego? Pośrednik , czy jakaś ubojnia?

Opublikowano
10 godzin temu, AdamRo napisał:

Nic nie brakuje , jeśli dasz się przekręcić na kilogramach dostaniesz cenę ogólnopolską.

Można nawet dostać duuużo ponad 😎

Opublikowano
2 godziny temu, MietekW napisał:

Kto brał z łódzkiego? Pośrednik , czy jakaś ubojnia?

I prędko nie będzie ceny, a na jesieni następna fala corony, i spędzanie z pastwisk będzie tylko taniej. 

Opublikowano (edytowane)

Sprzedane wczoraj wcześniej przeze mnie wspomnianemu kupującemu z łódzkiego. 
Byki hf 745 i 770 kg po 6 netto, jałówka hf 650 kg 6 netto i jałówka mm ale drobnej budowy 514 kg po 5.5 netto. Wiek kolejno 23, 20, 24 i 22 m-ce. 

Edit: na bród -8% od tych wag

Edytowane przez Przeemko
  • Like 1
Opublikowano

Żałosny stan Byki w cenie krowy z przed roku jeszcze tylko brakuje żeby jakaś ubojnia kowida bez objawów wykryła tak jak na kopalni to reszta będzie wyludzac po 4 zł żeby mrozic za grubą rządowa kasę i puścić na rynek za rok z 200% marżą .w tym tygodniu oferta 11,5 za o była szlak mnie w końcu trafi

Opublikowano
1 godzinę temu, hobbysta82 napisał:

Mam własną wagę i przyjmuje gotówkę. Podeślij do mnie takiego kupca.

A waga stoi na widoku?

Opublikowano

@hobbysta82 ja pitole taką wagę dla kobiety 😎

Jak na widoku to nawet nie skręcą do Ciebie takie dobre płatniki 😏

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Żałosny stan Byki w cenie krowy z przed roku jeszcze tylko brakuje żeby jakaś ubojnia kowida bez objawów wykryła tak jak na kopalni to reszta będzie wyludzac po 4 zł żeby mrozic za grubą rządowa kasę i puścić na rynek za rok z 200% marżą .w tym tygodniu oferta 11,5 za o była szlak mnie w końcu trafi

U nas getmor za o 10,40. A na zywa zaremba skorznice 6 brutto max placi. To jest kpina jakas. Jutro bede znow dzwonil czy cos sie zmienilo bo ile mozna je chowac za darmo

Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

A z jak kanalia mówił ze byki bedą po 5 złotych to wielu sie śmiało.....

• Like 2
Opublikowano

likwidować te hodowle i niech se wtedy kupują, handlują, ubijają i dorabiają się na bydle które sobie przywiozą z za granicy.jak wszyscy przestaniemy ich utrzymywać to się obudzą i przejrzą na oczy jak zaczną zamykać ubojnie i handlarze pobankrutują.każdy sobie poradzi bez tego bydła mięsnego, bo i tak policzyć tak dokładnie ile kosztuje zakup cielaka i wyhodowanie jego do momentu sprzedaży to i tak zostanie tylko to co za oborą leży, nie wspomnę już o policzeniu sobie jakiejś dniówki czy minimalnej krajowej stawki godzinowej za ten czas co trzeba na nich poswięcić.to już lepiej iść do jakiejś roboty i przynajmniej czysty zysk zobaczysz 

• Thanks 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v