Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Któren to ??

Gorzkiewicz Jan, z Bronisina Dworskiego. Jestem z pogranicza Kujaw/Wielkopolski i niedaleko do Łódzkiego, w mojej okolicy nie ma z kim handlować z "dobrą wagą". Skitka zawsze spora ale co do wagi (choć swojej nie mam) nie mam obiekcji. Sprzedając przy sporej skitce a z wagą w moim przekonaniu uczciwą - chociaż wiem ile sam oddaje a nie ile ukradną. 
Ale chętnie posłucham opinii o tym kupującym, może ktoś ma inne doświadczenia? 

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nikolas29 napisał:

Też to samo u nas mówią.juz nie ma gdzie dobrze sprzedać 

Ale Ty myslisz chyba o kowalczyku z EPD, a koledzy piszą o ubojni Kowalczyk z okolic Czestochowy

Opublikowano
30 minut temu, Przeemko napisał:

Gorzkiewicz Jan, z Bronisina Dworskiego. Jestem z pogranicza Kujaw/Wielkopolski i niedaleko do Łódzkiego, w mojej okolicy nie ma z kim handlować z "dobrą wagą". Skitka zawsze spora ale co do wagi (choć swojej nie mam) nie mam obiekcji. Sprzedając przy sporej skitce a z wagą w moim przekonaniu uczciwą - chociaż wiem ile sam oddaje a nie ile ukradną. 
Ale chętnie posłucham opinii o tym kupującym, może ktoś ma inne doświadczenia? 

gość brał  8 % skitki z krowy bo mówił że na wadze nie oszuka a rolnik sprawdził go i zabrakło 35 kg . z doswiadczenia tacy są najgorsi          ,, ja daje miej ,ale na wadze nie oszukam ''  drugi wmawiał żę ci co dają 30 gr na kg wiecej to na wadze oszukują a zabrakło rolnikowi 28 kg na te jego wadze .

• Haha 2
Opublikowano

A sprzedawał ktoś ostatnio do Pana Jacka Kulczyniec, u niego też 8% skitki i na kasę czeka się miesiąc, wie ktoś jak on teraz płaci może wysyła na export czy kraj. Bo kolega dał mi numer bym dzwonił ale chcę zasięgnąć opinni innych.

Opublikowano

Handlarz mówił że teraz jest pierwszy tydzień jak cena nie spada i zastanawiam się co robić. Jak myślicie kiedy coś może ruszyć w górę?

Opublikowano
56 minut temu, Fugeo napisał:

Dostałem ostatnio cenę 8,10 zł brutto za simentale - dobra cena, czy czekać?

Na to co ludzie tutaj piszą to cena nie najgorsza Ale warto poczekać

Opublikowano
3 godziny temu, Bugii napisał:

Na laki ten bobek zastosuj. Cale bydlo z glowy. Trupiarka sprzatnie.

pod kukurydze  bede to wozil na spod rozrzutnika swój bydlęcy na wierzch bobek bo samego to pewnie się nie rozwiezie zwykłym rozrzutnikiem

Opublikowano
1 godzinę temu, Fugeo napisał:

Handlarz mówił że teraz jest pierwszy tydzień jak cena nie spada i zastanawiam się co robić. Jak myślicie kiedy coś może ruszyć w górę?

Jak juz tyle spadla i tyle czekasz to jedyne wyjscie czekac az zdrożeją

Opublikowano

ja dziś sprzedałem jak pisałem wcześniej po 7,2 netto krzyżówki simentali......... aby tylko zapłacili :D 

ktoś wie czy jak byki miałem zgłoszone na doplaty mineło 30 dni sprzedałem to do nowo zakupionych cielaków też mi się należy jeśli jeszcze 20 sztuk nie przekroczone ??????? czy zmiana do wniosku liczy od nowa te 30 dni ???????

Opublikowano
1 godzinę temu, 1piotr1 napisał:

ktoś wie czy jak byki miałem zgłoszone na doplaty mineło 30 dni sprzedałem to do nowo zakupionych cielaków też mi się należy jeśli jeszcze 20 sztuk nie przekroczone ??????? czy zmiana do wniosku liczy od nowa te 30 dni ???????

według mnie to bys musiał wycofać cały wnioseki i złożyć na nawo wstawiając tylko te sztuki które masz w gospodarstwie 

• Like 2
Opublikowano

Dokładnie.... Nie ma mowy żeby sobie na raty dokupywać i dopisywać /sumować to do dopłaty.... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v