Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale tu używają blach do łączenia desek,a normalnie to jedna deska w środek 2 na prawo a trzecia na lewo.Można powiedzieć ze robisz 2 ramy a w środku skosy pomiędzy tema dwoma ramami.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał:

nie wiedziałem że to się teraz przewracarka nazywa ,a te 7 gwiazd to te z tyłu pewnie

Cena podniesiona, opis zmieniony, zdjęcie zostało rozrzutnika.

Opublikowano

Teraz lidla budują i takie drewniane bindry mają,ktoś pewnie produkuję takie coś i pewnie sporo tańsze niż z metalu.

Opublikowano

A takie kratownice mogę zrobić sam, (oczywiście nie chodzi mi o oszczędności materiału) czy trzeba mieć jakiś papier na to, chodzi mi o to żeby nikt się nie przyczepił później i nie było problemu? 

Opublikowano (edytowane)

Jak nikt cię nie podkabluje to cały budynek możesz postawić bez żadnych papierów i będzie dobrze.A jak masz kablów to pozwolenia,zezwolenia.Lub idziesz składasz do gminy składasz wniosek z 2 mapami na budowle,ona rozszyła zawiadomienia.Dostajesz decyzje pozytywno a dalej możesz sobie robić jak chcesz.Bo skąd sąsiedzi będą wiedzieć czy masz projekt,inspektora budowy.Bedą jedynie wiedzieć sąsiady ze masz budować co napisałeś we wniosku.

I na oko będzie wyglądać wszystko legalnie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

https://m.olx.pl/oferta/drewno-lite-swierkowe-c24-na-wiazary-dachowe-CID628-IDvxzbu.html#position=2&page=1

Tu znalazłem wiązary cena wydaje się w miarę tylko transport do mnie dwa razy tyle pewnie. Trzeba szukać bliżej. Co do pozwoleń to bez nich nawet nie zaczynam budowy bo mam takich sąsiadów że zaraz musiałbym rozbierać. Kiedyś robiłem talerzówką w polu, przyszedł sąsiad i do mnie z pretensjami że za dużo świń trzymam, przecież to środek wioski i że mogę przecież trzymać 10 sztuk a tak śmierdzi nos skręca....itp itd. Tak po krótce o życzliwości u mnie na wsi, żeby nie było to mam trochę świń fakt, ale nie śmierdzi bo mam wentylację kominową, ściele często żeby nie było mokro i robię wszystko żeby nie uprzykrzać życia sąsiadom. W zamian mam ciągle kontrolę, na szczęście ludzie co przyjeżdżają są w porządku i nie są pieprzonymi służbistami

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

i tonę gwożdzi

Dwie, bo dzisiejsza produkcja zakłada 50% wybicia gwoździa. Są z plasteliny.

38 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

A takie kratownice mogę zrobić sam, (oczywiście nie chodzi mi o oszczędności materiału) czy trzeba mieć jakiś papier na to, chodzi mi o to żeby nikt się nie przyczepił później i nie było problemu? 

Jeśli robisz coś na pozwolenie i zgodne z projektem to na wszystko musi być certyfikat i papier przy odbiorze budynku.

Nawet uprawnień spawacza konstrukcji stalowych wymagali od osoby która u mnie spadała kratownicę.

Tu może być podobnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

@Wiesi0 pamiętam że kiedyś była rozmowa o pawnic'u i ty też chyba coś tam się wypowiadałeś ...
To zobacz teraz, przestali mu dzierżawić ziemie za to że nagrywa filmiki 🤣

Jedyny szczery który przyznaje że może żyć dzięki kasie z Youtuba😏

Opublikowano (edytowane)

Ale widocznie sporo te YouTube płaci.I z jednej strony człowiek złapał pola i prawdopodobnie dlatego kupił nowy ciągnik a teraz ma to samo co miał,

Mi się wydaje ze kupił nowy ciągnik i ludzie zazdroszczą i dlatego mu zabrali a i może chcieli podwyżki ze mu się dobrze powodzi.Mówi ze to tamto za darmo.

Jak się zależy od ludzi to trzeba udawać biednego.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

samochód - pchamgoalemamgo,piłkarz- Jakotakokiwa, fiat 😐126p- aćoto

Jest jeszcze premier vvęgier Albert Kałmanavvardze , rumuński minister Szczypopasku i austryjacki vvicepremier Ludvvig von Ruchałfest 😁

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v