Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, Bartek933 napisał:

Gdyby ktoś mógłby polecić mi tzw.szrot z elementami karoserii do aut francuskich w południowej Wielkopolsce byłbym wdzięczny. Ewentualnie jakaś stronę internetową. Olxa już przeglądałem gdyby coś

Nie wiem gdzie wlk ale ja jeżdżę zawsze w świętokrzyskie okolice Radomia i Ostrowiec Świętokrzyski tam ludzi rozbierających auta na części bardzo dużo.Ogłoszenia na olx i allegro mają.Ciężko coś dobrać na miejscu, trzeba wsiadać w auto i jechać i zobaczyć w paru miejscach nie daleko siebie.

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

To czemu nie brałeś ?

Wynająłem mechanika z serwisu.

Prześwietlił go i stwierdził że ogólnie nie jest zły.  Tylko jak powiedział jakie są koszta pompy paliwowej to odpuściłem.

Uszkodzony przedni napęd -koszt od 5tys do kilkunastu bo nie wiadomo co dokładnie. Uszkodzona klima, stacyjka do wymiany, mechanizm linki gazu do wymiany(jest strasznie popierdolony i często ulega awarii), no i kosmetycznie kilka elementów do dokupienia. Przewody hydrauliczne chyba dwa do wymiany.ramiona podnośnika oba spawane podobnie jak i odciągi. 

Ogólnie można było się zainteresować, ale po pierwszym uruchomieniu przez chwilę ciągnik falował na obrotach. Czyli już coś z wtryskarki lub pompą. 

Do tego zależało mi na turze, ale jak się okazuje to nie do takiego ciągnika.  Jego reakcja powolna i nadaje się do przewalania plew. 

Opublikowano
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

@bratrolnika nie chodziło mi dosłownie o fabryke😏 ,tylko zrozumiałem że nie będzie już spawał przyczep 

Nie wiem co będzie. Aktualnie żona wróciła do pracy, jeśli uda się to wszystko dograć w miarę to może coś tam jeszcze polepie, tylko pewnie rozciągnie się to w czasie.

5 godzin temu, Bartek933 napisał:

Renault Clio 3 z 2011r.5d. od strony kierowcy przedni błotnik,nadkole,drzwi przednie i tylne, listwy ozdobne,lusterko mechaniczne, najpewniej też prowadnice szyb

O ile będzie naprawiana

Za świeże auto jak na moje znajomości, niestety nie pomoge

3 godziny temu, szymon09875 napisał:

@bratrolnika wiem, że prawdopodobnie kończysz z przyczepami, ale jeśli by Cie interesowało to mam tylna belke z hakami do wywrotu od d47.

Daj foto, i jakiś wymiar, pomyśle czy do czegoś mi się nada

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Wynająłem mechanika z serwisu.

Prześwietlił go i stwierdził że ogólnie nie jest zły.  Tylko jak powiedział jakie są koszta pompy paliwowej to odpuściłem.

Uszkodzony przedni napęd -koszt od 5tys do kilkunastu bo nie wiadomo co dokładnie. Uszkodzona klima, stacyjka do wymiany, mechanizm linki gazu do wymiany(jest strasznie popierdolony i często ulega awarii), no i kosmetycznie kilka elementów do dokupienia. Przewody hydrauliczne chyba dwa do wymiany.ramiona podnośnika oba spawane podobnie jak i odciągi. 

Ogólnie można było się zainteresować, ale po pierwszym uruchomieniu przez chwilę ciągnik falował na obrotach. Czyli już coś z wtryskarki lub pompą. 

Do tego zależało mi na turze, ale jak się okazuje to nie do takiego ciągnika.  Jego reakcja powolna i nadaje się do przewalania plew. 

To gdzie on był i kto był jego operatorem że ten ciągnik tak zdyzelowany

Opublikowano

To są traktory zabawki. Jak zapniesz rozdrabniacz 500 czy 600kg i szybko po dołku pojedziesz to coś z tyłu musi strzelić.

Przód zerwał podczas pchania ziemi turem. Stacja i linka gazu naturalne zużycie. Klima też standardowo może wystrzelić po tylu latach.

Falujace obroty to już wina paliwa.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, jarecki napisał:

Ale ta tesla to fajny samochód do jazdy w koło komina, młoda marka a jakie ma branie, a arbus jak arbus jak by był jakiś na gaz lub elektryczny to by było coś nowego i budził by wtedy takie coś ze chce go mieć jak by palił 30zł na ha orki.A tak to wolałbym nowego zetora 6 cylindrowego.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

tesla dobra dopóki  nie pierdyknie cóś i to tylko jak na gwarancji , ile użerania sie i czekania było jak coś yebło typowi co ma ich wypożyczalnię

jakby padło po gwarancji to właściciel idzie z torbami , to samo bedzie z każdym elektrykiem/hybrydą bo drogie w naprawie więc to nie dla biednych ludzi także rządowe/unijne  plany elektryfikacji transportu można w dupe wsadzić

Opublikowano

Ja lubię oglądać motoryzacje na YouTube i tesla jest numerem jeden wśród elektryków nawet najnowsze audi ma 6s do setki a tesla 3s i zasięg tesli 2 razy dłuższy niż w audi.

Z tond te kolejki za teslą.

Opublikowano

Przynajmniej bogacze nie będą nam truć środowiska, a za jakiś 20 lat pewnie już pół będzie elektryków, będą regeneracje,akumulatorów i każdy mechanik będzie umiał to naprawiać tak jak teraz są regeneracje turbin, wtryskiwaczy i rozmaitych rzeczy.

Opublikowano (edytowane)

Marzenia ściętej  głowy, aby na nie zarobić będzie trzeba więcej truć środowisko a z mechanikami  i naprawami to tak jak teraz z nowymi ciągnikami, coraz mniej przy nich sam zrobisz :P

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

tak jak teraz są regeneracje turbin, wtryskiwaczy i rozmaitych rzeczy.

niby sa , i co ? zalezy jak zregenerowane ale często wiele pierdół po regeneracji wytrzymuje krócej niż używka w dobrym stanie

Opublikowano (edytowane)

Nawet w dzisiejszych silnikach diesla jest co się popsuć bo jest w nim kupę części które ze sobą współpracują np:wakupompka, zawory,wtryski,EGR,turbina,przepływka,mapczujnik,n75,n18,silnik krokowy,dwu masa i wiele innego osprzętu a w elektryku tylko silnik elektryczny.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v