Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, Pigmei napisał:

kolega w tym roku  prawie skończył remont  modelu 158,  ze skrzynią Multi Power, nowe tryby do tej skrzyni w zasadzie nie do zdobycia więc  oszczędzaj ja trochę

158.JPG

Doskonale zdaję sobie sprawę z tego jak jest z dostępnością i ceną oryginalnych części to tej serii.

Pracuje u mnie dorywczo i nigdy ponad jego siłę i możliwości, które mogą zresztą zadziwić nie jednego posiadacza dzisiejszych 60-70 KM mimo swoich zaledwie 45.

Chętnie odnowił bym go tak jak Twój kolega ale służy do przeciskania przez krzaki w lesie więc szkoda kasy i pracy więc wygląda jak wygląda ale mechanicznie sprawny w 100% 😎 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ursus 5314 mają zjebany podnośnik .

Zaimponowałeś mi swoją wiedzą i umiejętnością jej przekazania innym 😃

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, stempos1980 napisał:

Niedaleko był 168 to była jak 255

MF-168 to nasz Ursus 4512-5312.

To już są 4 cylindry o pojemności 3.860 cm3 a nie 3 cylindry jak w 255. 

MF-168 miał 72 KM. Miałem takiego przez kilka lat. 

Edytowane przez extrabyk
Opublikowano

Generalnie w całej srrii 1xx były dostępne dwie skrzynie... 4+1 razy dwa reduktorem oraz 3+1 razy dwa reduktorem i to razy dwa wzmacniaczem momentu (skrzynia Multi Power) a do tego dochodziły biegi pełzające dla wersji sadowniczych i ogrodniczych.

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, Uziu92 napisał:

z turem ? jaka cena ?

Bez tura, 55tys.zlz rocznik 94, maska już po całości ścięta, wersja exportowa z tego co kojarzę

Aczkolwiek na temat stanu wiele nie wiem, tyle go widziałem co słomę u brata prasował

Opublikowano

Tygodnik siedlecki 😂

Aż mi się przypomniało jak tu jeden opisywał człowieka co drut żebrowany zawijał w tygodnik siedlecki żeby mu nie zardzewiał :D

Opublikowano (edytowane)

Urwa niech po pierwszym zdaniu za czytanie żądają kasy to na pewno im to w statystykach pomoże. 

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Też nie zdążyłem, ale pewnie ktoś zdjęcie teściowej lub byłej dziewczyny wrzucił. Choć jak równouprawnienie to może teścia lub byłego chłopaka...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v