Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega @Arek napisał -

Te mniejsze przekaźniki to V23057-A0002-A101.

Można je dostać np. tu https://www.distrele...oductNr=3721091 ale cena nie jest najprzyjemniejsza. Ja założyłem inne przekaźniki po 6zł tyle, że trzeba było przylutować je na przewodach ale działają jak należy. Przestrzegam tylko przed kupowaniem tanich przekaźników po 2-3zł bo mogą nawet nowe nie działać jak należy.

- i chyba bez elektryka się nie obejdzie .
Opublikowano

Witam! miałem podobny problem odnośnie noża(nie ucinał) i silnikczka. Tez krecił sie cały czas, albo zatrzymywał sie w takim momencie że przeszkadzał zapadce od noza w zaskoczeniu (za takie małe łożysko fi3cm) i zblokowaniu. I w rezultacie gdy włączalem siatke automatycznie załączał sie nóz. Nóz poprostu naostrzyłem, a ten cały silniczek wylałem pół puszki WD 40 i teraz jest spoko. Według mnie ten silniczek był gdziesz przemoczony i dostawał zwarcie i dlatego zle się zatrzymywał, a WD ma własciwosci osuszające i konserwujące i pomóg. Od tamtej pory po pracy belarke odrazu zostawiam pod dachem. Pzdr :)

Opublikowano

Witam! Panowie wpadłem na pewniem pomysł żeby pozbyć sie odwiecznego problemu z uchylaniem sie klapy w Claas Rolland 44s. A mianowicie Chciałbym założyć zamek hydrauliczny zaraz z tą kostka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ee5e79c9e8c6d77d.html (na tym gumowym wężu po lewej stronie). nie jstem tylko pewny czy to jest możliwe do zastosowania w siłownikach dwustronnego działania?Z góry dziekuje za wskazówki. Pozdrawiam:)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Mam Rolanda 62 z oryginalnym zamkiem hydraulicznym więc jest to możliwe.

Opublikowano

siemka . mam mały problem z prasą . po dobiciu do pewnego ciśnienia czas na owijanie siatką . owinie dobrze utnie i przy wyładowywaniu belki siatka jest podawana ok 20cm siatki i przy kolejnej belce przy owijaniu podaje siatke o ona owija sie na właku podającym i nie dostaje sie do komory i musze wejść na prase i to poprawić nie za każdym razem sie tak dzieje ale jest to męczące jeśli wiecie co z tym zrobić prosze o odpowied

nie trzeb amontować zamku żeby nie uchylała klapy wystarczy pod spreżyne w tym rozdzielaczy włożyć kilka podkładek i jest dobrze ja tak robiłem i sprawdza sie tylko przy zakrecaniu tej śruby trzeba sie namęczyć troche

Opublikowano

u mnie pod ta spreżynką na tym tłoczku jest mała wyrwa i dlatego tak to ciśnienie spada. już to sprawdzałem... według mnie ta sprezynka pod którą tak podkładacie te podkładki jest od podobnego zamka hydraulicznego, który siedzi w tym rozdzielaczu

Opublikowano

W sprawie zamków do komory to myślę że wystarczą podkładki aby podciągnąć ciśnienie otwarcia ja mam na 250 atm ,myślę aby założyć lampe kontrolną otwarcia tak na noc gdy nie widać manometru ,ktoś to przecież wymyślił aby mogła się komora uchylić i aby jej ani walców nie uszkodziło

kolego Krystian w najbliższych dniach coś moze wymyślę ale na dziś sądzę że masz coś nie tak z łańcuchem albo siłownikiem uruchamiania siatki , zdejmij osłonę siłownik uruchamiania siatki w stanie spoczynku jest wysunięty w momencie puszczenia siatki powinien sie całkowicie schować -u mnie tłoczyska wystaje ok 15mm , najprawdopodobniej u ciebie siłownik nie do końca się wysuwa a pozostałą część suwu wukonuje przy drugim ruchu dźwignią-otwieranie komory lub jeszcze jedna ewentualność że zbyt krótko przytrzymujesz dźwignie puszczając siatkę .

Opublikowano

Ostatnio kupiłem siatkę niestety nie pamiętam nazwy czy producenta ( jasno zielona ) i jak by ręką odjął maszyna nie owija czasami złapie pierwszy balot gdzie po ręcznym naciągnięciu siatki jest więcej i tu pytanie czy mieliście taki przypadek a może coś wyregulować ?

Opublikowano

witam, mam też podobny problem z uchylaniem się komory w 44s mimo że podłożyłem 3 podkładki w rozdzielaczu, wogólę to nie mogę za bardzo nabić ciśnienia na zegarze, na początku pracy tak do 180 i w trakcie kolejnych bel coraz mniej się da nabić... prasa współpracuje z mtz z 96r

Opublikowano

Witam, mam problem z claas 44s nie załącz sie automatycznie noża od ucinania siatki. Na pierwszy zrzut oko wygłąda dobrze ponieważ po podłączeniu do ciągnika nóż robi jeden obrót. prosze o szybką odpowiedz.

Opublikowano

Po podłączeniu zasilania na chwilę powinna zapalić się kontrolka ale nóż nei ma prawa drgnąć. Jeśli włącza się sam to coś masz uszkodzone.

Przy okazji mam pytanie:

Do ilu dobijacie słomę? Ja dobijam do 200-250 i przy wilgotności powietrza powyżej 65-70% belki są w miarę zbite ale mogło by być lepiej. Poniżej 60% wilgotności (nie wspominając już o prasowaniu w południe) bele są bardzo słabo zbite. Na zegarze wskazówka dochodzi do 250 a w środek beli można włożyć rękę.

Opublikowano

A przy mojej znowu problem - maszyna przełączona na siatkę a reakcja taka jak przy sznurku , czasami zaraz otworzy się komora bez owinięcia , czasem wciągnie siatkę podczas prasowania ( nagle zapali się pomarańczowa lampka ) a innym razem działa normalnie - pomóżcie

Opublikowano

Ma ktoś może w swojej prasie tą poprzeczną blachę na podbieraczu która ułatwia wciąganie drobnej słomy i siana? Jeśli tak to poprosił bym o kilka zdjęć tej blachy bo chcę do swojej prasy taką samą dorobić.

Opublikowano (edytowane)

-- połączono --

Dzień Dobry!

Posiadam prasę claasa i potrzebuję do niej takiej drabinki co jest nad podbierakiem. Gdzie mogę taką drabinkę dostać i jak ona się poprawnie nazywa??

Edytowane przez Marcin91
dublowanie tematów