News

New holland tl 100a
Przez
JD-5090R, w New Holland L/TL/TL-A/T5000
-
Podobna zawartość
-
Przez damianbmw1
Witam mam problem z ciągnikiem new Holland t5, przy zmianie biegu z 9 na 10 słychać dziwny dźwięk jakieś puknięcia czy jęki dodatkowo czuć szarpnięcia, na pozostałych biegach jest ok nie czuć praktycznie zmiany i żadnych dziwnych dźwięków , skrzynia była już kalibrowana przez serwis i nie nie dało, później sam kalibrowałem też bez zmian , serwisanci mi mówią że za wysokimi biegami pracuje i dlatego tak jest ( według mnie to gadanie głupot i niewiedza ), pojawił się kiedyś błąd z trybem 2583 i nieraz po postoju na drugi dzień przy odpaleniu nie ma ciśnienia w skrzyni i świeci się stop serwisanci mówią że tak ma być że to normalne , kolejnym jakimś problemem są klikania przy zaworach hydraulicznych też nie wiem czy to powinno być a oni mówią że zdarza się to i po pewnym czasie przechodzi. Ciągnik nowy kupiony latem przepracowane 100h . Proszę o podpowiedzi co z tym robić .
Nagrany filmik od 30 sek najlepiej słychać.
-
Przez miodek69
Widziałem u jednego dilera świeżutki ciągnik z najnowszej serii T5. Model zdaje się T5.105, ale dostępny jest też T5.95 i T5.115. Oglądałem wnęrze - interesujące z EHR-ami i siedziskiem bocznym.
Jaka jest wasza opinia, ktoś go testował?
-
Przez Case_service123
Witam czy ktoś posiada instrukcję napraw do new hollanda TL 2003r.
Ewentualnie podpowie jak zrobić kalibracje sprzegieł?
-
Przez KemBiX
Witam zakupiłem ostatnio pług 4skibowy kverneland eg85 vario na wiezy 160 do ciagnika new holland tl100 i moj problem polega na tym ze ciagnik podnosi pług do połowy na wolnych obrotach i dalej nie chce, nawet dodalem lekko gazu i nic z tego słychać aby ze pompa pracuje. Ktoś ma jakies pomysly ? Czy jest to za ciezki plug czy problem jest w czyms innym
-