Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wiem ale palce takie duże a tel jakiś taki mały,bo gnój ładuje na rozrzutniki i w międzyczasie sobie pisze.

Opublikowano
16 godzin temu, jacu napisał:

a mnie to już nikt nie lubi heh

A ta Asia co pisałeś i nawet spotykałeś z nią... nic nie pykło??

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

może ma takiego teścia jak mój, że jak obiad o 13 to o 13,40 musi być już zrobiony, bo potem teściowa wódkę sprząta ze stołu

a jak za duża to ojciec ma stare myślenie, a młody nowe, i się kłócą co 5 minut

nie musi być duża różnica żeby było stare i nowe myślenie

1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Chłopaki uciekajcie do pracy,Co nie którzy starzy są upośledzeni i myślą ze dzieci zrobili sobie do pomocy.A potem taka panna ze ty masz wspulne pieniądze a nie własne. Duża różnica wieku bardzo zła jak bratrolnika napisał..A mała jest dobra ale jak są modrzy ludzie.Jak są głupi nic się nie da zrobić.I walić to ci przepiszą te pole czy nie boś był złym synem i ich się nie słuchał. Z resztą na swiat się nie prosiłeś a palcem cię nie zrobili i ci i tak sie naleźy.a są

a są tacy co chcą chyba sąsiadom przekazać gospodarstwo po przejściu na emeryturę 😅

Opublikowano

I to jest najlepsza promocja kandydatki na małżonkę,   :D  zaraz widać czy nie ma reumatyzmu    :P

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Rolnik7343 napisał:

a są tacy co chcą chyba sąsiadom przekazać gospodarstwo po przejściu na emeryturę

Są ale sprzedać,lub podleci siostra co z nimi nie mieszka i myk szybko wszystko na nią, do spadków ludzie pierwsi.

Wiecie ze w Skandynawii niema przekazywania,tylko rodzice sprzedają dziecku.taki mają zwyczaj z czasów wikingów.Tyko ze tam płody rolne bardzo drogie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Tylko skoro sprzedać to po co w nie inwestować i pakować setki tysięcy 

A zrozumiesz głupich ludzi,zresztą głupi pieniędzy nie mają,ciułają o chlebie i wodzie i coś tam uciułają na leki żałują bo to trucizna.Ile ja znam takich ludzi ze dzieci się rozeszli po świecie bo z nimi nie wytrzymywali  a oni nadal gospodarzą i się chcą rozwijać stare dziady.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 godziny temu, leszek1000 napisał:

Mamy kawałek dzierżawy pod wioską 0,5ha do kupna  ktoś chce dać więcej 50tyś. Ludzie oszaleli 

Zapewne jakieś stare dziady.    :P   :D

Opublikowano (edytowane)

Mówi facet do kolegi.

wczoraj pokłóciłem się z żoną o wakacje do Włoch.

a co, chciała jechać gdzie indziej?

nie, chciała jechać tam ze mną.   :P

Edytowane przez Sean
Opublikowano
11 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Opasy ma cielić ? 😂

myślałem że ma swoje mamki 

9 godzin temu, Wiesi0 napisał:

Co nie którzy starzy są upośledzeni i myślą ze dzieci zrobili sobie do pomocy.

chyba maja prawo czegoś oczekiwać od dzieci które utrzymują aż do zakończenia nauki (nieraz również i studiów) i daja na zachcianki , całkiem niezłe samochody czy inne dość drogie widzimisie młodych

10 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Jak jest mała różnica wieku rodzice-dzieci to stary nie chce gospodarki oddać, bo łon jeszcze będzie rządził a młody ma 30 lat i dalej parobkiem na garnuszku ojca

bo staremu brakuje do emerytury z krusu a młody już by chciał mieć na siebie biznes , inwestować i brać hajs z ue póki jeszcze ma sie status młodego rolnika

11 godzin temu, Wiesi0 napisał:

Znowu tylko o hajs chodzi jak to w życiu.

Jak tak będziecie myśleć ze to zrobić tamto a potem żeniaczka to starymi kawalerami zostaniecie a jeśli nie.

myślisz że bedę szczęśliwy u boku kobiety jeśli dalej bedzie mnie przytłaczać niemożliwość osiągnięcia pewnych życiowych planów i celów ? już i tak jestem sam w staraniach o osiągniecie zamiarów ,sprzymierzeńców ani w domu ani w okolicy nie ma bo matce na stare lata to nie potrzebne a siostra i tak wyemigruje prędzej czy pózniej z chłopakiem ,a inni tylko by zacierali ręce jakby była ziemia i maszyny tanio do kupienia czy budynki na prawie bezpłatny użytek

12 godzin temu, karol6130 napisał:

Weź przykład z Marka i Edka, zamiast kupować zacznij sprzedawać.

