Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wazyles czy liczysz z papierka wystawionego? Moje hf co miały być cielne na ubojni 47 i49 a według mnie 49 i 53 wagi zywca są z kosmosu brane

Opublikowano
21 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Już widzę gówno burza wybuchnie... Głupie teksty jak zwykle się sypią. Standard na AF.

Wszystko przez skaczącą gul ... :ph34r:

Opublikowano
9 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A po co na mazury tak podróżujesz?

Nie każdy jedynie do Zakopanego . :D

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, rejvas napisał:

jak kiedyś pisałem że wole dobrego mieszanca hfxbb od czystego lm to sie śmiali, tańszy zakup takiego mieszańca niż odsada a przyrosty lepsze, lm pieknie wyglada ale nie daje zysku, kupic dobrego odsada i go opasać to mija sie z celem

Nigdy nie dostaniesz takiej ceny za HfxBb jak za LM .. Czysty LM urośnie na objetosciowych z malym dodatkiem śruty . HFxBB urośnie na treściwych z dodatkiem objetosciowych .. taka różnica .. No i jeszcze zeżre jak za dwa LM .. i żeby nie było że LM taki super . Chodzi o to że czysta rasa bydła mięsnego lepiej wykorzystuje paszę niż jakikolwiek mieszaniec z mlecznymi .. 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
50 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ja matacze? Przecież jeździsz na mazury tylko tak się przejechać pozwiedzać;) Na pewno nie jeździsz tam po bydło bo tam tylko raz kupiłeś;)

A może poprostu należy do klubu morsa i kąpieli zażywA w jeziorze 9_9

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Ja nie handluje bydłem. Wystarczy troszkę przypilnować olx i już można coś kupić albo jak więcej czasu wybrać się na mazury.

Już widzę gówno burza wybuchnie... Głupie teksty jak zwykle się sypią. Standard na AF.

Na mazurach kupiłeś te jałówki? 

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Ja matacze? Przecież jeździsz na mazury tylko tak się przejechać pozwiedzać;) Na pewno nie jeździsz tam po bydło bo tam tylko raz kupiłeś;)

Zapytam raz

O Mazurach tak pisałem? 

Czy może o Kurpiach? 

Ja w przeciwieństwie do ciebie wiem o czym piszę i postów nie edetuje.....

Opublikowano
29 minut temu, rolkam72 napisał:

Z tego co wiem to cały czas nieprzerwanie prowadzą skup

Jaki teren ? 

Kiedyś firma wzór,  złego słowa nie można było powiedzieć.  Punktualni,  sumienni,  sprzedaż z naszej wagi , bus z księgowym który robił za gospodarza papierki na miejscu, 5 komandosów do załadunku .Nic Cię nie obchodziło , tylko palcem pokazywałeś. Cene mieliśmy u nich zawsze najmniej 50gr wyższa niż u konkurencji . Jak trzeba było to kasa nawet za 20 byków na drugi dzień a max 7dni . Współpraca bajka. 

Kiedyś...

• Haha 1
Opublikowano

wstrzymaj się z tym osi. Ja puściłem jalowki. jutro rozliczenie

Opublikowano
18 minut temu, Cybulek17 napisał:

Jaki teren ? 

Kiedyś firma wzór,  złego słowa nie można było powiedzieć.  Punktualni,  sumienni,  sprzedaż z naszej wagi , bus z księgowym który robił za gospodarza papierki na miejscu, 5 komandosów do załadunku .Nic Cię nie obchodziło , tylko palcem pokazywałeś. Cene mieliśmy u nich zawsze najmniej 50gr wyższa niż u konkurencji . Jak trzeba było to kasa nawet za 20 byków na drugi dzień a max 7dni . Współpraca bajka. 

Kiedyś...

5 komandosow do zaladunku.

Dzieki za rozsmieszenie na noc. 😂

Przed chwilą, kali2107 napisał:

wstrzymaj się z tym osi. Ja puściłem jalowki. jutro rozliczenie

A miales zwazone?

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Cybulek17 napisał:

Jaki teren ? 

Kiedyś...

Teren kujawsko Pomorski okolice Włocławka

Opublikowano

mialem zwazone. najebali r minusów. co z tym zrobić?

Opublikowano
14 minut temu, Kentar napisał:

5 komandosow do zaladunku.

Dzieki za rozsmieszenie na noc. 😂

Tak było 😂 chłopy po 2 metry , wiem , że nawet drużynę koszykarską mieli.  A ostatnio przy załadunku to kierowca pierwszy z klatki wyskoczył jak byk po 2m ścianie pionowo poszedł. 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v