Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, jedrus2020 napisał:

2 godziny temu, jedrus2020 napisał: jaka cena łódzkie okolice Piotrkowa za byki i krowy? A 7 zł brutto kto odbiera? U mnie teścia ostatnio do Rakowa oddaje bo od razu płacą.

Wczoraj Raków płacił za byka i jałówkę do 7 złoty brutto

Opublikowano

2 tygodnie temu dzwoniłem do znajomego pośrednika że w połowie marca będę odstawiał bydło, przyjechał wstępnie wycenić byki 24 mieś, dał cenę za najładniejszego 8 zł, słabsze 7,80 , ostatni balot sianokiszonki mi został więc się dogadaliśmy że za tydzień mogą wpaść, minęło kilka dni i dzwoni żebym zobaczył co się dzieje na necie że cena leci, że u nich ubojnia obniżyła stawki a za tydzień zatrzymują skup, i albo sprzedam teraz albo będzie jeszcze taniej lub wcale nie sprzedam, no i za***iście, paszy nie ma by przetrzymać , akurat teraz były 2 lata , i akurat teraz rynek się zesrał, sprzedałem po 6,50, wyobraźcie sobie jakie mam nerwy wiedząc że kilka dni zrobiły to że zapier,,,łem 2 lata za free, i że jeszcze musiałem dopłacić , 

• Like 1
  • Sad 4
Opublikowano
31 minut temu, suzuki18l napisał:

2 tygodnie temu dzwoniłem do znajomego pośrednika że w połowie marca będę odstawiał bydło, przyjechał wstępnie wycenić byki 24 mieś, dał cenę za najładniejszego 8 zł, słabsze 7,80 , ostatni balot sianokiszonki mi został więc się dogadaliśmy że za tydzień mogą wpaść, minęło kilka dni i dzwoni żebym zobaczył co się dzieje na necie że cena leci, że u nich ubojnia obniżyła stawki a za tydzień zatrzymują skup, i albo sprzedam teraz albo będzie jeszcze taniej lub wcale nie sprzedam, no i za***iście, paszy nie ma by przetrzymać , akurat teraz były 2 lata , i akurat teraz rynek się zesrał, sprzedałem po 6,50, wyobraźcie sobie jakie mam nerwy wiedząc że kilka dni zrobiły to że zapier,,,łem 2 lata za free, i że jeszcze musiałem dopłacić , 

chyba zartujesz? jakim cudem spadlo o 1,5 zl na zywcu? wyzej kilku ludzi podawalo duzo lepsze ceny

Opublikowano
21 minut temu, sumek666 napisał:

posty nie na temat są usuwane lub ukrywane.

Panie moderator ja to wiem Ale toż przecież jego połowa była na temat !!! To część było usunąć😕

Opublikowano

@sumek666 nie pogniewaj się że w tym temacie zapytam , ale jeśli byś mógł zaspokoić moją ciekawość  , by nie wertować całego dnia . W Wiadomościach tv było że@Rolnik7343 został pozbawiony bytu na naszym ukochanym AF . powiesz mi czy zasłużył na tak ogromną karę ? Nie zauważyłeś , że to całkiem miły i uczynny człek ?

Z poważaniem Pan Pafnucy .

Opublikowano (edytowane)

No ale że dożywotnim ? Można gdzieś znaleźć czemu to tak ? Więcej pytań nie mam . :$

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, mlodyhef napisał:

chyba zartujesz? jakim cudem spadlo o 1,5 zl na zywcu? wyzej kilku ludzi podawalo duzo lepsze ceny

kolego a wiesz ile wołowiny szło do Włoch???  20% eksportu. więc licz 8 zł- 20% (1,6zł) =6,4 zł a po zamknięciu granic część zakładów wcale nie bedzie kupowała. zostana tacy biznesmeni  jak Biernacki który kupi na przelew  zapłaci 3 zł za rasowego LM a Ty jeszcze będziesz zapisywał się w kolejce na odbiór.

Skończy się koronowirus to  zacznie się wirus parchatego kota i znowu obniżki. To taki rynek!!!!

Pamiętajcie ludzie skupem bydła zajmuja się złodzieje którzy kupowali wcześniej tuczniki. Jak skończli ci co mieli świnie na kontaktach z handlarzami kazdy widzi.  Teraz z bydłem jest to samo . 

Opublikowano

zobaczymy jak długo to potrwa jak powyżej 60 dni to uważam ze hodowla bydła opasowego  jest w Polsce skończona raz na zawsze zostaną tacy pasjonaci jak ci co hodują owce 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v