Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dwaplusjeden napisał:

Panowie podpowiedzcie po ile wołać 2 byczki simentale. Mają coś około 300kg.Oba po 1 rok Edit. Świętokrzyskie

jak chcesz sprzedać 10 zl kg chcesz sprzedawać 12 zl kg. Kali 6.7 netto to mało? mi proponowano 6.5 brutto

• Like 1
Opublikowano

Za ncb +-600 kg 7.5 brutto - 6% takie sobie sztuki.

Hf 6- 7 brutto jak jakis lepsiejszy to coś powyżej tych 7.

1 godzinę temu, Kret1992 napisał:

Orientuje sie ktos jaka jest cena byków w mazowieckim na wage żywą?

Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

W te 40 tys na konto od 30 szt to mi strasznie ciężko uwierzyć ... A co do wydatków to chyba raczej o to chodzi żeby zarobić i zainwestować w coś ???

100 sztuk bydła ogolem. I chyba 37 dojnych . Teraz już może ponad 40 bo jalowki młode doszły.. 

Tu mi chodzi o to że mógłby przystopowac i z tych co ma spokojnie by żył .. a tak  ciagła pogoń ..

6 godzin temu, Mikruss napisał:

wedlug mnie bardzo realnie ale jakby kazdy czytal ze zrozumieniem to bylo napisane ponad 30 krow.....wiec jest jeszcze realniej.

100 sztuk bydła ogółem i bodajze 37 dojnych . Teraz już może ponad 40 

8 godzin temu, Jaguśka napisał:

Ciekawe co w tych cukierkach było....dla uśpienia czujności... ;)  Zjadłeś? 

Nie jadłem bo nie jem cukru już dłuższy czas  , ale On sam je jadł jak szalony .. z tego co wiem to od cukru się dopamina uwalnia w mózgu i człowiek szczęśliwszy się staje tak więc może On tego świadom chciał mnie na haj wrzucić abym mu z uśmiechem na ustach opierdzielil 2 tysie taniej .. a tu misterny plan poszedł w ....

Opublikowano
41 minut temu, Strongman napisał:

Piękny towar.

Towar piękny .. a jaka cena ?

Opublikowano

mało. każda cena mniejsza niz 7 zł jest poniżej godności.

Opublikowano
1 godzinę temu, mlodyhef napisał:

Co trzeba robić żeby tak dziady utuczyć, jaka pasza..? Genetykę też musiały mieć bardzo dobrą

Nie wiem, pisz do autora filmu, ale ma ładne sztuki to trzeba mu przyznać.

Opublikowano
12 godzin temu, Kentar napisał:

Aczkolwiek z mojej obserwacji ostre targi to domena ludzi juz starych. Nie lubie sie targowac ale z tego co widze niektorzy MUSZA DLA ZASADY CHOCIAZ.

Dnia 27.01.2020 o 21:08, Kentar napisał:

Nie, z reka na sercu, bardzo malo.

W wiekszosci gospodarek juz mlodzi przejmuja/ czekaja do przejecia i prostuja staruszkow.

Nie zebym jakos polityke w to mieszal ale kto za PiSem i za kosciolem ten z matematyka bardziej na bakier :)

Ale i tak moim osobistym mistrzem byl facet ktory sprzedajac 2 byki chcial dwie faktury to dwa razy vat dostanie, bo poprzedni handlarz go okradl na vacie bo mu nie rozpisal dwoch bykow na dwie faktury i ja mam tak zrobic.

Dobry człowieku, zdecyduj się... Ludzie starsi to ciule prostacy czy rozumni handlarze jak ty? Przypuszczam ,że gdybyś spotkał takiego dziadka to skubnąłbyś go ile się da

Opublikowano

Ile realnie mozna dostac za

Ladny HF  750+

MM (Brazowy po LM, matka HF) - 700+

Jalowka MM (Czarna po LM, matka HF) 600+

Narazie propozycja 6.40 / 6.70 / 6.30.

Ceny Netto Poludniowa Wielkopolska.

