Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

agrest zetora sobie odpusc. Nowy zetor crystal 160 km ma niby mocniejszy tyl jak forterra a i tak jest to polowa mostu z valtry  czy to seri n czy 6xxx czy seri t bo tam od 90 do 200 km szedl jeden tyl.....

Ja przez kilka miesiecy smigalem n111 i czy plug czy agregat upr. siewny czy gruber 3 m szla jak dzik. Nawet jeszcze stoi u znajomego i ma pewne ok 4 tys h.

Co do malych pojemnosci to chyba Ci sie cos pomiezzalo. Fakt 4.4 l jest w valtrze od wiekow i w latach 90tych byly 125 km i chodza do dzisiaj bez remontu. 

Ja znowu nawet na landini nie patrze bo czesci do skrzyni do tego kur,stwa nie ma, u kolegi stoi jeden legen prawie 2 lata, o ile szkrzynie opanowal jakos to elektrozaworow nie ma w produkcji bo szly co chwile inne i moze kupic caly blok za ponad 20 tys zl. Nawet w fabryce probowali kupic....

Edytowane przez Mikruss
Opublikowano

Starsze forterry są bardzo prostymi i tanimi w utrzymaniu ciągnikami, myślę że są dość trwałe. Wadą lub zaletą, w zależności od przekonań jest to że jest to w pełni mechaniczny ciągnik. Komfortem nie grzeszy w porównaniu do nowszych ciągników czy też do JD lub Valtry. Tylny TUZ ma duże możliwości pod warunkiem dociążenia przodu ale pług 4skibowy długi i bardzo  ciężki np. na resorze to już raczej męczenie takiego ciągnika

Opublikowano

Valtra jako pierwsza z 3 cylindrów wyciągała ponad 100koni.

U mnie akpil km80 4 w obrocie około 1200kg, to raczej problemów i jakaś cięższa czwórka mieć nie powinna. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Panowie jakie są opinie o zetorach 2012 - 2016r.

Chodzi o Proxima i forterre.  Tak w przedziale 100 - 130km.

Są jakieś typowo wadliwe fabrycznie?

Osobiście bym się w to nie pchał. Wadliwe sprzęgła, Nawet elektronika, której nie ma wcale dużo siada w nich.

A może  jakiegoś John deera np. 6330 

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-john-deere-6330-CID757-IDCo7eN.html#585205a16c;promoted

Nawet modele starsze niż 2010 rok są moim zdaniem warte przemyślenia i dużo lepsze niż zetory sporo nowsze.

Sam się za czymś podobnym rozglądam.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Class też chyba już tylko na renomie renault jedzie.

Pogadałem się że tylko oringi w pompie wystarczy wymienić.

Nic więcej nie planuję.

Ogólnie  to myślę czy nie upchnąć też jx70  i kupić coś większego. Zamiast 2 byłby 1.

Jak sprzedajesz case to jestem pierwszy w kolejce po niego😂👍

Opublikowano
4 minuty temu, Bartek933 napisał:

jaki masz pług?

Akpil km80 1200kg czwórka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v