Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, jedrus2020 napisał:

2 godziny temu, jedrus2020 napisał: jaka cena łódzkie okolice Piotrkowa za byki i krowy? A 7 zł brutto kto odbiera? U mnie teścia ostatnio do Rakowa oddaje bo od razu płacą.

Wczoraj Raków płacił za byka i jałówkę do 7 złoty brutto

Opublikowano

2 tygodnie temu dzwoniłem do znajomego pośrednika że w połowie marca będę odstawiał bydło, przyjechał wstępnie wycenić byki 24 mieś, dał cenę za najładniejszego 8 zł, słabsze 7,80 , ostatni balot sianokiszonki mi został więc się dogadaliśmy że za tydzień mogą wpaść, minęło kilka dni i dzwoni żebym zobaczył co się dzieje na necie że cena leci, że u nich ubojnia obniżyła stawki a za tydzień zatrzymują skup, i albo sprzedam teraz albo będzie jeszcze taniej lub wcale nie sprzedam, no i za***iście, paszy nie ma by przetrzymać , akurat teraz były 2 lata , i akurat teraz rynek się zesrał, sprzedałem po 6,50, wyobraźcie sobie jakie mam nerwy wiedząc że kilka dni zrobiły to że zapier,,,łem 2 lata za free, i że jeszcze musiałem dopłacić , 

• Like 1
  • Sad 4
Opublikowano
31 minut temu, suzuki18l napisał:

2 tygodnie temu dzwoniłem do znajomego pośrednika że w połowie marca będę odstawiał bydło, przyjechał wstępnie wycenić byki 24 mieś, dał cenę za najładniejszego 8 zł, słabsze 7,80 , ostatni balot sianokiszonki mi został więc się dogadaliśmy że za tydzień mogą wpaść, minęło kilka dni i dzwoni żebym zobaczył co się dzieje na necie że cena leci, że u nich ubojnia obniżyła stawki a za tydzień zatrzymują skup, i albo sprzedam teraz albo będzie jeszcze taniej lub wcale nie sprzedam, no i za***iście, paszy nie ma by przetrzymać , akurat teraz były 2 lata , i akurat teraz rynek się zesrał, sprzedałem po 6,50, wyobraźcie sobie jakie mam nerwy wiedząc że kilka dni zrobiły to że zapier,,,łem 2 lata za free, i że jeszcze musiałem dopłacić , 

chyba zartujesz? jakim cudem spadlo o 1,5 zl na zywcu? wyzej kilku ludzi podawalo duzo lepsze ceny

Opublikowano
21 minut temu, sumek666 napisał:

posty nie na temat są usuwane lub ukrywane.

Panie moderator ja to wiem Ale toż przecież jego połowa była na temat !!! To część było usunąć😕

Opublikowano

@sumek666 nie pogniewaj się że w tym temacie zapytam , ale jeśli byś mógł zaspokoić moją ciekawość  , by nie wertować całego dnia . W Wiadomościach tv było że@Rolnik7343 został pozbawiony bytu na naszym ukochanym AF . powiesz mi czy zasłużył na tak ogromną karę ? Nie zauważyłeś , że to całkiem miły i uczynny człek ?

Z poważaniem Pan Pafnucy .

Opublikowano (edytowane)

No ale że dożywotnim ? Można gdzieś znaleźć czemu to tak ? Więcej pytań nie mam . :$

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, mlodyhef napisał:

chyba zartujesz? jakim cudem spadlo o 1,5 zl na zywcu? wyzej kilku ludzi podawalo duzo lepsze ceny

kolego a wiesz ile wołowiny szło do Włoch???  20% eksportu. więc licz 8 zł- 20% (1,6zł) =6,4 zł a po zamknięciu granic część zakładów wcale nie bedzie kupowała. zostana tacy biznesmeni  jak Biernacki który kupi na przelew  zapłaci 3 zł za rasowego LM a Ty jeszcze będziesz zapisywał się w kolejce na odbiór.

Skończy się koronowirus to  zacznie się wirus parchatego kota i znowu obniżki. To taki rynek!!!!

Pamiętajcie ludzie skupem bydła zajmuja się złodzieje którzy kupowali wcześniej tuczniki. Jak skończli ci co mieli świnie na kontaktach z handlarzami kazdy widzi.  Teraz z bydłem jest to samo . 

Opublikowano

zobaczymy jak długo to potrwa jak powyżej 60 dni to uważam ze hodowla bydła opasowego  jest w Polsce skończona raz na zawsze zostaną tacy pasjonaci jak ci co hodują owce 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v