Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej takie jak w gotowym zestawie. Moim osobistym zdaniem jeśli masz dostęp do tanich używanych części to możesz się bawić, ale jeśli liczysz że kupując wszystko nowe na sztuki wyjdzie cię taniej to się mylisz

Opublikowano
16 minut temu, renpio napisał:

panowie potrzebuję Waszej porady, planuję założyć takie wspomaganie       https://sklep.mizar.com.pl/wspomaganie-ukladu-kierownicy-c-360-3p-silownik-poprzeczny-dwustronny-do-osi-plaskiej-naped-z-rozrza-p-40327.html nie będę go kupował gotowego tylko wszystko osobno i mam pytanie jakiej grubości, średnicy założyć przewody tak żeby to jakoś chodziło i olej nie grzał się  

Przewody to w sklepie zakuwają na bazie tego jakie przyłącza masz w siłowniku, orbitrolu. Jaki jest sens zakuwać samemu? Na używanych składasz? Przewody najlepiej 2 oplotowe a przyłącza w orbitrolu dają na M18, bo wejścia są na 3/8". W siłowniku często jest M22 lub M18.

Opublikowano

Kolega wyżej podał link do sklepdlarolnika z i jak chcesz tanie przewody to chyba u nich są najtańsze. Parę lat temu brałem zestaw drugiej sekcji do ładowacza, i chciałem stare przewody do siłowników głównych też wymienić, żeby wszystko nowe było, to z tego co pamiętam to za zakuty przewód 70cm z końcówkami m18 zapłaciłem  u nich 7 czy 8 złotych

Opublikowano

Thomas2135 napisał: 16 minut temu, renpio napisał: panowie potrzebuję Waszej porady, planuję założyć takie wspomaganie       https://sklep.mizar.com.pl/wspomaganie-ukladu-kierownicy-c-360-3p-silownik-poprzeczny-dwustronny-do-osi-plaskiej-naped-z-rozrza-p-40327.html nie będę go kupował gotowego tylko wszystko osobno i mam pytanie jakiej grubości, średnicy założyć przewody tak żeby to jakoś chodziło i olej nie grzał się   Przewody to w sklepie zakuwają na bazie tego jakie przyłącza masz w siłowniku, orbitrolu. Jaki jest sens zakuwać samemu? Na używanych składasz? Przewody najlepiej 2 oplotowe a przyłącza w orbitrolu dają na M18, bo wejścia są na 3/8". W siłowniku często jest M22 lub M18. przecież tam jest tylko 100 bar 1SN wystarczy (wytrzymuje do 180 bar) ale może dać i 2SN. Jak ma firme zakuwającą, to lepiej wymierzyć przewody na ciągniku, żeby to wyglądało jak Bóg przykazał, a nie naddatki, zawijasy czy inne historie. Części dla agricoli produkują firmy zewnętrzne, a rozdzielacze składają na miejscu. Jeśli chodzi o hydraulike, mają dobre ceny i b. duży asortyment. Gwinty najlepiej M18x1.5 węże fi 8,max fi10. nic się nie grzeje

Opublikowano
18 minut temu, kubaguzik napisał:

Thomas2135 napisał: 16 minut temu, renpio napisał: panowie potrzebuję Waszej porady, planuję założyć takie wspomaganie      https://sklep.mizar.com.pl/wspomaganie-ukladu-kierownicy-c-360-3p-silownik-poprzeczny-dwustronny-do-osi-plaskiej-naped-z-rozrza-p-40327.html nie będę go kupował gotowego tylko wszystko osobno i mam pytanie jakiej grubości, średnicy założyć przewody tak żeby to jakoś chodziło i olej nie grzał się   Przewody to w sklepie zakuwają na bazie tego jakie przyłącza masz w siłowniku, orbitrolu. Jaki jest sens zakuwać samemu? Na używanych składasz? Przewody najlepiej 2 oplotowe a przyłącza w orbitrolu dają na M18, bo wejścia są na 3/8". W siłowniku często jest M22 lub M18. przecież tam jest tylko 100 bar 1SN wystarczy (wytrzymuje do 180 bar) ale może dać i 2SN. Jak ma firme zakuwającą, to lepiej wymierzyć przewody na ciągniku, żeby to wyglądało jak Bóg przykazał, a nie naddatki, zawijasy czy inne historie. Części dla agricoli produkują firmy zewnętrzne, a rozdzielacze składają na miejscu. Jeśli chodzi o hydraulike, mają dobre ceny i b. duży asortyment. Gwinty najlepiej M18x1.5 węże fi 8,max fi10. nic się nie grzeje

Wiem, że wystarczy. W sumie w okolicy 1 oplotowych nie sprowadzają, bo się nie opłaca. W rolnictwie są już wysokie ciśnienia, budownictwie to norma i nie ma popytu na 1 oplotowe. Nawet jakby był to wybrałbym pewnie 2 oplotowy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v