Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@kanalia36

No wlasnie, a zwróć uwage teraz na ceny nawozów, paliwa i tego wszystkiego,Ceny rosną a mozna powiedziec ze nasze pensje jakie byly takie sa😁

Zobaczymy co nam przyniosa najblizsze lata, ja zaryzykowałem i powiekszam stado bo chwili obecnej na tych moich sztukach srednio wychodze

Opublikowano
35 minut temu, krzysztof1987 napisał:

Sprzedawalem przez jarex 

Do zakładu artus w maciejowicach 

Takie ceny mieli 

Kiedy sprzedawales? Podasz numer na PW ? Jak waga i platnosc?

17 minut temu, kanalia36 napisał:

Kret to jak ze świniami  koncentraty co rok droższe a cena od 20 lat 4,5-5 zł raz ciut lepiej raz gorzej. 

Obecnie mamy na rynku wołowiny stabilizacje  od roku i pewnie na kolejne 10-20 lat  HF i mieszańce ok 6- 7 zł miesne 7-8 zł  eksportowe 9.   I pewnie raz 40 gr cena pójdzie w góre raz w dół  i tak w kółko macieju

Jak to mowia chu..owo ale stabilnie :)

A tak na powaznie wolalem stabilizacje przez lezakami. HF 6.80-7, mieszaniec 7-7.50 przez dlugi czas sie utrzymywalo, wiec jak dla mnie 50 groszy conajmniej jest uciete w tym momencie.

Opublikowano
5 godzin temu, mlodyhef napisał:

Co trzeba robić żeby tak dziady utuczyć, jaka pasza..? Genetykę też musiały mieć bardzo dobrą. 

genetyka to podstawa, hf-a to sobie można tuczyć, 10 tys w niego zainwestujesz a wezmiesz 5-6 tys :D

Opublikowano
Dnia 16.01.2020 o 17:50, soltys48 napisał:

Na rynku jest tak

Dobra cena i jebnięcie na wadze

Dobra cena i brak kasy

słaba cena czyt. realna i rzetelna waga

słaba cena czyt. rzetelna i pewna kasa

te słowa to święta prawda, już w ogóle w pomorskim.

18 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Jutro załadunek  12 byków.  Hfy  6.0 , 6.2 , 6.4 ,6.6 netto  , simy  7.3 i 7.4 netto .   Wagi 750 - 850 kg , wiek 21 - 24msc

I to byłby koniec reklamy Rafalexa, kolejnej partii raczej nie dostaną. 

to są normalne ceny dla naszego województwa, jak to "sołtys48" określił słaba czytaj realna

8 godzin temu, kali2107 napisał:

hf 6.7 netto. Rafalex. chyba się nie skuszę...

na ten czas to wątpię żeby u nas ktoś, coś więcej zaoferował

Sam zwlekałem ze sprzedażą od listopada w nadziei że coś ruszy, a tu coraz gorzej.

Wczoraj sprzedane do Skiby

byk mieszaniec po HF 780 kg brutto po 6,80 netto

byk mieszaniec po HF 700 kg brutto po 6,70 netto

jak to określił kolor jest, waga jest ale zadu t.j. mięsa brak.

oraz

krowa mieszaniec 689 kg po 5,10 netto

Dwa tygodnie szybciej dzwoniłem do innych, to przez telefon po 5,30 netto za tą krowę,  jak przyjechali  i obejrzeli to na końcu po 5,14 chcieli dać. Podziękowałem i pojechali na pusto, o bykach nawet nie było rozmowy.

Prawda jest taka, że chyba wagę zauważyli na posesji.

U mojego wujka to samo handlowali nieraz to cena przez telefon i było ok, dopóki nie nabył wagi. Jak zobaczyli wagę na podwórku od razu negocjacja ceny.

Moja żona podsumowała to tak lepsze te 5,10 przy pewnej wadze niż te 5,14 przy ich wadze.