Wiek okolo 21-22 miesiecy

• Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Jutro załadunek  12 byków.  Hfy  6.0 , 6.2 , 6.4 ,6.6 netto  , simy  7.3 i 7.4 netto .   Wagi 750 - 850 kg , wiek 21 - 24msc

I to byłby koniec reklamy Rafalexa, kolejnej partii raczej nie dostaną. 

Nędza 

Który Ci wyceniał? 

Już Rafał?

12 godzin temu, zetorki12 napisał:

Oddałeś ?

Za cielaka 12 dni po sprzedaży kasę oddałem 

Opublikowano
13 godzin temu, tomaszmab napisał:

A wczoraj to miałem kupca co mi po wyjściu z samochodu cukierki dawał .. a potem chciał zebym mu dwa tysiące taniej jałówki sprzedał . Przebiegłe toto 😐

Trzeba było mu powiedzieć że się zgadzasz ,Ale najpierw niech przywiezie 100 kg wiśni w czekoladzie z Solidarności , w detalu są nawet po 35 zł😏

Opublikowano
32 minuty temu, soltys48 napisał:

Nędza 

Który Ci wyceniał? 

Już Rafał

Rafał wczoraj  wyceniał,  dzisiaj rano odebrali.   Info z magazynu, że nie ma zbytu na byka a szczególnie hfa i są zawaleni.  Krowa idzie w każdej ilości 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzysztof1987 napisał:

7.5 brutto

7.7 brutto

8 brutto

Realne nie marzenie 

Jakas konkretna ubojnie/handlarza masz na mysli ?

1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Rafał wczoraj  wyceniał,  dzisiaj rano odebrali.   Info z magazynu, że nie ma zbytu na byka a szczególnie hfa i są zawaleni.  Krowa idzie w każdej ilości 

Skad ja to znam, taka gadka dopoki niemialbys akurat krowy na sprzedaz. Wtedy akurat krowami sa zawaleni i byk jest potrzebny. (Nie mowie tutaj o tej konkretnej ubojni)

Jak mialem byki, to jalowki szukali. Jak mialem jalowke to byka szukaja. Jak mam teraz akurat to i to na sprzedaz, to juz sami nie wiedza co wymyslic.

Edytowane przez asus921
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, Kret1992 napisał:

Caly czas ta cena nie jest zbyt zachwycajaca ale lepsza niz wzeszlym roku...

w zeszłym roku cena jeszcze była lepsza niż teraz W lutym kupujacy przeganiali sie w obniżkach

https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/waga-kontrolowana-ciemna-strona-handlu-bydlem,91579.html

• Like 2
Opublikowano

No niestety z wagami problem od PRL tyle tylko ze teraz to już na beszczela handlarzyki okradają z wag elektronicznych

Opublikowano
59 minut temu, asus921 napisał:

Jakas konkretna ubojnie/handlarza masz na mysli ?

Skad ja to znam, taka gadka dopoki niemialbys akurat krowy na sprzedaz. Wtedy akurat krowami sa zawaleni i byk jest potrzebny. (Nie mowie tutaj o tej konkretnej ubojni)

Jak mialem byki, to jalowki szukali. Jak mialem jalowke to byka szukaja. Jak mam teraz akurat to i to na sprzedaz, to juz sami nie wiedza co wymyslic.

Sprzedawalem przez jarex 

Do zakładu artus w maciejowicach 

Takie ceny mieli 

Opublikowano
15 minut temu, marijusz napisał:

w zeszłym roku cena jeszcze była lepsza niż teraz W lutym kupujacy przeganiali sie w obniżkach

Moze i lepsze ale ile..

Cala produkcja bydla drożeje i zamiast ceny bydla byly wmiare przyzwoite to caly czas są jakies afery i ta cena spada. 

Opublikowano

Kret to jak ze świniami  koncentraty co rok droższe a cena od 20 lat 4,5-5 zł raz ciut lepiej raz gorzej. 

Obecnie mamy na rynku wołowiny stabilizacje  od roku i pewnie na kolejne 10-20 lat  HF i mieszańce ok 6- 7 zł miesne 7-8 zł  eksportowe 9.   I pewnie raz 40 gr cena pójdzie w góre raz w dół  i tak w kółko macieju

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v