Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale jak to przy robocie coś przychwytywać albo maska zaparuje i wiele osób to robi bez maski, wyceluje i głowa w drugą stronę,ja nie lubię spawać i pyłu z z tarczy z kątówki ale jak trzeba to trzeba.Ale przy spawaniu najbardziej siada wzrok i te opary.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Strongman napisał:

Ale jak to przy robocie coś przychwytywać albo maska zaparuje i wiele osób to robi bez maski, wyceluje i głowa w drugą stronę,ja nie lubię spawać i pyłu z z tarczy z kątówki ale jak trzeba to trzeba.Ale przy spawaniu najbardziej siada wzrok i te opary.

Oj tam,oj tam,przy spawaniu używa się często przyłbicy garściowej ,jak i kielni garściowej przy murarce też. Trochę ,,wolności'' się należy dla ciała i ducha,a z oparami,to  od ducha,   tak się nie zaciągaj😐. A po naświetleniu kontrolowała policja ?. No.:$. a o tańcu deszczu,to nikt nie wspomni?

Edytowane przez kizak
Opublikowano

ciekawe czy ten dziennikarz z filmu-od lat redaktor farmera-ma cos ,oprocz nazwiska, wspolnego z nowym kandydatem na prezydenta.

na agritechnice byly lepsze sprzety- ciagniki indyjskie i chinskie w cenie 700 zl za jednego konia mechanicznego.

brat -jestes bojownikiem wujka joe ?? a ja ci o poczuciu humoru pisze.....

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Strongman napisał:

Klima służy tylko do chłodzenia a nie grzania.Jedynie silnik ma ciężej i ciut szybciej się nagrzewa.

Przy takiej pogodzie jak teraz trzeba przejechać 10km żeby było 90c.A benzyniakiem 3km.

Przy -15 w dieslu na postoju silnik się nie nagrzeje do 90 nawet jak osiągnie 90 będzie stygł bo wentylator non stop chodzi, jedynie podczas jazdy będzie się nagrzewał bo trzeba wiencej siły i wytwarza się wiencej ciepła.

Jak ktoś ma małe dzieci to benzyna lepsza do jazdy w koło komina,Vat też można odliczyć od benzyny a niektóre silniki lubią gazowanie i niema żadnych problemów ani świecących się kontrolek.

Ja bym nie wziął, bo po raz stary i może mieć natłuczone motogodzin a w dodatku spalony gdzie trzeba dużo drogich części kupić.

Nigdy więcej benzyny. Szybko się nagrzewa to fakt i to jedyna zaleta. 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Tanie żarówki ledowe po czasie zaczynają tracić moc,

bo tanie , zrobione na odpierdziel i ciepła nie ma jak oddać na zewnątrz ze względu na izolacyjna obudowe, chyba ze wszystkich to te ameliniowe na GU10 najlepsze

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Thomas2135 napisał:

A moje kolejne auto chyba będzie w benzynie. 

Szwagier wziął z wypożyczalni rav4 i paliła 7 do 8  benzyny w zależności od prędkości. Moja Kuga też żłopie powyżej 8 ON

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)

Ja też za dieslem ale benzyna ma tez swoje plusy jak i diesel wiec zależy komu i do czego auto, ani jedna jednostka napędowa ani druga nie jest zła.

Z benzyny też można VAT odliczyć lub zainstalować gaz do jednostek sprawdzonych.

Mój kupel nawet widział 60tkę przerobioną na gaz.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Agrest napisał:

42 minuty temu, Thomas2135 napisał:

A moje kolejne auto chyba będzie w benzynie. 

Szwagier wziął z wypożyczalni rav4 i paliła 7 do 8  benzyny w zależności od prędkości. Moja Kuga też żłopie powyżej 8 ON

Coś w te 7/8 nie chce mi się wierzyć corolla na krótkich odcinkach pali 8

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v