• Like 1
Opublikowano

ciekawy raport o stanie bydła opublkował GUS  w sumie stan pogłowia bydła  podobny co rok temu  z tym że w ciągu roku spadł ubój o 5%  , wiec  albo przetrzymywane jest bydło w oczekiwaniu na lepszą cene lub zwiekszy się liczba krów .

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, HISZPAN napisał:

to są normalne ceny dla naszego województwa, jak to "sołtys48" określił słaba czytaj realna

Zawsze to właśnie u nas na północy była o 50gr wyższa niż wlkp i łódzkie 

Za przeproszeniem w ch**u mam taką "normalną" cene, najtańsze powinny iść po 6.50 netto i ani grosza niżej . Z tym , że trzeba  się cieszyć, że  na wadze nie oje**li to chyba żartujesz. Może im jeszcze bukiet róż pocztą kwiatową i merci wysłać ? 

Ludzie szanujcie się trochę!

Nie po to przy nich chodzimy 2 lata ,staramy się ciągle poprawiać efektywność , żeby na koniec na cukierki zostało a jak nie jesteś pewien kupca to nie wpuszczasz wcale na podwórko i tyle . 

Piemont to była firma,  teraz już takich nie ma ...

Edytowane przez Cybulek17
  • Like 1
Opublikowano

zapamietajcie sobie jedno: najlepszy okres na sprzedawanie bydła to jest zawsze ostatni kwartał roku, czyli pazdziernik, listopad, grudzien

jak przychodzi styczen cena leci w dół, najgorsza cena jest zawsze latem, to moje wieloletnie obserwacje

Opublikowano
12 minut temu, Cybulek17 napisał:

Zawsze to właśnie u nas na północy była o 50gr wyższa niż wlkp i łódzkie 

Za przeproszeniem w ch**u mam taką "normalną" cene, najtańsze powinny iść po 6.50 netto i ani grosza niżej . Z tym , że trzeba  się cieszyć, że  na wadze nie oje**li to chyba żartujesz. Może im jeszcze bukiet róż pocztą kwiatową i merci wysłać ? 

Ludzie szanujcie się trochę!

Nie po to przy nich chodzimy 2 lata ,staramy się ciągle poprawiać efektywność , żeby na koniec na cukierki zostało a jak nie jesteś pewien kupca to nie wpuszczasz wcale na podwórko i tyle . 

Piemont to była firma,  teraz już takich nie ma ...

Cybulek rolnicy się nie szanują sami  to ich nie szanują. Większość z nas nie widzi problemu kradzenia na wadze i braku terminowej zapłaty. Robisz 2 lata a na koncu grosze zaproponują  jeszcze kg ukradną i każą czekać za kasą.Rolnik to bank udzielający kredytu na zero 0%

Opublikowano
4 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Jeszcze niedawno się u nas pojawiali,  ale to już nie to.  Ubojni im się zachciało...

kolego oni bardzo dużo bydła przywozili do pinibeef i podobno włoch ich wyrolował 

wiele razy byłem na zakładzie i ich samochody widzialem 

• Like 1
Opublikowano
rejvas napisał:

zapamietajcie sobie jedno: najlepszy okres na sprzedawanie bydła to jest zawsze ostatni kwartał roku, czyli pazdziernik, listopad, grudzien

jak przychodzi styczen cena leci w dół, najgorsza cena jest zawsze latem, to moje wieloletnie obserwacje

Najlepsza cenę można dostać zawsze przed 3krolami jak coś.

Opublikowano
1 godzinę temu, HISZPAN napisał:

na ten czas to wątpię żeby u nas ktoś, coś więcej zaoferował

Sam zwlekałem ze sprzedażą od listopada w nadziei że coś ruszy, a tu coraz gorzej.

Wczoraj sprzedane do Skiby

byk mieszaniec po HF 780 kg brutto po 6,80 netto

byk mieszaniec po HF 700 kg brutto po 6,70 netto

jak to określił kolor jest, waga jest ale zadu t.j. mięsa brak.

oraz

krowa mieszaniec 689 kg po 5,10 netto

Dwa tygodnie szybciej dzwoniłem do innych, to przez telefon po 5,30 netto za tą krowę,  jak przyjechali  i obejrzeli to na końcu po 5,14 chcieli dać. Podziękowałem i pojechali na pusto, o bykach nawet nie było rozmowy.

