Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czasu braknie bo może kiedyś ludzie pracowali tylko na gospodarce i czas wolniej płynął. A tera taki 20hektarowiec musi isc na 8 godzin do roboty na hale, a potem jeszcze pole obrobić to nic dziwnego że czasu mniej. 

Albo po prostu nam się tak wydaje, bo jeszcze nikt nie podliczyl, ile i na co ktos kiedyś poswiecal czasu a ile teraz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, MF675ursus napisał:

Mylisz się. 126p też był pospolity, jeszcze 5 lat temu za 300 zł dało się w dobrym stanie kupić, a teraz? W tej cenie albo agonia, albo trzeba jedno zero do 300 zł dołożyć

To jak do tych 300 dołożysz dwa zera, to wtedy będziesz mógł powiedzieć, że warto było takiego trzymać.

Opublikowano
20 minut temu, mf362 napisał:

Najmłodsze rodzeństwo pewnie po 90r 

Brat z 1990

16 minut temu, soltys48 napisał:

w tych latach sranie za stodołą też było normą .I co?

Chyba u was, u nas już 75 była łazienka w domu😋 i to nie taka jak u Solskich, a normalna, użytkowa

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Pięć lat może nie, ale dziesięć lat temu polonezy, duże fiaty i kaszlaki na złomie rozbieraliśmy na części trzy-cztery dziennie, kupowane po 100-400zl, niektóre w całkiem niezłym stanie. Żeby człowiek teraz wiedział co będzie rarytasem za 10 lat to by nakupoeal i niech leży, nabiera wartości

U nas nie nakupisz na zapas bo trzeba oc opłacać itp. itd. a teraz jeszcze dochodzi od nowego roku obowiązek przerejestrowywania na siebie każdego kupionego pojazdu... teraz dopiero dużo fajnych rzeczy na złom pójdzie 🙁

125p to już nie często ale maluchy i Polonezy  ciągle na złom trafiają i to w dobrym stanie.

2 godziny temu, galan99 napisał:

Nie wiem ile masz lat  w lata 80 to ludzie 20 ha obrabiali końmi jeszcze i dawali radę i dożywali późnej starości bo byli w ruchu i zdrowo jedli .

330 obrabiali 20 ha i czas mieli tylko jakoś dziś czasu niemą .

Prawda.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Dlaczego złudzenie , czym różnią się dawne czasy od dzisiejszych , dziecko dziś ma komórę w kołysce , każdy ma samochód i typ ilu ludzi nie dożywa emerytury wszystko zatrute , choć medycyna na wysokim poziomie . Stres , złe odżywianie , mało ruchu , zabija .

Otóż to...nic tak nie zabija jak stres i chemia w jedzeniu.

Kiedyś chłop ciężko pracował a jak baba czy dzieciaki wkurwiały to lanie spuścił i był spokój...teraz do pierdla zamkną. Jak gdzie młodą dziołchę przyłapał na polu czy w lesie to też sobie ulżył a dziś to zaraz molestowanie itp...no to jak chłop ma starości dożyć w takim świecie 🤔

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

u mnie max 500kg/h

Po stokroć wolałem "kręcony"

Używanego nic nie mogę znaleźć, z krukowiaka jest malutki tu trochę większy. Krukowiak niby 2t/h a tam 3-3,5t/h ale widzę że mocno to odstaję od rzeczywistości

Opublikowano
3 minuty temu, extrabyk napisał:

U nas nie nakupisz na zapas bo trzeba oc opłacać itp. itd. a teraz jeszcze dochodzi od nowego roku obowiązek przerejestrowywania na siebie każdego kupionego pojazdu... teraz dopiero dużo fajnych rzeczy na złom pójdzie 🙁

125p to już nie często ale maluchy i Polonezy  ciągle na złom trafiają i to w dobrym stanie.

Prawda.

Otóż to...nic tak nie zabija jak stres i chemia w jedzeniu.

Kiedyś chłop ciężko pracował a jak baba czy dzieciaki wkurwiały to lanie spuścił i był spokój...teraz do pierdla zamkną. Jak gdzie młodą dziołchę przyłapał na polu czy w lesie to też sobie ulżył a dziś to zaraz molestowanie itp...no to jak chłop ma starości dożyć w takim świecie 🤔

I dzieci bylo bardzo duzo wesel wpadek i rozwodów tak nie bylo

Tyle co teraz 

Opublikowano
8 minut temu, Bartek933 napisał:

Jeżeli z pronarki udało by się sypać bezpośrednio to mógłbym mieć nawet sam sortownik ale wiadomo że lepiej z podajnikiem. Do 8tys chciałbym się zmieścić

W tych pieniądzach kupisz dobrego Pucka lub rolmet

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v