Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Sokol2 napisał:

złapałem tego byczka i przegnałem go zeby był sam i jest źle ma 36 stopi osowiały taki, mam nadzieje ze dotrwa do jutra... był weterynarz i  stwierdził ze to nie płaca tylko coś z którymś zołądkiem  bo ten brzuch taki dziwny zapadniety... zwazyłem go jeszcze i ma 530kg... Jutro moze go wezmie z tamtymi za jakies "normalne" pieniadze mam nadzieje

Może mu wódki zapodaj jak coś z żołądkiem

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pitraszek napisał:

Oby sie udalo. 530 to juz nie taki maly, niektorzy takie w normalnych okolicznosciach sprzedaja

Mam pytanie jak wołac za tekie byki do 600kg? Mój stały odbiorca miał jakis zawał czy cos bo on to nie wnikał. Z jednym typem rozmawiałem to narzekał ze słabo za takie płaca jak jest w rzeczywistosci? Chyba ze popada to bede trzymał ale nie zanosi sie i trzeba pasze oszczedzac dla krów....

Opublikowano
Dnia 19.04.2020 o 14:37, Pitraszek napisał:

Ktos sprzedawal ostatnio byki w okolicy pultusk makow nasielsk? Mozecie kogos polecic? Ile mozna uzyskac  obecnie hf okolo 700 i hf+ angus ponad 700?

Eco beef marek dziś sprzedane hereford x limousine 7.5 brutto 

Opublikowano
6 godzin temu, Szu15000 napisał:

@nexeqadore sprzedałeś tarce? jaka cena?

Nie dziś zabierał Kowalczyk zakłady mięsne Częstochowa i tak 2 jalowmm Angus x hf po 7 jedna mm 6.60 byk mm angus x hf 7.20 i hf 6.40 ceny neto do tarki niedzwonilem

Opublikowano
25 minut temu, leszek1000 napisał:

Krowy do Krotoszyna. Z tego co się dowiedziałem to Pniewy po 11zł za byka płacą, także kiepsko. 

A co ty z tym krotoszynem przecież Krotoszynie nie ma żadnej ubojni ani żadnej handlarzy w samym Krotoszynie

Opublikowano

Tak się u nas mówi i tyle. A ubojnia to foodworks 

A czemu tak się u nas mówi to nie wiem .Ojca się już nie spytam 

Z cenami cudów nie ma. Mogli dzwonić do pośrednika, ale kiedy on zapłaci . 

Każdy traci, ci co mają więcej byków to jeszcze więcej tracą. 

Opublikowano
22 minuty temu, leszek1000 napisał:

Tak się u nas mówi i tyle. A ubojnia to foodworks 

A czemu tak się u nas mówi to nie wiem .Ojca się już nie spytam 

Z cenami cudów nie ma. Mogli dzwonić do pośrednika, ale kiedy on zapłaci . 

Każdy traci, ci co mają więcej byków to jeszcze więcej tracą. 

A skąd jesteś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v