Prawda jest taka, że chyba wagę zauważyli na posesji.

U mojego wujka to samo handlowali nieraz to cena przez telefon i było ok, dopóki nie nabył wagi. Jak zobaczyli wagę na podwórku od razu negocjacja ceny.

Moja żona podsumowała to tak lepsze te 5,10 przy pewnej wadze niż te 5,14 przy ich wadze.

Kto od Skiby zabierał?

49 minut temu, AdamRo napisał:

Dobrze napisane....była...

A nie działają dalej? 

Wydaje mi się że dziś ich auto niedaleko Kutna widziałem 

Opublikowano

sprzedane do Chomiak Brodnica ÷7 zł +vat jałówki mm ponad 500 kg netto byki hf 600 kg netto 6.80 zł +VAT. wszystko ok.20 miesięcy. ciągle wielki h...j.cielaki ciągle drogie.masakra.pozdrawiam.

Opublikowano

Działają, ale albo na mniejszą skalę albo zmienili obszar. Wcześniej w moich okolicach kupowali często i dużo. Mieli też swój punkt skupu. Już od dłuższego czasu ich tu nie widać. I skupu też nie mają. 

Opublikowano
23 minuty temu, krzysztof1987 napisał:

kolego oni bardzo dużo bydła przywozili do pinibeef i podobno włoch ich wyrolował 

wiele razy byłem na zakładzie i ich samochody widzialem 

Tam była jeszcze ciekawsza sytuacja,  oni wzięli tą ubojnie na spółkę z pinim i popłynęli.  Pamiętam jak mówił,  że po przeróbce wszystkiego na bydło mieli bić 300 sztuk dziennie 

2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Działają, ale albo na mniejszą skalę albo zmienili obszar. Wcześniej w moich okolicach kupowali często i dużo. Mieli też swój punkt skupu. Już od dłuższego czasu ich tu nie widać. I skupu też nie mają. 

Raczej i jedno i drugie.  W najlepszych czasach do nas przyjeżdżały 3 kaniony i skup szedł przez naszą wagę. Czasami się mówi, że jeżdżą po terenie ,ale mało kto odważy się im sprzedać.  Kiedyś kupowali 600 tygodniowo. 

Opublikowano

Dziś słyszałem że Onyśki przestali płacić za bydło😕źródło,,wioskowe gadanie,,

Opublikowano
19 minut temu, mkkk napisał:

sprzedane do Chomiak Brodnica ÷7 zł +vat jałówki mm ponad 500 kg netto byki hf 600 kg netto 6.80 zł +VAT. wszystko ok.20 miesięcy. ciągle wielki h...j.cielaki ciągle drogie.masakra.pozdrawiam.

Wagę sprawdzałeś czy dobrze waży ? Jak u niego z płatnością ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, krzysztof1987 napisał:

@Cybulek17 300 szt to oni bili od samego początku a nawet i 400szt

przecież na ukończeniu była 2 linia co obsługiwać miałą 600 szt 

ja do pini sporo bydła odstawiałem to wiem jak tam było i po zakładzie całym tam chodziłem 

mieli ceny najlepsze w polsce

Ale ta spółka z pinim to nie w puławach 

KONTAKT PINI BEEF BY PIEMONT SP. Z O.O. SP.J.

ul. Browarna 1
Antonowo

11-500 Giżycko

Edytowane przez Cybulek17
Opublikowano
27 minut temu, mkkk napisał:

Niby ten sam kraj, a nawet podobny rejon, a dwa inne swiaty. Mam ciezsza jalowke i ciezszego byka, a proponuja 6.40 i 6.30 netto.

Poludniowa Wielkopolska tutaj chyba najmniej za bydlo placa w calym kraju. Chyba przeczepke biore i podjade te 200km :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v