może i racja , posprzedawać wszystko zamknąć sie w mieście w 4 ścianach w bloku lecz dalej ciułać kase w skarpety bo sie jeszcze bedzie chciało coś osiągnąć i czegoś dorobić w życiu 

9 godzin temu, Wiesi0 napisał:

Chłopaki uciekajcie do pracy,

powiem ci że hvj z tej pracy jak nie moge wydać ciężko zarobionych przez siebie pieniążków na to co chcę bo ktoś obok się mądrzy że lepiej by było żebym wydał te pieniądze na to na co ktoś mi radzi a nie na to co ja bym chciał ,tym bardziej że "doradcy" ani nie wyręczają z roboty ani nie pomagaja zarobić dorobić sie więcej

Opublikowano

Podejrzewam, że młodzi w niektorych gospodarstwach są gorzej wyzyskiwani przez rodziców i traktowani niż pracownicy...ale to już kwestia wychowania starszego pokolenia, tak robili ich rodzice i tak uważają za właściwe. Kolejne pokolenie ma szansę to zmienić albo iść na swoje :)

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, rogaliq napisał:

chyba maja prawo czegoś oczekiwać od dzieci które utrzymują aż do zakończenia nauki (nieraz również i studiów) i daja na zachcianki , całkiem niezłe samochody czy inne dość drogie widzimisie młodych

Są tacy ze nie puszczą dzieciaka na studia bo tam tylko zabawy pijaństwo,są co dają i to pochwalam na własne widzim

powiem ci że hvj z tej pracy jak nie moge wydać ciężko zarobionych przez siebie pieniążków na to co chcę bo ktoś obok się mądrzy że lepiej by było żebym wydał te pieniądze na to na co ktoś mi radzi a nie na to co ja bym chciał ,tym bardziej że "doradcy" ani nie wyręczają z roboty ani nie pomagaja zarobić dorobić sie więcej

Trzeba się całkowicie odciąć,wynająć mieszkanie.

myślisz że bedę szczęśliwy u boku kobiety jeśli dalej bedzie mnie przytłaczać niemożliwość osiągnięcia pewnych życiowych planów i celów ? już i tak jestem sam w staraniach o osiągniecie zamiarów ,sprzymierzeńców ani w domu ani w okolicy nie ma bo matce na stare lata to nie potrzebne a siostra i tak wyemigruje prędzej czy pózniej z chłopakiem ,a inni tylko by zacierali ręce jakby była ziemia i maszyny tanio do kupienia czy budynki na prawie bezpłatny użytek

nisz nie będziesz miał dzieci to i tak prędzej czy później tak będzie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Wiesio ma taki niewybredny styl..,ale tu akurat ma rację:) ..jedyny ratunek to całkowite usamodzielnienie- chociaż jeżeli delikwent ma problemy z alkoholem to lepiej aby był pod nadzorem...nie znam sytuacji to taka sytuacja ;)

Opublikowano

Znam ludzi co się wyprowadzili żeby studiować,zarabiali w sklepie nocą żeby stać było na wynajem mieszkania i studiowali bo starzy zabronili i nie dawali pieniędzy.

Opublikowano

Ale co w tym złego? Młody nauczy się życia a stazi zobaczą,że ma charakter...i pewnie się przekonają,że jest coś wart... ;)

Opublikowano

Teraz ta osoba zarabia z 10tyś a zaczynała od maców nocą i starzy jacy teraz dobrzy i się chwalą tą osobą.

Opublikowano

A tu znowu smęty 😂

Udało mi się dzisiaj obejrzeć zaległy odcinek. Ten Adek to jakiś taki dziki typ, dziewuszke to delikatnym dotykiem musnąć czy przytulić trzeba a ten te swoje panny jakby gó.no patykiem dotykał, tej z  pięści w przed ramie, tamtą klepnie jak chłop, chłopa w barze... 

A taki jakiś ogarnięty się wydawał 🤔

Jedyny sens, żeby to dalej oglądać to jedynie z ciekawosci jak u Kuby i Anki dalej się to rozwinie.. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez MalyRolnik18
      Witam. Zakładam nowy temat do dyskusji w sprawie serialu Euro łany czyli losy bohaterów Złote łany i nie tylko, czy ktoś ma informacje jak potoczyły się losy bohaterów między innymi Szymona, Czesia, sołtysa Jana, itp. Myślę że jest to ciekawe i jak ktoś wie lub jest z okolic to dobrze by było o tym podyskutować, tym bardziej że już ładnych parę lat minęło po publikacji, także zapraszam do opowieści... 
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Michal150
      Witam mam pytanie czy ktoś z was może wie jak potoczyły się losy Szymona ,Czesia i sołtysa Jana z Euro Łanów?
  • Dodaj nową pozycję...
v