Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No wiesz Wiesiu, w miarę jedzenia apetyt rośnie,     :P   i praktyka czyni mistrza.       xD

Opublikowano

z kaprysu się chyba nikt nie rozwodzi.

w zeszłym tyg kolegi siostra złożyła pozew rozwodowy, bo męża trzeci raz za alko z roboty zwolnili. Powiedziała ,że już go nie kocha i wyprowadziła się do rodziców.

Teraz chłopak roboty szuka , bo myśli ,że jeszcze się coś uratuje.

Opublikowano
1 minutę temu, artur125 napisał:

w zeszłym tyg kolegi siostra złożyła pozew rozwodowy, bo męża trzeci raz za alko z roboty zwolnili. Powiedziała ,że już go nie kocha i wyprowadziła się do rodziców.

Mi się wydaje ze musiał i przed ślubem pić tylko zona zauważyła to dopiero po ślubie  zaczęło jej to przeszkadzać.

Opublikowano

No to też się popisała . Może trzeba było pomóc wyjść z nałogu , a nie do mamusi chodu .

Opublikowano

Na 100% pił, tylko panna myślała że się po ślubie zmieni, nie zmieni się, wręcz przeciwnie po ślubie jest tylko gorzej. I tak się dziewczyny dają złapać na wędkę.    :P  

Opublikowano

Jest takie stare przysłowie,Kto ruchał a nie rucha ruchać nie będzie,kto pił a nie pije pić będzie.Po prostu nie powinna za niego wychodzić.

Opublikowano
Przed chwilą, artur125 napisał:

takie czasy ,że się nie naprawia. Tylko wymienia na nowe lepsze

Jak lodówki czy telewizory   :P

Opublikowano
20 minut temu, artur125 napisał:

są rzeczy których nie da sie naprawić

Opublikowano

tak wg mnie to te durne reality show, robią wode z mózgu. Naoglądają się głupot , a potem robią to samo

u mnie na wiosce kobiety po 40stce z kijkami zapierdalają, a żadna warzywek nie posieje bo to trzeba motyczką się narobić🤔

3 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

tokarka ,spawarka ,frezarka,wiertarka i wszystko da się naprawić🤣

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Po prostu każdy musi mieć zajecie,pracę i niema czasu wtedy na kłótnie i wszystko jest cacy, ludzie bez roboty głupieją

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Tak, tylko że dzisiaj nikt nie naprawia praktycznie niczego, ba nawet czeka żeby się zepsuło.    :P     :D

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

A co za różnica czy śrub jest czy nie ? z papierkiem czujesz sie pewniej ?

Czasem się przydaje i ten papierek. 

Opublikowano

Nic się samo nie zrobi😔 a żeby się tak chciało- to chłopak musi się zdecydować , picie czy życie ;) 

Opublikowano

Na "TVP Rozrywka" leci powtórka rolnika

16 godzin temu, tess napisał:

Puknij się w czoło głupia pszczoło i won do prywaciarza na etat😂😬😬😬😬 zarabiaj sobie

A po pracy druga zmiana w gospodarstwie...😂 charytatywnie👍 młody jesteś dasz radę!!!

Eeeennnooo pany szacunek...słyszałam w radiu mówili przed chwilą,że z badań przeprowadzonych ostatnio - jaki zawód kocha się najczęściej...pierwsze miejsce przypadło właśnie rolnikowi ( 33%deklaruje,że przynajmniej raz dziennie...) no,no...🥂 

A tak wracając do tego co poruszyliście - uważam, że to obowiązek pomagać i należy być naprawdę wdzięcznym,że ma się kogoś kto o was dba, co się wiąże nie tylko ze sprawami bytowymi, ale i z opłatami ;) tejże-tej- szanować i zapindalać!

nie ma też co wrzucać wszystkich młodych do jednego wora z tymi wydatkami

Opublikowano
2 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Mówią ze ten kto zaśnie wcześniej ten wcześniej umrze, taki zabobon,słyszałeś to.😀

ożesz kur...wa. To mnie pocieszyłeś, pierwszy usnąłem, w kilka sekund jak zabity. 

Chociaż w sumie jeśli tak będzie to nie ja będę udręczony samotnością.

2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Wesele się zwraca . Kasa ta sama i można później na to samo przeznaczyć .

Zależy. W lokalu w życiu ci się nie zwróci.

W wynajętej remizie OSP, kucharki na własną rękę, po taniości parę sałatek, śledzie, ogórki, samochód kolegi, zwykły lokalny zespół za 3 tys. bez żadnych atrakcji typu drink bar, fotobudka, fajerwerki, najtańsza gorzała i swoje prosie ubite na wiejski to może i cie się zwróci. Ale nie w lokalu z dodatkowymi bajerami.

Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Raczej dużo wiencej trenować, i ich nie bierze,jakie są statystyki spożycia alkoholu.

to statystycznie najwięcej powinni wytrzymać menele spod sklepu i często widze że ta walke ze skutkami picia wódki w porównaniu z pijącymi mniej to wygrywają

32 minuty temu, zetorki12 napisał:

No to też się popisała . Może trzeba było pomóc wyjść z nałogu ,

myślisz że alkoholizm to uleczalna choroba ? się śmieli nie tak dawno z Wieśka Wszywki ale taka prawda że masa jest problemów ,chorób i uzależnień że medycyna jest bezsilna a człowiek ze względu na swój charater nie może sobie poradzić z brakiem tego co chce mieć/robić ,ludzie po odwyku wracają do chlania , esperal nie hamuje nałogu a problemy zdrowotne często nieodwracalne nie zmieniają uzależnionego

to tak jak z depresją czy chorobą dwubiegunową lub innymi "problemami głowy" , miłość tego nie uleczy więc płeć przeciwną trzeba trzymać od tego z daleka

czytał ktokolwiek o śp Jacku Bejmercie?

z resztą lepiej że odeszła teraz aniżeli miałaby tkwić w takim związku być może w przyszłości jeszcze z dziecmi 

22 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

Prawda jest taka że ta praca zarabiamy na swoje utrzymanie

dlatego by mieć z czego odkładać choćby jakiekolwiek oszczędności trzeba koszty swojego utrzymania obniżać do niezbędnego minimum

1 godzinę temu, mf362 napisał:

A facet w tym dniu stres ma i myśli sobie tyle kasy wesele ślub - jaki to byłby samochód : d 

hvj z samochodem jak po przeliczeniu km/mth nie wytrzyma tyle co traktor 

ale traktor raczej nie za specjalnie okazały także szału jakiegoś przy wyborze używki za te kase w komisie by nie było

2 godziny temu, PRIMO napisał:

Karkołomny wyczyn. 

Tata to z mamo się ożenił a mnie z obcą kobitą karzą się żenić. 

dziadek babke

ojciec matke 

rolnik7343 pewnie swą somsiadke

sory tak sie mi z jakimś hitem diademu skojarzło 

Przed chwilą, damianzbr napisał:

to może i cie się zwróci.

jak za dużo wypijesz to na pewno 

Opublikowano

z papierkiem czujesz sie pewniej ?

papierek po ślubie cywilnym wraz intercyzą to najlepsze rozwiązanie bo i koszty sformalizowania związku w USC dużo mniejsze w porównaniu ze ślubem kościelnym bo odpada koszt wesela, w podatkach mnogo udogodnień no i problemy z "dziedziczeniem" ogarnięte , tylko w dorocznych statystykach RCC ogłaszanych w pierwszą niedzielę po zakończeniu kolędy wychodzi że coraz więcej konkubinatów w parafii i lznajomi po ślubie kościelnym bęz względu na wiek na ciebie krzywiej patrzą 

w PRLu już do tej pory pewnie każdy z nas przed 20stką byłby ożeniony (chocby "na lewo" "dla picu")tylko po to by byczego nie płacić

to teraz już wiadomo czemu ludzie narzekają że z niczym w polu nie mogą sie wyrobić bo czasu brakuje 😂

od kiedy 500+ weszło to seks stał sie jedną z bardziej dochodowych upraw , a w zasadzie jego konsekwencje 

tylko w sumie wciąż poza finansami przed zakładaniem i powiększaniem rodziny powstrzymuje fakt jak dziecko "zrobić" by oprócz tego by było moim biologicznim dzieckiem to nie przejawiało w przyszłości moich cech charakteru , problemów zdrowotnych itp , uprzedzam że zabawa w Boga (in vitro) odpada

10 godzin temu, Wiesi0 napisał:

.Ale u was ja widzę drogo macie,więc lepiej w jakiejś remizie wsiowej z kateringiem.

u nas prawie po somsiedzku odnowiona przebudowana powiększona i przekształcona w świetlice wiejska , nawet CO jest ale jeszcze nikt nie uruchamiał tego zimą i ogrdzać w mróz to czubatą taczke drewna trzeba , czasem na 18stkach sie grzeją nagrzewnicą olejową , ale ogólnie 

9 godzin temu, Sean napisał:

Jak młodzi biedni, no to jest porywanie się z motyką na księżyc, bo takie wesele wyjdzie 40 -50 tyś. Warto tyle przesrać na rok czy dwa? bo po tym czasie rozwód.

racja , bednemu to w sumie nic nie ma sensu robić bo bieda bedzie klepana z PO-KOlenia na PO-KOlenie

a pomyśleć że babom jeszcze za to co wysądzą przy rozwodzie chce sie divorce party urządzać

9 godzin temu, danielursus3p napisał:

Weselicho takie na około 200 osób to z palcem w du.. z 50000 w górę. 

przez 2 lata na rękę tyle nie zarobię i sie dziwić młodym że długo odwlekają ślub żyjąc w narzeczeństwie/na kociom łape choć rodziny tyle że pewnie połowy tego by nie nazbierał

Opublikowano

@Sołtys -gdyż ponieważ takie typowe BABA-Y...no to tak niekoniecznie dobrze się kojarzy,ale gdybyś użył jeden z drugim słowa BABECZKA-KI...zawsze już milej i fajniej...🤔😅😜 ale nie😴  ..a zresztą... nie ma co sobie strzępić języka i tak bedziecie robić na przekór. 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez MalyRolnik18
      Witam. Zakładam nowy temat do dyskusji w sprawie serialu Euro łany czyli losy bohaterów Złote łany i nie tylko, czy ktoś ma informacje jak potoczyły się losy bohaterów między innymi Szymona, Czesia, sołtysa Jana, itp. Myślę że jest to ciekawe i jak ktoś wie lub jest z okolic to dobrze by było o tym podyskutować, tym bardziej że już ładnych parę lat minęło po publikacji, także zapraszam do opowieści... 
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Michal150
      Witam mam pytanie czy ktoś z was może wie jak potoczyły się losy Szymona ,Czesia i sołtysa Jana z Euro Łanów?
  • Dodaj nową pozycję...
v