Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, bobienko napisał:

To masz tańszy opas🤣ja musiałem płacić dychę co sobota + alko to koszta niesamowite w skali roku😁

Ja na alko nic nie wydałem a jeszcze zarobiłem jako kierowca 😎😂  tylko na koniec rozwozić te worki 🥴

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, karol091193 napisał:

Mam małe pytanie. Mam wiatę połączoną ze stodołą o wymiarach 30x5m. Planuję wstawić tam byki 2x20 może 30szt. Dużo zależy od bazy paszowej. Bardziej mam problem z korytarzem paszowym. W ścianie łączącej wiatę i stodołę mam 2 sztuki drzwi o szerokości 4m i za bardzo nie mam jak dorobić większej ilości otworów w zdłuż tej ściany. Miał by to być właśnie stół paszowy. Pasza dostępna przez całą dobę. Nie będą za mocno rywalizować między sobą czy może jednak zrobić 4 klatki i 2 stoły paszowe będą w szczytach tej wiaty po 5m szerokości i 2 klatki ze stołem paszowym w tych drzwiach (4m szerokości)

Zrób 4 bo łatwiej wagowo dobrać,kupisz niby równe a potem 150kg rozmach

I stołu paszowego im więcej tym lepiej

Masz tam posadzki wylane?

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Ty to zawsze pod górkę miałeś , u nas dyskoteki za free były 

O to to ! A jak mam iść i całą przesiedzieć na krześle to wolę w ogóle nie iść 

1 godzinę temu, TomiAgroKujawy napisał:

Coś Wam się pomyliło, Kanalia właśnie liczył koszt cielaka. A co niektórzy liczyli tu koszt inseminacji. Zetor73.. wciąż się irytuje, bo nawet na dyskotekę szkolną nie idzie, bo niby nie lubi, a pewnie kasy nie ma z hodowli 9 krów...

A to chodzić na jakieś imprezy i wracać nawalony to jakiś obowiązek ? Każdy musi tak robić ? 

Ty lepiej skończ pierdzielić bo w ogóle nie zrozumiałeś konteksty rozmowy między mną, ursusem i kanalia a się udzielasz ...

Opublikowano
karol091193 napisał:

Mam małe pytanie. Mam wiatę połączoną ze stodołą o wymiarach 30x5m. Planuję wstawić tam byki 2x20 może 30szt. Dużo zależy od bazy paszowej. Bardziej mam problem z korytarzem paszowym. W ścianie łączącej wiatę i stodołę mam 2 sztuki drzwi o szerokości 4m i za bardzo nie mam jak dorobić większej ilości otworów w zdłuż tej ściany. Miał by to być właśnie stół paszowy. Pasza dostępna przez całą dobę. Nie będą za mocno rywalizować między sobą czy może jednak zrobić 4 klatki i 2 stoły paszowe będą w szczytach tej wiaty po 5m szerokości i 2 klatki ze stołem paszowym w tych drzwiach (4m szerokości)

zaraz tu zajrzy pewien gość i napisze żebyś wybił sobie z głowy hodowle "rogatego ścierwa "😐

bo to się nie opłaca bla bla bla itd.

Opublikowano

Mam do sprzedania byka mieszanka RP x LM waga ponad 750kg. Więc dzwonie po chandlarzach z okolicy województwo małopolskie przez tel wszyscy jednogłośnie proponują max 7.80 zł brutto mówią że raczej drożej nie będzie. Co wy na to ?

Opublikowano
bobienko napisał:

5 minut temu, karol091193 napisał:

Zrób 4 bo łatwiej wagowo dobrać,kupisz niby równe a potem 150kg rozmach

I stołu paszowego im więcej tym lepiej

Masz tam posadzki wylane?

Posadzka w wiacie jest wylana. Tak samo w stodole. Kwestia zrobienia bram, poideł na wodę i kombinacji ze stołem paszowym w ścianach szczytowych. Myślałem o zrobieniu stołu w zdłuż ściany o szerokości 1-1,2m, ale odejdzie mi powierzchnia legowiska, a po drugie nie wyobrażam sobie na tą chwilę zakupu jakiejś miniladowarki do rozwożenia paszy. Obsługa tych zwierząt ma zajmować nam jak najmniej czasu. Czyli podjechanie wozem paszowym i wysypanie w danym miejscu i wrzucenie beli słomy ładowaczem czołowym i raz na jakiś czas wygnanie tego dobytku i wyrzucenie obornika

Opublikowano
Ursus932 napisał:

karol091193 napisał:

zaraz tu zajrzy pewien gość i napisze żebyś wybił sobie z głowy hodowle "rogatego ścierwa "😐

bo to się nie opłaca bla bla bla itd.

Przy mlecznych to dodatkowy pieniądz, a szykują mi się duże wydatki więc nawet jak zarobie 200zl na sztuce to już nie jestem stratny

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Yoda napisał:

Albo pijaków z dyskoteki wozi bo dobry pieniądz jest

I z tego dokłada do bydla😂😂😂

Ale tu prawie wszyscy maja  jakieś lewe źródło dochodu. Ten Taxi, tamten spawarki rozbiera na miedz😂😂😂

14 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Łe jezu to ty jeszcze chcesz wozem karmić ? Jak kanalia to zobaczy to gorączkę dostanie 

Byle sraczki nie dostał bo świnie sie pochoruja😂😂😂😂😂😂😂

Coraz bardziej podoba mi sie ta strona tego forum

Edytowane przez przemek28_28
Opublikowano

Propozycja  na HF  6,40+ Vat Gwarantowane  +  premia  za wybicie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v